GMO genetisch Gemodificeerde Voeding

Macht! Wat is macht? Heersen over anderen?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Het voor het zeggen hebben? Of denken het voor het zeggen te hebben? Er lopen vele personen rond met een ego waar vanaf te lezen is dat zij denken over alles de baas te zijn. Zolang dat nog in het klein gebeurt is dat knap irritant en zal dat voor de nodige schermutselingen zorgen, maar wanneer het zich in het groot openbaart is dat extreem gevaarlijk! 

Wanneer hele bedrijfstakken elkaar opkopen en zo groot worden dat zij alle macht in handen krijgen over bepaalde producten dan kan eenieder er wel een voorstelling bij maken dat dit niet echt een veilig gevoel meer is.

Wanneer we aan ons voedsel denken dan zullen er velen zijn die alleen de winkels in gedachten hebben, maar er zijn vele stappen meer te doorlopen voor de producten in je winkelwagentje liggen.

Het begint al bij het bewerken van de grond: Wat is de kwaliteit? Teelt men biologisch of maakt men gebruik van kunstmeststoffen? Deze laatste hollen de grond juist uit daar er vele tekorten optreden door onvolledige toevoegingen. Bovendien komt het uit de fabrieken die jaren geleden andere producten maakten die geschikt waren voor oorlogsdoeleinden. Maar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog moesten deze bedrijven een andere invulling krijgen, want het banksaldo moest wel aangevuld blijven. Dus je kunt je al afvragen of de gedachte zuiver was toen de grondstoffen een andere bestemming kregen. Kunstmest is letterlijk een ‘kunstgreep’. Nep dus! Nep is slecht voor ons mensen. Onze cellen praten niet met nep en gemanipuleerd, sterker nog wij worden daar ziek van. Zo ontstonden er allerlei ziektes die we in de loop der jaren zijn gaan accepteren met kreten als: ‘Het hoort erbij’, of; ‘Het hoort bij deze tijd, we leven nu eenmaal in andere omstandigheden en door al het jagen naar meer, beter en groter ontstaan er nieuwe ziektes’. Is dat waar?

Heb je wel eens van de naam Monsanto gehoord?
Wat mij opvalt is dat als we deze vraag tijdens een lezing stellen, bijna niemand weet waar we het over hebben. Velen die zich verdiept hebben in deze materie zijn uitermate goed op de hoogte maar vraag het aan een willekeurige voorbijganger en hij kijkt je aan ‘of hij water ziet branden’. Werkelijk, of we nu in het noorden of in het zuiden van het land zijn, er zijn er velen die echt niet weten waar we over spreken.

• Zaden gemanipuleerd? 
• Echt? 
• Zo erg? 
• Is dat ongezond dan? 
• Het is toch handig dat producten tegen bepaalde plagen kunnen?

Conclusie: er is zoveel onwetendheid en dat is niemand kwalijk te nemen. Op de televisie zie je dit niet of nauwelijks voorbij schuiven. In de dagelijkse soapseries maken ze zich daar vast niet druk om. Het NOS journaal zal je ook niet vertellen dat er onder de boeren in Afrika een hoge zelfmoordgraad is, omdat zij gemanipuleerd zijn door Monsanto.

Deze multinational heeft geen greintje op met de mensheid, want hun stelregel is; ‘We willen niet één dollar verliezen’. Met andere woorden: zwijgen over wat verkeerd is en vooral geen schadevergoedingen betalen. Monsanto heeft in India zo goed als de hele markt van katoenzaden in handen. Zij verkopen hun gemanipuleerde zaaigoed vier keer duurder dan de gewonen zaden. De boeren zijn verplicht grote leningen aan te gaan en een slechte oogst betekent failliet gaan. Zelfmoord is aan de orde van de dag. Zo dronk een boer van 26 jaar een liter pesticide op.

De katoenplant is zijn weerstand kwijt tegen Rhizoctonia. Deze ziekte wordt veroorzaakt door bodemschimmels die tot het geslacht Rhizoctonia behoren en die wortelrot en wortelbrand veroorzaken. De ziekte verspreidt zich grootschalig. Dit alles komt voort uit het feit dat Monsanto de katoenzaden heeft gemanipuleerd. In de gebieden waar de rijstvelden de overhand hebben zijn deze problemen niet aan de orde. Ook daar is het geen rozengeur en maneschijn maar de hoge score van zelfdoding ligt in het gebied van de katoenplantages. Alles wat wij moedwillig veranderen is niet meer van natuurlijke oorsprong. Dit soort berichten krijgen wij niet te horen via onze eigen televisie. Dus wie niet het boek leest dat Marie Monique Robin heeft geschreven over dit machtige concern of nooit kijkt op internet zal dit ook bijna niet kunnen weten. Dan moet je het al gehoord hebben van anderen maar anders blijft het een onbesproken onderwerp.

