Gezonde Leefstijl: Ik ben gezond of, … hoop je het gezond te zijn?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Volgens cijfers van het CBS is net iets meer als 30% volledig gezond zonder beperkingen op de leeftijd van 65. Hoe komt het toch dat 80% denkt een gezonde leefstijl te hebben?

Sluipmoordenaars herkennen voordat ze ‘onverwachts’ toeslaan.

We zijn vaak geschokt en uit het veld geslagen als iemand ons onverwachts ontvalt. Zomaar van het een op het ander moment een schijnbaar kerngezond iemand met een – in onze ogen –  gezonde leefstijl (?)

De waarheid is dat een ziekte vrijwel nooit een stille sluipmoordenaar is en een ziekte is vrijwel nooit een geïsoleerd geval. In feite beginnen de meeste ziekten met een lawine gezondheid problemen.

Als we ouder worden kunnen een of meer organen het langzaam gaan opgeven voordat we er zelf weet van hebben. Je krijgt je eerste grijze haren, je korte termijn geheugen laat je steeds meer in de steek. Velen zien dit als de verschijnselen van verouderen. Binnen in je lichaam voltrekken zich vaak al veel grotere veranderingen die je gezondheid op verschillende manieren kunnen ondermijnen.

Bijvoorbeeld: Als je de diagnose diabetes krijgt van de dokter is je suikerspiegel je bloedcirculatie al aan het afbreken, je huid, je gezichtsvermogen, je hart, en zelfs je hersenen. Deze zaken worden beschouwd als, onafhankelijke maar gerelateerde symptomen met een duidelijke samenhang.

Gezonde leefstijl
De sleutel om jong te blijven een vitaal en actief leven te leiden is de essentiële onderdelen van je lichaam te identificeren die al de gevolgen ondervinden van een stille sluipende ziekte en deze te behandelen voordat het onomkeerbaar is. Door dit te doen keer je letterlijk het verouderingsproces om. Je doel zou kunnen zijn (moeten?) om te gaan herkennen hoe je gezondheid status is – preventief – zodat je voortijdig kan ingrijpen. Alle vormen van stil sluipende ziektes zijn dan in zeer grote mate te voorkomen inclusief hart en vaat ziekten, kanker, osteoporose, diabetes, etc. De belangrijkste manier om dit te doen is – weer te leren luisteren naar je lichaam – wat betekend het als ik steeds weer moe ben – hoofdpijn heb – ik pijn heb – etc. Preventieve gezondheid begint vervolgens altijd met je voeding zeer kritisch onder de loep te nemen en stap voor stap aanpassen of in geval van een ziekte het roer gelijk 100% omgooien! De volgende stap is kennis verzamelen, stress vermijden en in geval nodig je zelf instellen op een positieve levenshouding en de randvoorwaarden scheppen en negativiteit uit de weg te gaan. 

Lichaamssignalen?
Luisteren naar je lichaam is iets wat elke top sporter doet. Wat doe jij met de signalen die je lichaam aan je geeft? Verbindt je daar conclusies aan die vervolgens in actie omgezet worden? Hoe komt het dat veel mensen, veel te veel pas achter het ontstaan van een ziekte komen als deze zich al in een zeer ver gevormd stadium heeft ontwikkeld? Soms zo ver dat ze al na een paar weken overleden zijn!

Als je het niet vertrouwt, …..
Dan kun je kiezen voor een jaarlijkse gezondheid keuring. Maar waar doe je zo’n keuring? Bij het ziekenhuis met het immens grote RISICO dat je naar huis gestuurd wordt met een medicijn dat je lichaam verder gaat belasten. Ik heb al lang geleerd en ondervonden uit ervaring dat een natuurarts of therapeut een veel betere GARATIE geeft op succes.

Waarom?
Omdat men daar gaat kijken hoe je lichaam ondersteund kan worden in plaats van giftige stoffen toedienen, wat medicijnen in al zijn vormen zijn. Men gaat kijken welke ongezonde leefstijl gewoontes er gedurende tijd ingeslopen zijn en je – leert – hoe en wat nu eigenlijk gezonde voeding is. De tijd dat de dokter je even met de stethoscoop  en wat andere testen gezond verklaarde is totaal achterhaald. Hoe zit jij als mens in elkaar, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Onderricht in leefstijl is dan het belangrijkste en veel belangrijker dan bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk die met een medicijn gecorrigeerd word. Kies ook niet voor lichaamsbelastende testen die straling geven die bepaald niet gezond is.

Leefstijl: Kennis is de sleutel tot een gezond en vitaal leven
De laatste jaren heb ik zelf ervaren en geleerd dat wij met z’n allen heel ver van de natuur verwijdert zijn geraakt. Seizoensgebonden fruit en groenten, wie weet nog wanneer en welke producten van de koude grond komen? Al vanaf het midden van de zestiger jaren werden bij alternatieve kanker behandelingen de relatie voeding ~ geestkracht ~ stress succesvol toegepast. Zonder echter te weten wat de wetmatigheden waren die hier aan ten grondslag lagen. Met de GNM is dit volkomen duidelijk geworden.

