Edith Schippers, homeopathie uit de winkelschappen

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Edith Schippers wat maak je me nu? Alle natuurlijke geneesmiddelen moeten zich wetenschappelijk bewijzen voor zij mogen vertellen waar ‘dit of dat’ goed voor is? Edith, hoe ben jij als meisje opgevoed? Stond de paracetamol altijd klaar of wisten je moeder en oma het gedachtegoed van vroegere tijden in te zetten?

Edith kom op zeg… had je soms een dipdag toen je deze onzin eruit gooide? Luister Edith, …
….. dit gaat niet goed en mijn gevoel is dat je eerst even helemaal tot jezelf moet komen. Een minister heeft zijn of haar verantwoordelijk-heden en met je voorganger, Klink die nu ‘Klonk’ heet, want hij klinkt niet meer, hadden wij al onze handen vol. Die ‘aap’ bestelde rustig 34 miljoen vaccins, zomaar op voorhand, afgaand op wat geruchten en angstscenario’s, die weer waren verspreid door belanghebbenden. Tjonge, wat hadden we daar met velen in dit land een kluif aan, wat een mannetje…

Nu zit jij op het blauwe leer in Den Haag en zul jij Nederland wel even behandelen alsof het je eigen kind betreft. Een kind dat je mogelijk onterecht terecht wijst. Alleen het verschil is dat wanneer je dit binnen het eigen gezin doet de schade snel te herstellen is maar om het hele land nu als onmondige kinderen te behandelen dat valt reuze op en enorm tegen. Kom nu niet aan met het feit dat jij adviseurs hebt want dat hebben we gemerkt met de gezondheidsraad, adviseurs ten top maar laat mij niet lachen! De helft van die voltallige raad was betrokken bij de fabrikant of had op andere manieren belangen toen het HPV-vaccin, voor meisjes vanaf 12 jaar, erdoor geduwd moest worden. Alle trucs werden uit de kast gehaald, de media manipuleerde en liet zich sponsoren door diezelfde fabrikant om vooral vele doemscenario’s te verspreiden, zodat men het vaccin als ‘de’ oplossing zag. Zo lust ik er nog wel een paar. Simone Buitendijk heb ik zelf bikkelhard horen vertellen dat kwik een lichaamseigen stof is. Terwijl een andere dame enkele maanden later pal onder mijn ogen Cola Light bestelde, lekker een stoot aspartaam, goed voor haar lijf en leden! Dus wij gaan er maar vanuit dat al die adviserende dames en heren het zelf echt niet weten. Misschien moeten we in Den Haag eens een dagje puur natuur culinair aan de gang. Dan gaan we eerst buiten kijken wat er zoal groeit en dat is in een stad al meer dan je denkt.Laatst reed ik door Den Haag en wachtend bij stoplichten zie je al genoeg, dus wanneer we wat rustige gebieden opzoeken, komt dat helemaal goed. We oogsten niets langs drukke straten maar zelfs in steden zijn er genoeg mogelijkheden. Dan gaan we na het wandelen gezamenlijk aan de slag. Meteen een rondje teambuilding voor jullie allen, nu die vreselijke verkiezingen er weer aankomen. Om te beginnen kun jij jezelf al een weekendje thuis lekker verwennen.

Edith, je dag puur natuur kan er zo uit zien!
Als je bent opgestaan schenk je jezelf een glas water in. Daarbij doe je een theelepeltje sole. Wat is sole nu weer, zul je denken, want ik begrijp dat je dit niet weet. Als je dat wist dan dacht je namelijk al anders over gezondheid. Sole is een oplossing van Keltisch zeezout met water. Je neemt een glazen pot. Daar doe je een laag Keltisch zeezout in. Dan zeg je, dat is éénderde. Daarbij doe je tweederde deel water. Deksel op de pot en het geheel goed schudden. Elke ochtend doe je vervolgens één of twee theelepels, naar behoefte, in een glas water. Voor gebruik steeds de pot met sole even schudden omdat de zware deeltjes naar de bodem zakken. Dit herhaal je voor de nacht, want dit zout gaat snel naar alle cellen van ons lichaam en dat is goed. Overigens ligt Keltisch zeezout, zeewater, 98% gelijk aan het menselijk bloed. Kijk, dat wetende kun je vast wel begrijpen dat dit ons zal voeden. Keltisch zeezout kun je in je maaltijden gebruiken, maar je huid is je grootste orgaan dus wat dacht je van in je ligbad of voetenbad? Het zout kun je daar puur voor gebruiken maar in het kader van gezelligheid, lekkere geuren en puur natuur kun je daar ook bloemen en kruiden aan toevoegen. Keltisch zeezout met rozenblaadjes en munt, of met rozenblaadjes en lavendel. Zo kun je eindeloos variëren. Klaproosblaadjes met kamille, maar ook goudsbloemblaadjes en wilde marjolein kunnen ook heerlijk zijn. Dit zijn nog maar summiere opsommingen. Maar ik raad je aan om eens te beginnen met de rozen en lavendel. De kracht van lavendel is enorm, zowel ontspannend als helend. Oei, wat zeg ik nu, wel ik kan het niet bewijzen maar ga het zelf maar proefondervindelijk vaststellen. Je eigen ‘wetenschappelijke onderzoekje’ in je eigen badkamer.