Je bent wat je eet!
Je bent echt wat je eet. Kijk eens naar het gedrag van vele jeugdigen en wat zij eten. Gemanipuleerd voedsel bevordert ook niet echt onze gezondheid. Dus als we het laten gebeuren dat onze voeding grootschalig verpest wordt, dan laten we via de jeugd de mensheid verpesten. Zo simpel en hard is het. Het eerste genetisch gemanipuleerde voedingsadditief dat in de VS verkocht werd veroorzaakte een grote epidemie, aldus de schrijfster van het boek. Soja, een product waarvan velen denken dat het een goed alternatief is als je vegetarisch eet. Wanneer men hoort hoe de vork letterlijk in de steel zit dan zijn de reacties fel en niet van de lucht.

Het is de grote onwetendheid die velen gevangen houdt. Gevangen in het aanvaarden en denken dat het allemaal hoort zoals het aangeboden wordt. In de VS is 90% van de soja klaar voor Roundup! Roundup is een bestrijdingsmiddel dat door Monsanto op de markt is gebracht, het alles vernietigende middel. Al vele jaren op de Nederlandse markt en zeer doeltreffend. Dus wie niet de gevolgen overziet zal het met plezier gebruiken. Als je een onkruid wilt uitroeien in je tuin of akker dan is dat zo bekeken wanneer het met Roundup is besproeid. Je ziet het bladgroen wegkwijnen. Opgeruimd staat netjes! Is het wel opgeruimd staat netjes? De stoffen komen ook in de grond en ze verstuiven ook tijdens het sproeien. Ook al neem je zelf nog zulke goede voorzorgsmaatregelen, je ontkomt er bijna niet aan dat je het ook in je eigen systeem krijgt. Denk aan de wind. 

Een zuchtje wind is al voldoende om iets te laten verspreiden. Dan terugkomend op de soja die klaar voor Roundup is… dat is helemaal een verhaal om van te griezelen. De soja is zo gemanipuleerd opdat dit gewas de Roundup overleeft. Zo kan een boer zijn hele akker met een vliegtuigje besproeien zonder dat de sojaplanten kapot gaan. Alles wat er ongewenst tussen staat verdwijnt als sneeuw voor de zon. Wie niet verder nadenkt zal reageren met de woorden; ‘Dat is handig en kosten besparend’. Als je het zo bekijkt ja dan wel. 

Maar hoe is het met onze gezondheid? 

De Roundup gaat ook via het product mee het voedingscircuit in. Geen ontkomen aan! Waar belandt het uiteindelijk? In ons lichaam. Gemanipuleerde soja op zich onbespoten is al niet goed en schaadt onze gezondheid. Laat staan als het dan ook nog bespoten is. Een proef met kleine knaagdieren heeft bewezen dat de derde generatie geen kleintjes meer kon krijgen. Zo ernstig is het. De mensheid leeft over het algemeen iets langer dan een knaagdier dus zal het ook langer duren voor wij deze linken gaan leggen. Zijn deze proeven niet duidelijk genoeg? Gemanipuleerd voedsel gaat ook een eigen leven leiden in ons lichaam met alle kwalijke gevolgen van dien! Ook dat komt niet grootschalig in beeld via de landelijke media dus we worden er niet heftig mee geconfronteerd. 

Alles wat als gemodificeerd op producten staat 
aangegeven dienen we te vermijden!

Bij Monsanto is 70% van de gewassen resistent tegen Roundup en 30% is genetisch gemanipuleerd. Als dit zo doorgaat is de mensheid straks 100% gemanipuleerd! Wie nu denkt dat ik niet overdrijven moet raad ik aan om eens te kijken via het internet wat Monsanto zoal heeft ‘uitgevreten’ en nog bezig is te verspreiden.

In het vaccinverhaal zeggen we steeds al dat Overheidspersonen beïnvloed worden. In het hoofdstuk Monsanto is dat al niet veel anders. Personen die een hoge functie hebben werken net zo gemakkelijk een tijdje bij de FDA. Na verloop van tijd kan het zomaar gebeuren dat ze weer terug zijn bij hun oude werkgever. Dat noemen we het ‘draaideureffect’. Gemakkelijk van de ene positie naar de andere maar ondertussen blijven we volhouden dat er geen belangen in het spel zijn.

