Gezond eten is een fulltime baan, … zonder volkstuin

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Wellicht moest u glimlachen toen u de titel van dit artikel las. De droeve waarheid is, en de feiten tonen dit aan, dat vele mensen zich niet bewust zijn hoe erg de situatie eigenlijk wel is. Onze minister Borst van volksgezondheid hield laatst nog een campagne dat we de groenten moesten gaan afwegen omdat vele mensen niet aan de voorgeschreven 200 gram per dag kwamen.

Onderzoek voedingswaarde levensmiddelen
Onlangs las ik een onderzoek van het Farmaceutisch levensmiddelen laboratorium Geigy uit Karlsruhe. De gegevens werden vergeleken tussen 1985 en 1996, daarbij was de voedingswaarde van ons voedsel gemiddeld met een onvoorstelbare 46% gedaald. Als u weet dat deze gegevens al van 1996 dateren, dan had het advies van minister Borst dus moeten zijn eet minimaal 400 gram groente per dag. Wat verder van belang is voor u is het feit dat er nooit een standaard advies gegeven kan worden omdat iedere mens uniek is. Erfelijke factoren, roken, alcohol, verhoogde sportprestaties, onvoldoende bewegen, functioneren van de stofwisseling en medicijn gebruik zijn factoren die maken dat sommige mensen aan 1 kilo groente en fruit per dag nog onvoldoende vitaminen en mineralen effectief opnemen!

Een groot deel van wat we eten bestaat uit 
zogenaamd ‘processed food’;
inplaats van uit natuurlijke voeding.
Gedenatureerd voedsel leidt tot degeneratie.

Fruit
Weet u het nog de slogan; Twee stuks fruit per dag! In de appel zit nu 80% minder vitamine C, dat worden dus voortaan 10 appels per dag om dezelfde vitaminen binnen te krijgen.

Oorzaken achteruitgang van de voedingswaarde
Uitgeputte grond, luchtvervuiling, te snelle groei, langdurige opslag en transport.

Giftige stoffen
In de krant las ik onlangs, giftige stoffen als PCB’s zitten in zoveel producten in onze voedingsketen dat het haast onmogelijk is om ze niet binnen te krijgen. Ons lichaam kan zich wapenen tegen vele gevaarlijke stoffen, mits er voldoende anti-oxidanten in onze voeding zitten.

Wat vitamine gebrek betekend hadden ze al ontdekt in de 17 de eeuw toen zeelieden door gebrek aan vitamine C al na drie maanden stierven aan scheurbuik. Dagelijks een beetje te kort heeft op de lange termijn ook desastreuze gevolgen voor uw gezondheid.


Conclusie

Laat u niet voor de gek houden! Op Internet kunt u alle (on)gezonde informatie zelf vinden. [soe] Daarna kunt u maar tot èèn conclusie komen. Voeding-suppletie is keihard nodig en op termijn veel goedkoper en gezonder dan verslaafd aan de medicijnen!

W a t    k u n t   U   d o e n ?
lees verder….

 Mineralen en Vitaminen in mg per 100 g 1985 1996 verschil in %
BroccoliCalcium
Foliumzuur
Magnesium
103 
47
26
33
23
22 
 – 68%
– 51%
– 15%
Bonen Calcium
Foliumzuur
Magnesium
Vitamine B6
56
39
26
140 
 34
34
22
55
– 39%
– 13%
– 15%
– 61% 
AardappelsCalcium
Magnesium
 14
27
4
18 
– 71%
– 33% 
WortelsCalcium
Magnesium
37
21
31
– 16%
– 57%
 
SpinazieCalcium
Vitamine C
62
51 
19
21 
– 69%
– 59% 
AppelsVitamine C 1– 80% 
BananenCalcium
Foliumzuur
Magnesium
Vitamine B6
Kalium
8
23
31
330
420 
7
3
27
27
327 
 – 13%
– 87%
– 13%
– 92%
-22%
AardbeienCalcium
Vitamine C
21
60 
18
13 
 – 14%
– 78%

Oorzaak: Uitgeputte grond. luchtvervuiling, te snelle groei, langdurige opslag, transport.

Bron: 1996 farmaceutisch bedrijf Geigy, Levenmiddelen laboratorium Karlsruhe / Santorium Obertal.

Boek: Duistere Machten.
Wat is processed food en wat kan dit mogelijk betekenen voor uw gezondheid. Uitgave:Agri & Cultuur, Olympiaweg 59″, 1076 VP Amsterdam

Gezond oud worden een Kans of Keuze?

Hoe meer waarde iets heeft, des te meer behoefte heeft u om alle facetten te begrijpen. Is het niet vreemd dat het als normaal gezien wordt dat u met het verstrijken van de jaren allerlei kwalen en klachten krijgt die toegeschreven worden aan ouderdom? De realiteit is dat klachten, gebreken, energietekort en vele ziekten door tekortkomingen zich langzaam gedurende tijd ontwikkelen, en deze zijn allemaal terug te leiden tot tientallen jaren van vitamine en mineralen tekorten. Uw voeding is uw beste geneesmiddel. De APK keuring voor uw auto is verplicht, een jaarlijks preventief onderzoek bij uw arts is een verstandige keuze en verhoogd daarmee uw kans op gezond ouder worden. Waarom zou u niet optimaal van het leven genieten?

Ondervoeding in ‘Rijke’ landen
Ondervoeding in de rijke ‘ontwikkelde’ landen? Jawel, dat manifesteert zich in diabetes, hart en vaat ziekten, kanker, vele andere ziekten en ….. ironisch genoeg ook in overgewicht! Ons lichaam blijft namelijk continu een honger gevoel geven als er belangrijke bouwstoffen ontbreken. De schijf van vijf is al heel lang onvoldoende om alle essentiële vitaminen en mineralen binnen te krijgen. De schokkende waarheid is dat dit al in 1936 bekend was.

>>> Pdf download: Rapport uitputting landbouwgronden. <<<