Laat de rest van al je spullen staan, doucheschuim, shampoo en wat al niet meer. Deze behoren thuis in een chemisch laboratorium. Al die vreselijke smeersels en ellende flessen moeten zorgvuldig afgevoerd worden bij de afdeling chemische afval want zomaar in de vuilnisbak gooien is veel te gevaarlijk voor het milieu. Wij gaan nu even voor puur natuur. Een flesje lavendel doucheschuim uit de natuurwinkel – overigens blijf wel etiketten lezen want ook daar is alles lang niet veilig – misstaat niet bij dit heerlijk badzout. Je huid is je grootste orgaan, dat benoemde ik al eerder, maar het mooie daarvan is dat je daardoor alle 84 mineralen en spoorelementen van dit supergezonde zout opneemt in je systeem. Al een beetje loom? Bij de gedachte alleen al? Tja, puur natuur is helend, rustgevend, brengt je lichaam in balans. Na dit overheerlijke badavontuur smeer je je lichaam in met kokosvet. Puur kokosvet. Nu kan ik je wel een recept geven om zelf een heerlijk smeersel te maken maar alles met mate. Ik wil je niet overvoeren, dus gebruik eerst maar gewoon puur kokosvet. Niet de ontgeurde versie, de geurende kokos is heerlijk en gezond. De ontgeurde versie wordt namelijk gemaakt van de bedorven kokosnoten. Zo kunnen deze alsnog het handelscircuit in. Zij ruiken niet lekker meer, zijn ranzig en behoren niet meer gebruikt te worden. Maar, maak dit product geurloos en alles lijkt opgelost te zijn. De handel laat ons dan geloven dat dit speciaal is bedacht, dat ontgeuren dus, voor hen die niet van de kokoslucht en mogelijk van de smaak houden. Dus lieve meid, trap daar niet in, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Tandenpoetsen kun je vervolgens doen door eerst een beetje kokosvet op je borstel te doen en deze daarna in de korrels zeezout te tippen, zo heb je het goede van het kokosvet en van het zout. Kokosvet is antibacterieel, antivirus, gewoon anti al het slechte en daarom: zeer gezond. Het zout, niet het witte gif uit de supermarkten natuurlijk, maar wel het goede Keltisch zeezout, geeft ons de 84 mineralen en spoorelementen. Niet al het zout dat ‘zeezout’ wordt genoemd heeft de energetische waarde van de zon gezien. Uiteindelijk kunnen we alles wel zeezout noemen waar later land kwam, zelfs het zout uit Hengelo. Poetsen dus met kokosvet en Keltisch zeezout. Want als jij met fluor in je tandpasta blijft poetsen, oei, dan gaat je IQ hardlopend achteruit, helemaal wanneer we het ook nog in ons drinkwater zouden hebben; je tanden verharden, verkleuren en zullen mogelijk eerder breken. Koop je fluorloze tandpasta kijk dan naar de rest van alle gore ingrediënten maar in deze tijden van bezuinigingen hoef je geen tandpasta meer te kopen als je voor de kokos en het zout kiest. Vul voor elk gezinslid twee glazen potjes en ieder kan zo met de tandenborstel eerst in het ene potje ‘dopen’ en vervolgens in het andere.
Gemak dient de mens!

