Fluoride in babyvoeding

Door Doug Cragoe
Vertaling Frank Bleeker
Bron artikel Natural News 

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Milwaukee verlaagt fluorideringniveau en zal ouders adviseren over zuigelingenvoeding

Raadslid Jim Bohl uit Milwaukee wilde stoppen met de fluoridering van drinkwater in zijn stad. Maar hij moest genoegen nemen met een compromis. De raadsleden van deze stad stemden onlangs over het verlagen van het fluoride niveau in het drinkwater van 1.1 naar .7 ppm (parts per million – deeltjes per miljoen). .7 ppm is het door het Amerikaanse Department of Health and Human Services (Ministerie van Gezondheid en Humanitaire Dienstverlening) voorgestelde lagere niveau voor fluoridering.

Het nieuwe lagere niveau voor de Verenigde Staten komt voort uit een grote toename van fluorose sinds men in 1945 met fluoridering begon. Door de toevoeging van fluoride aan het Amerikaanse voedingspatroon plus de fluoride in tandpasta is fluorose met 40 procent toegenomen bij kinderen tussen de 12 en 15 jaar, veel meer dan de oorspronkelijke gemiddelden. Sommige steden hebben de verlaagde niveaus al aangenomen.De raadsleden stemden ook in met het adviseren van ouders om niet-gefluorideerd water te gebruiken bij het bereiden van zuigelingenvoeding. Ouders geven, zonder dat zij dit weten, een grote hoeveelheid fluoride aan hun kinderen als zijn de zuigelingenvoeding in poedervorm aanvullen met gefluorideerd kraanwater. De CDC geven toe dat er geen bewijzen zijn voor een voordeel van deze grote dosis voor de gezondheid van het kind, maar dat het risico op fluorose wel toeneemt. Fluorose is vaak zichtbaar als vlekken op het blijvend gebit. Dit heeft vaak invloed op het zelfvertrouwen van kinderen omdat hun tanden er lelijk uitzien. 

Ambtenaren van Volksgezondheid en tandartsen in Wisconsin zijn tegen dit advies aan de ouders, omdat het hun beweringen dat fluoridering voor iedereen veilig en effectief is, in twijfel trekt.

Geschiedenis van fluoridering in Milwaukee die je niet via de mainstream media hoort
In 1971 meldden 30 artsen ziekten als gevolg van het kraanwater in Milwaukee. Patiënten leden aan een verscheidenheid aan stoornissen aan huid, darmen en nieren. Ook zenuwaandoeningen werden gemeld, alsmede vermoeidheid, hoofdpijnen, braken en overmatige dorst. In alle gevallen verdwenen die ziekten als gestopt werd met het drinken van het gefluorideerde kraanwater en men overstapte op niet gefluorideerd water. Op dat moment zeiden aanhangers van fluoridering en ambtenaren van volksgezondheid niets over dit rapport. Geschat wordt dat ongeveer één procent van de totale bevolking zo gevoelig is voor fluoride, dat gefluorideerd kraanwater hen ziek maakt en zorgt voor allerlei allergische reacties. Deze mensen lijden hier vaak jaren aan totdat zij erachter komen wat hun problemen veroorzaakt.Een reden waarom fluoride gerelateerde ziekten niet erkend worden door Amerikaanse medische instituten. Een maand nadat de artsen uit Milwaukee in 1971 fluoride gerelateerde ziekten meldden, verscheen in de Dental News van de American Dental Association een publicatie waarin stond: 

“Er is geen bewijs dat fluoriden in openbare watervoorzieningen allergische reacties veroorzaken, zo rapporteerde de American Academy of Allergy aan de federale overheid.”Enige tijd daarvoor had de Amerikaanse openbare gezondheidsdienst (de voorloper van de CDC) contact opgenomen met 11 allergologen, en gaf hen blijkbaar gelimiteerde en geselecteerde referenties over de zaak en vroeg hen naar hun mening. Geen van de allergologen had ooit enig onderzoek gedaan naar het onderwerp. George Walbott, een allergie-expert, die uitgebreid onderzoek heeft gedaan en daar ook over heeft gepubliceerd schrijft hierover:

“De publicatie in de Dental News van de ADA is een typisch voorbeeld van de manier waarop andere besluiten over en bekrachtiging van fluoridering zijn verkregen: wetenschappers, ieder competent op hun eigen vakgebied, maar zonder persoonlijke kennis van het onderwerp ‘fluoride’ wordt gevraagd een oordeel te geven, terwijl degenen die hierover uitgebreid onderzoek hebben gedaan worden gepasseerd. Verspreiding van de verklaring van de 11 leden van de ADA is een stap achteruit in de zoektocht naar waarheid en in een echte wetenschappelijke evaluatie van het effect van fluoridering op mensen.”

Het is triest dat mensen die gevoelig zijn voor fluoride nog langer moeten lijden, velen zelfs zonder te weten waardoor zij lijden. Het is ook triest dat goede ouders hun baby’s per ongeluk overvoeren met fluoride. In beide gevallen geven de ambtenaren van volksgezondheid er de voorkeur aan dat het publiek onwetend wordt gehouden om de reputatie van fluoride te handhaven. Maar vandaag de dag is het veel moeilijker om informatie ‘onder de pet’ te houden en de voorstanders van fluoridering maken zich zorgen.Een allergoloog is een gespecialiseerde internist die zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van allergieën.

Bronnen voor dit artikel:
Fox TV nieuws verslag: Compromis bereikt in Milwaukee’s fluoride debatNatural News: CDC zegt dat er geen bewijs is voor het welzijn van kinderen”Ziekte als gevolg van gefluorideerd water wijdverbreid, ernstig, makkelijk op te sporen”
Advertentie in The Milwaukee Journal, 8 Juni 1971, pagina 14-15Over de auteur:
Doug Cragoe is een activist die bezorgd is over de toenemende blootstelling aan fluoride in de Verenigde Staten.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]