Dit mag de rest van de wereld echter niet te weten komen volgens de media om de superwinsten van Big Farma niet in gevaar te brengen. Daarmee is de holocaust niet geëindigd na de tweede wereldoorlog maar eigenlijk, ….. pas goed op gang gekomen. 

Ik hoorde iemand zeer treffend stellen: Werden mensen in WOII met de trein gedeporteerd naar vernietigingskampen, nu zijn ze zo gemanipuleerd dat men eventueel zelf de taxi al betaald om in het ‘ziekenhuis’ bestraald te worden met een ‘gezonde’ overlevingskans volgens onderzoeken van tussen de 2,1 en 2,3% over een vijf jaar periodena chemotherapie!


Beste Henk, hoe zit het nou met al die sites over de hele wereld die protesteren tegen wat er gaande is wb de onderdrukking en manipulering van “de mens” ? Ik lees er enkele waaronder de jouwe, ik stuur ze door en hoop en vraag ook dat zij ze OOK weer doorsturen zodat “het steentje in de vijver” in een flink aantal rimpelingen veel mensen bereikt.

Maar waarom gaat niemand de straat op (ga ik niet…behalve als ie georganiseerd wordt door Anderen…) waarom ontstaan er geen spontane volksopstanden tegen de ernstige beknotting van onze vrijheden???

Waarom zijn het vaak de doorgestudeerde mensen die de absurdste ideeen verkondigen en daar blijkbaar ook in geloven? Corrumpeert macht dan altijd? Na chaos komt harmonie en daarna weer chaos, dat schijnt een natuurwet te zijn, maar waar ziten we NU dan, ik vind het een redelijke chaos NU, maar blijkbaar nog niet erg genoeg, maar ook zijn het natuurlijk glijdende processen en wonderen bestaan niet… hocus pocus pilatus pas… ik wou…ik wou…. dat … tja. WAT ? wat ik wil wil een ander niet en andersom… 

Zoals gezegd geloof ik in reincarnatie, en als je dat pricipe hanteerd komen we hier op dees aardse LEERSCHOOL om onze tekortkomingen in een vorig leven opnieuw te leren aangaan, niet meer weglopen voor je angsten en doen wat je moet doen.

Dat gaat natuurlijk gepaard met fouten waar jijzelf pijn en verdriet van ondervindt, want we zijn hardleers… maar gelijktijdig ook anderen beschadigd …maar ja, dat is dan weer een LES voor die lui… (hadden ze net nodig in HUN reinca-proces haha)

Zo blijven we in die vicieuze cirkel van die miljarden zielen, jonge en oude die elkaar steeds weer tegenkomen in dit aardse tranendal (hihi) en maar blijven leren en dus botsen totdat we dood gaan en het hele circus weer opnieuw mag beginnen, maar omdat we niet allemaal tegelijk de pijp uit gaan gaat het hele zooitje gewoon en continu DOOR!

Nou, dussutissusoalsuttisensoissut! Toch? niet dan ? NOU DAN ! Ik doe mijn best, ben aardig en voorkomend, laat niet (meer) over me lopen en vind dat ik het best-goed-doe. Maar ook dat is weer discutabel want anderen hebben wel eens commentaar op mijn leven en vinden dat ik het anders moet doen…

Jaja.. het leven is een pijp kaneel, je zuigt eraan en je krijgt je deel.

Maar zonder inspanningen GEEN resultaat, althans, niet het resultaat waar je op zit te wachten, resultaat is er altijd, maar lees de kranten, kijk om je heen en je ziet dat “we” het niet echt best doen met zn allen.De groeten,en ik ben blij met jouw site, lees er altijd weer schokkende dingen (en datvinnik zo lekker…) ff lekker je hart luchten, Kut- maatschappij, wat een Teringbende is het hier, die politici moeten ze ook op n hoop gooien en in de brand steken… en meer van dat soort onderbuikgevoeluitlatingen, wejewel…Hansz.Wat moet er gebeuren om dit te stoppen? 

Men zegt “waar je aandacht aan besteedt, groeit !

Maar de bedrijven en instanties waar oa in jouw site over wordt gesproken zijn monsterachtig groot geworden omdat ze meester zijn in misleiding en manipulatie.

VEEL MEER mensen zouden moeten weten wat er gaande is, mss dat dan er weer eens een ouderwetse PROTESTMARS gehouden kan worden. Ik ben een optimist die het somber inziet …. op korte termijn in elk geval, maar ja, dat is wat wij mensen zijn en doen, korte termijn denken, maar goed rentmeesterschap vraagt inzicht en handelingen die ook met onze kindskinderen (en alsutffkannogverder) rekening houdt.

Eigenlijk moeten we leren denken in “de eeuwigheid”, als je spiritueel bent en in reincarnatie gelooft zeker! Wat is de organisatie zoals GREEN PEACE maar dan op het gebied van de wereldgezondheid, zo’n organisatie die van leer trekt en voor de massa de hete kolen uit het vuur haalt (bv de codex alimentarius) en de wereldwijde aandacht vestigd op dat soort zaken. Ik ben van vlak na de oorlog en vind dat ik in een geweldige tijd en tijdsgeest ben opgegroeid, maar NU… nu ze zeggen dat we moeten leven in het NU… NU vinden er dingen plaats die niet mogen gebeuren maar ze gebeuren TOCH!?! – Hansz