Thee drinken…
Kopje thee, dat is wel even lekker na je badavontuur. Even bijkomen van al het goede wat moeder aarde ons schenkt. Thee gezet van gedroogde goudsbloembloemen is een mogelijkheid, of van brandnetels; deze zijn zuiverend. Goudsbloemen heten Calendula officinalis. Dit laatste betekent: geneeskrachtig. Kijk eens goed beste Edith, de namen van de planten geven het al aan… geneeskrachtig. De natuur heeft van alles voor ons dat met onze cellen spreekt. Enfin, nog een mogelijkheid is om thee van kleefkruid te zetten al dan niet gecombineerd met schijfjes citroen. Dat is overigens op alle variaties van toepassing, je kunt hier zoveel mee spelen als jezelf wilt. Munt en citroenmelisse toepassen, vlierbloemen met citroen ook heerlijk, kortom als je wilt is er voor elke dag wel een andere variant te bedenken. Leef je uit!

Tijdens het relaxen zou je eens het boek over Anastasia ter de hand moeten nemen. Wanneer dat je raakt en je het ook begrijpt, zul je alle vaccins afschaffen, de homeopathie alleen nog maar aanbevelen en alle chemische toevoegingen in elk willekeurig verzorgingsproduct verbieden. Wat je opsmeert moet je kunnen eten! Zou jij je vlees in Nivea bakken? Of in Dove? Of in een willekeurig huismerk van een supermarktketen? Nee, griezel je nu ook? Dan moet je het ook niet opsmeren! En wanneer je de inhoud van bovengenoemd boek begrijpt dan is dit zo klaar als een klontje voor je. Maar kokosvet of ghee boter is wel geschikt om in te bakken dus automatisch ook geschikt om op te smeren. Kijk dat is nu net het nuanceverschil! Maar je zou dit vanuit Den Haag breeduit moeten ‘prediken’! Ik wil wedden dat je enorm veel kiezers op je hand gaat krijgen.

Als tussendoortje heb ik ook nog een hartig recept voor je. Gazpacho, een koude tomatensoep, gemakkelijk te bereiden. Biologische tomatensap kun je kant en klaar kopen, dit recept is een beetje ‘gemak dient de mens’, wat je wel goed kun gebruiken met een drukke baan. Als verse kruiden plukte ik het blad van look-zonder-look, zevenblad, melkdistel, paardenbloemblad, weegbree en de lavas, oftewel de maggiplant. Ik kan me voorstellen dat je niet goed weet waar ik het over heb, daarom tref je onderaan de foto’s van de planten zoals zij groeien in hun natuurlijke omgeving, met de namen erbij. Verder heb je nodig een paar uitjes, Keltisch zeezout en kokosvet; een andere optie is roomboter of ghee boter, maar net wat je in huis hebt. Geen vetten uit die flessen uit de supermarkt gebruiken hoor want die slibben je lichaam dicht. Zij smelten boven onze eigen lichaamstemperatuur en dat wil zeggen dat we met gestolde ellende in ons lichaam rondlopen. Kokosvet lijkt een hard vet maar het smeltpunt ligt veel lager dan 37 graden, wat als gezond voordeel heeft dat het nooit inwendig kan stollen. Zet maar een pot neer en kijk zodra het warmer weer wordt. Voor je het weet is het vloeibaar en dat is al net boven de 20 graden. Daarom noemt men het ook kokosolie omdat het in de landen waar het gewonnen wordt altijd warmer is en om die reden men altijd olie heeft. Zet je het in de koelkast, dan zal het keihard worden. Maar het heeft dus een positieve invloed op ons lichaam, zo ook roomboter, de biologisch dynamische versie, daar hebben we het over. Liefst van rauwe melk, net als de ghee boter. Want anders krijg je de antibiotica en vaccins binnen en alle andere verkeerde invloeden, door onder andere het injecteren van de mest en de voeding die de dieren krijgen. 

We moeten zuinig zijn op onze minister van Volksgezondheid want wanneer zij een andere visie krijgt kan zij het land pas echt gaan dienen! Red je het niet door de komende verkiezingen, kun je op zijn minst het voorbeeld geven aan je opvolger. 