Bijzonder hoe velen hier in blijven trappen. Als we dat in het klein om ons heen zouden ervaren dan was de wereld te klein. Stel dat je buurman bij de belastingdienst werkt maar ook dan weer eens in een ander bedrijf. Dat wisselt zo eens een paar keer en je ziet dat hij slimme zaken weet uit te halen. Wedden dat je het hele dorp op de hoogte brengt van dit in jou ogen zeer oneerlijke spel? Maar een grote multinational mag ongestraft doorgaan met de mensheid te vergiftigen en dan is de reactie… Ach, zeur niet, het valt wel mee, zo slecht hebben ze het niet met ons voor.

Hoe kleiner de zonde hoe groter de aandacht!

Dat is er aan de hand als ik de reacties peil die ontstaan als je het over deze onderwerpen hebt. Bedrijven als Monsanto zijn ongrijpbaar en we lopen met de winkelwagen de supermarkt in en ja… voeding hebben we nodig, dus de kar wordt geladen. Dat gaat vanzelf en als we dan thuis achter een bak chips zitten waar gemodificeerd zetmeel inzit, dan zijn we onwetend maar die buurman die allerlei kunstjes uithaalt wordt in de gaten gehouden. We spreken er schande van. Hoe durft die man zo te handelen van onze belastingcenten?

Ooit al eens bedacht dat het in het groot rigoureus gaat van onze belastingcenten? De 34 miljoen griepvaccins ten tijde van dat er een pandemie moest komen die maar geen pandemie wilde worden! Wat de Overheid ons ‘flikt’ en bedrijven als Monsanto en farmaceutische concerns is vele malen heftiger, want zij vergiftigen ons massaal! Denk aan vaccins, aan Ritalin, aan allerlei toevoegingen in ons voedsel…

Zomaar een paar voorbeelden maar omdat wij mensen van een sterk ras zijn hebben velen dit niet in de gaten en nieuwe klachten en gebreken worden als ‘het hoort erbij’ beschouwd. ‘Ouderdom komt met gebreken’, is ook zo’n gevleugelde geworden; alsof het een vrijbrief is dan maar ziekelijk te zijn en vele poeders en pillen te slikken. Denkend aan de kleine knaagdieren die na de derde generatie geen jongen meer konden krijgen, vraag ik mij af: zou dit een link zijn naar het feit dat vele jonge stellen in het medische circuit lopen omdat zij een kinderwens hebben? Kan het zo zijn dat dit proces al heftig gaande is, maar schuiven wij het weer af op andere omstandigheden? Zijn wij oppermachtig ten opzichte van knaagdieren?

Runderen worden in de VS met groeihormonen, Posilac genaamd, ingespoten. Al die lichaamsvreemde stoffen krijgen wij via de melk en het vlees ook weer in ons systeem. In dit geval betreft het niet direct onze Nederlandse bevolking, zolang we niet in de VS verblijven. De mensen daar hebben dit verhaal er ook weer bij. Het is een wereldwijd probleem. Wat te denken van het verhaal van een boer met een koolzaad veld. Daar stonden planten tussen die Roundup ready bleken te zijn. De boer kwam daar achter toen hij koolzaad wilde wegspuiten op een plaats buiten het veld, maar wel op zijn grondgebied. Het zaad bleek resistent en dat was toch wel een raar verhaal.

Monsanto heeft de boer toen aangeklaagd omdat deze volgens het machtige concern onrechtmatig koolzaad had staan wat hem niet toebehoorde. Zo achtte Monsanto de gehele oogst onrechtmatig. Deze boer had de pech dat er een vrachtwagen langs zijn land was gereden met koolzaad, gekocht bij Monsanto. Dat was Roundup ready zaad. Via een scheur in het dekzeil was er een gedeelte bij de boer beland. Dit is een logisch verhaal van hoe zaden zich kunnen verspreiden. De natuur gaat op deze wijze haar eigen gang en wanneer wij op deze manier opeens een ‘vreemde’ plant in de tuin krijgen valt niemand daar over. Maar oppermacht Monsanto maakt de boeren meteen kapot want een grote schadeclaim hangt hen dan boven het hoofd. Dan heb je ‘gestolen’. Je bent onrechtmatig aan materiaal gekomen. De voorraad van deze boer was niets meer waard. Vijftig jaar werken in het familiebedrijf van vader op zoon was in één moment verspeeld omdat het koolzaad uit de vrachtauto op het land van deze mensen terecht was gekomen. Dat dit niet in ons eigen land gebeuren kan is wel heel kort door de bocht. 

