Gezondheid Test

Welke test geeft nu ECHT inzicht in je gezondheid?

Gezondheid test
Het moge duidelijk zijn dat er steeds meer organisaties inspringen op het fenomeen gezondheid testen. Een goede zaak want hierdoor wordt de bewustwording van de consument aangescherpt dat hier preventief enorme winst te behalen is. Ook al kunnen we vanuit de traditionele medische wereld de gebruikelijke kanttekeningen verwachten. Er ontstaat simpelweg vraag naar het testen van de gezondheid vanuit de consument waar de medische wereld niet aan kan of wil voldoen en bedrijven zoals Prescan gaan dan uit nood geboren maar vanuit het buitenland te werk. (Verhoogd risico bij deze test vanwege straling) Een nieuw initiatief kwam onlangs ook in het nieuws waar een eenvoudige test gedaan kan worden, Check It in Amsterdam waar de consument de andere dag de uitslag kan bekijken via Internet.

We hebben nu de longtest, de niertest, de conditietesten in sportscholen, en er zijn ook diverse gezondheid zelftesten die u o.a. kunt bestellen via Internet. Verder zijn er testen voor de Vitaliteit en Mentaliteit , en de voeding intolerantie en allergietesten van o.a. ProNutri, en Pulsamed.

Verzekeraars en werkgevers.
Verzekeraars kunnen bij het aangaan van een bepaalde verzekering een gezondheidtest eisen. Werkgevers gaan steeds vaker over om op vrijwillige basis het personeel preventief te testen op hun gezondheid.

Sonja Bakker.
Het dieetboek van Sonja Bakker is ook een regelrechte hit. Hoewel er aanbevelingen in gedaan worden die inmiddels wetenschappelijk achterhaald zijn op gezondheid gebied verdient het initiatief een plus omdat het grote massa’s mensen de eerste stap laat maken hun gezondheid bewustwording aan te scherpen. Daarna kan men altijd besluiten om een stap verder te gaan, aangemoedigd door de positieve resultaten.

Positieve resultaten vragen om meer!
Zo is mijn reis naar gezondheid ook verlopen, stap voor stap ongezond product gebruik verminderen en totaal uitbannen. Gezonde zaken in mijn dagelijkse leefstijl implementeren. De beloning is dat mensen steeds vaker je leeftijd verkeerd inschatten. Willen we dat niet allemaal dat iemand tegen je zegt, “Je ziet er echt goed uit!”. Belangrijker is dat je gemoedstoestand ook een heel stuk verbetert. Ik maak mij niet zo’n zorgen om de een of andere ziekte te krijgen nu ik het bewijs in handen heb dat ik zeer goed voor mijn lichaam zorg. Sterker nog de statistieken tonen aan dat de risico’s met 80 tot 90% verminderen als je doet wat ik doe!

Hoe ga ik mijn doel bereiken.
Mijn doel om 100 jaar oud te worden ga ik op relatief simpele manier bereiken met het volgende plan. Ik zorg dat mijn lichaam geen vitaminen tekort komen omdat dit welbeschouwd eigenlijk nogal slordig zou zijn. (diverse voedingssupplementen) Ik optimaliseer de base en zuurbalans waardoor de vitamine opname sterk verbetert word. (o.a. Water filter) Gebruik steeds minder voorverpakt en bewerkt supermarktvoedsel wat bol staat van de E nummers. (junkfood) Het belangrijkste is echter, ik laat mij regelmatig testen of ik nog op de juiste weg ben.

Welke gezondheidstest? 
Als je een test wil laten doen voor je gezondheid dan zal bij u ook wel de vraag rijzen welke test? Er zijn namelijk twee belangrijke categorieën te onderscheiden. De meeste testen vertellen u namelijk of u gezond bent of dat er een probleem of verhoogd risico is geconstateerd. De vitamine opname test die ik heb laten doen geven aan hoe je lichaam optimaal kan presteren en hoe mijn lichaam de afgelopen vier tot zes maanden heeft gepresteerd. Deze test is dus eigenlijk voor mensen die kerngezond zijn en dat graag zo willen houden en in tweede instantie voor mensen die al een ziekte of lichamelijk probleem hebben om nog te redden wat er te redden valt. Ik krijg met deze test namelijk de gereedschappen om mijn leefstijl te optimaliseren zodat ik een persoonlijke ‘brandstofmix’ kan samenstellen om het beste uit mijn lichaam te halen. Mocht u het nog niet weten, een optimaal functionerend immuunsysteem is nog altijd de beste garantie om gezond oud te worden en de dokter buiten de deur te houden.
– Henk Mutsaers

Enkele testen waar mijn voorkeur naar uitgaat op basis van eigen ervaring zijn de NES scan en deBio Meridian test. 


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]