Eerlijk over eten? Weet wat je eet!

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Nog steeds kom ik in diverse publicaties tegen dat uit de dagelijkse voeding voldoende vitaminen en mineralen zijn te halen. Kunnen de schrijvers van deze artikelen dat even aantonen met bewijsmateriaal, onderzoek rapporten wetenschappelijke studies en deze? Ik kom als gevorderde leek namelijk alleen maar publicaties tegen die het tegendeel bewijzen en heb dit bovendien al drie keer persoonlijk laten onderzoeken.

Is witte brood gezond, melk, vlees?
Hoeveel wordt er geadviseerd?

Objectieve voorlichting?
De voorlichting op dit gebied is niet objectief en vanuit de standpunten en achtergronden van diverse organisaties, lees belangen, is deze zeker niet betrouwbaar. Wat moeten wij met een advies van het voedingscentrum: eerlijk over eten als zij nog steeds geen voedingssupplementen aanraden met een voedingsketen die rammelt van de gebreken en kunstmatige toevoegingen. Voeding waarvan men in 1936 reeds het advies gaf om hiernaast voor mens en dier voedingsuppletie toe te passen. Voeding waar direct en indirect 15.000 additieven in verwerkt worden. Additieven waar betreffende de interactie geen enkele wetenschapper zijn handen voor in het vuur wil stoppen. Voeding die pesticiden en antibiotica bevat.

In de voedingspiramide van de Havard universiteit is duidelijk te zien wat er ongezond is om te eten. Hier maakt het voedingscentrum er een mooie ronde schijf van vijf van zodat het allemaal wat onduidelijker blijft dat bepaalde producten ongezond zijn. Het economische belang mag namelijk niet geschaad worden.

De eerlijke voeding richtlijn (Honest Food Guide.org)
Recentelijk (juli 2005) verscheen er een nieuwe voedingsrichtlijn uitgegeven door een organisatie van holistische natuurgenezers die duidelijk verschaffen in de jungle van gezonde en ongezonde voeding. De richtlijn is tot stand gekomen na het doorvoeren van 22 aanpassingen door de jaren, het bestuderen van honderden gezondheidsboeken en het bundelen van de resultaten van duizenden onderzoeken. De gezondheidsrichtlijn voor de voeding is bedoeld als vervanging van de Amerikaanse Voedingspiramide en onze ‘schijf van vijf’ die als richtlijn nog wel de minste houvast biedt van allemaal. Ga naar de website van honestfoodguide en u kunt gratis geplastificeerde exemplaren ontvangen inclusief een gratis CD (excl verzendkosten) Doen zou ik zeggen, gezond oud worden is immers meer een keuze dan een kans!

Advies aan een ieder:
Wat voor belang hebben officiële instanties om u voor te lichten? Ga op onderzoek uit en weeg alle opties tegen elkaar af. Bedenk dat een ieder voor eigen parochie preekt (inclusief ikzelf). Als je in een sportschool komt vraagt u dan advies aan iemand met zwaar overgewicht of aan de sportleraar? Ga dan ook geen voedingsadvies vragen aan een dokter want die heeft daar niet voor geleerd! Zelfs diëtistes die nog steeds uitgaan van een volledige voeding zonder suppletie moeten nodig eens aan bijscholing gaan doen. Meten is namelijk weten. Bij een voedingstest van zestig artsen, allemaal werkzaam aan de Havard universiteit kwam er niet één met de hakken over de sloot. vermijd ALLE medicijnen want deze zijn ALTIJD ongezond. Vraag uzelf af als u ze moet gebruiken: Wat kan ik veranderen aan mijn eigen levensstijl zodat ik geen medicijnen nodig heb? Voor vele klachten bestaan natuurlijke oplossingen. Oplossingen die men u niet graag verteld omdat daar geen miljoenen mee te verdienen zijn.

U hoeft mij niet te geloven, dat is namelijk uw probleem en niet het mijne. Ik heb inmiddels een GEZONDE dosis achterdocht ontwikkeld over alles wat met medische kennis te maken heeft. De geschiedenis leert dat kennis die nu verheerlijkt wordt na verloop van tijd gezien wordt als kwakzalverij.

the Honest Food Guide free download

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]