Ook in Nederland heeft Monsanto zaadveredelingsbedrijven overgenomen. 
Wat staat ons te wachten?

In Enkhuizen stond zolang ik weet het bedrijf van de firma Sluis. Aan de rand van dit gezellige stadje werd je in de zomer altijd ontvangen met een aanblik op een mooie proeftuin. Allemaal zomerbloemen stonden daar te stralen en deze tuin was ook te bezoeken. Ik kan mij herinneren daar ook wel gelopen te hebben. Op een gegeven moment viel het ons op toen we tijdens een zomer Enkhuizen binnen reden dat die tuinen er niet meer waren. Weg! De werkelijk reden werd pas veel later duidelijk. Sluis was overgenomen door Monsanto. Dat is het kwalijke. Heel stiekem gaan zij zo de wereld over en als ze het in hun hoofd krijgen binnen die bedrijven zaden te manipuleren dan is de weg van op die wijze gekweekte groenten naar ons bord ook geen lange weg meer. Dan kan het ook zomaar hier gebeuren dat een bedrijf de beschuldiging krijgt, onrechtmatig planten te hebben gekweekt omdat er bij toeval wat op het land terecht is gekomen. Niemand zal raar opkijken als hij of zij opeens een paar zonnebloemen in de tuin heeft staan een jaar nadat deze hebben staan prijken bij de buren. Logisch, we denken daar niet eens bij na, het zaad is overgewaaid of anders verspreid en dat accepteren we. Vinden we ze mooi en staan ze goed laten we ze staan en anders halen we ze weg. Daar maakt niemand een punt van.

Monsanto maakt overal een punt van en denkt dus oppermachtig boven de natuurwetten te staan.
Duizenden woorden kun je hier nog aan wijden! Er is zoveel te vertellen over dit omstreden onderwerp. Duizenden woorden kan ik met gemak wegtikken en dan ben ik nog niet uitverteld. De vraag is of dat zinvol is? Wie meer weten wil kan op onderzoek uitgaan via allerlei links. Het boek van Marie Monique Robin kan iedereen bemachtigen. Er zijn wereldwijd in alle talen zoveel links te vinden via het internet. De vraag is of velen met het koekje bij de koffie met gemanipuleerde ingrediënten blijven roddelen over de buurman die zijn zaakjes te slim aanpakt. Of de aandacht op de eigen kleine omgeving blijft met al zijn hiaten en tekortkomingen door velen wel besproken. Of?

Gaat men breder kijken? 
De blik verruimen? 

Het is al meer dan 5 voor 12 geweest! 

Vele wekkers zijn al aan het roesten. Laten we ons gezonde verstand gebruiken en een blik werpen op wat er mis is om daarna nog meer energie te stoppen in wat wel positief is. Zo is er in ons land ook een website die zeker het bezoeken waard is. Dat initiatief moet ook verspreid worden. Gezondegronden.nl

Zijn er meer mogelijkheden? Ja, er is een nieuwe mogelijkheid om landelijk in kleine groepen gezamenlijk de kennis te delen over positieve zaken die onze gezondheid allemaal aangaan. De ‘Gezond verstand avonden’. Ook daar komen dergelijke onderwerpen aan bod om juist samen op ideeën te komen. De jeugd erbij betrekken is ook een serieuze focus. Wie de jeugd het goede aanwijst is verzekerd van een betere voortgang. De jeugd is de toekomst maar dan zullen wij ze daarbij moeten begeleiden en ze ook niet laten drogeren via Ritalin en andere ‘drugs’ om zo een tijdje rust in de tent te hebben. Neem je verantwoording en begin bij de basis. Ga als ouders naar de school van je kinderen en vertel klassikaal wat zij gratis cadeau krijgen van aspartaam en de E 621. Om maar met twee gevaarlijke onderwerpen te beginnen. Dan komen de andere misleidende stoffen vanzelf wel ter sprake. We kunnen wel blijven zeggen dat het anders moet maar dat kan alleen wanneer we allemaal de handen uit de mouwen steken. Sta op en vertel hoe het ook kan. Er is vast wel ergens een boer, tuinder of ander persoon die een stuk land braak heeft liggen. Stel voor dat men daar schooltuintjes maakt. Leer hoe je biologisch kunt tuinieren. Jong geleerd is oud gedaan!