We gaan verder met de Gazpacho: Doe het vet in de pan, Keltisch zeezout erbij en daarna de fijngesneden uitjes. Kerrie en oregano zijn een goede combinatie om als gedroogde kruiden toe te voegen. De kerrie is bij ons thuis biologisch en de oregano, oftewel, de wilde marjolein, had ik vorige zomer zelf gedroogd dus ik weet wat ik in huis heb. Dit alles even fruiten; na een minuut of vijf heb ik de maggiplant fijngesneden toegevoegd om de specifieke smaak even door het geheel te kunnen laten opnemen. Wanneer dit allemaal klaar is dan het vuur uit doen en kun je alle overige geplukte kruiden, gewassen en ragfijn gesneden toevoegen. Tomatensap toevoegen, de hoeveelheid naar keuze en een scheut balsamico azijn als laatste erbij schenken en alles goed doorroeren. Succes verzekerd!

Dit soort soepjes zijn hartig voor de momenten dat je net even wat extra’s kunt gebruiken maar de pakjes en zakjes in de winkel die inspelen op het ‘Vier uur gevoel’ laten we mooi links liggen. Al die verkeerde E nummers en andere ongezonde processen, nee laat maar. Nog een recept voor je, nog eenvoudiger dan de Gazpacho is het volgende: Doe wat kruiden in een theepot. Dit kun je met willekeurige verse kruiden doen; zelf gebruikte ik in het voorbeeld een maggiblad, peterselie, pastinaakbloemen en basilicum. Wat Keltisch zeezout erbij, kokend water er overheen gieten en in een ommezien heb je een hartige thee. Even laten trekken kost bijna nog de meeste tijd, dus kun je nagaan. Heerlijk hartig en weer dat zout met zijn 84 mineralen en spoorelementen. Water kun je het beste koken in een roestvrijstalen fluitketel, niet in een van aluminium. Wanneer we koken gebruiken we open vuur (gas) en geen magnetron of inductiekookplaat. Wat ik laatst toch hoorde toen ik een lezing gaf zeg, moet je horen: Iemand die een opleiding in de horeca had gevolgd wist te vertellen dat vrouwelijke werkneemsters in restaurants niet de magnetron mogen bedienen tot de leeftijd dat zij zelf geen kinderen meer zullen krijgen. Kijk dan word je opgeofferd, dat alleen al, maar het idee zeg… Ach ja, je kunt ook beter karton eten dan alles uit de magnetron vandaan, dus beste Edith let daar in Den Haag ook op. Of zijn jullie al zo wijs dat je dat niet gebruikt? Want bij Monsanto zijn tenslotte de genetisch gemanipuleerde producten in de eigen kantines ook verboden. Kijk wie dicht bij het vuur zit en de echte waarheid kent handelt daar naar, dus hoe zit dat in Den Haag?

We kunnen nog wel uren doorgaan met het geven van recepten en tips. Wanneer je op onze website kijkt bij de knop waar mijn schrijfsels staan dan kun je die van de laatste paar maanden allemaal gebruiken voor nog meer natuurlijke tips. Warme maaltijden, soepen, te veel om te benoemen. En wanneer je eens wat vrolijks wilt doe dan gewoon viooltjes op je bord. Zij hebben net ‘gezichtjes’ en kijken je aan. Misschien dat dit vragen op gaat roepen door deze wijsneusjes, want wanneer wij aangekeken worden door anderen dan zet dat aan tot nadenken. Laat je inspireren door dit lieflijke bloempje en geniet van je maaltijd. Neem dagelijks een ontspannend bad of voetenbad, pluk zelf je wilde kruiden en groenten zodat het oergevoel nog meer naar boven zal komen. En weet dan dat de basis van de natuur in de homeopathie en vele andere natuurlijke middelen aanwezig is.

Hoelang laat jij je nog beïnvloeden door de misdaden van de synthetische farmacie? Hoe zit het met je geweten?

Beste Edith het tij is nog steeds te keren en ik wil wedden dat wanneer je ruiterlijk toe gaat geven dat het echt anders moet, je veel meer zult winnen dan verliezen. Alleen die meisjes van twaalf jaar al met dat bizarre HPV-vaccin. Drie spuiten in een half jaar tijd op kosten van ons allen. Een enkele spuit kost al meer dan honderd euro; dat maal drie plus de rest. De premies zijn voor velen niet meer op te brengen, we worden massaal zieker en kanker is een industrie waar de corruptie hoogtij viert. Beste Edith zie je balans te vinden, ga voor de waarheid en denk goed om jezelf.

Een laatste tip!
Wanneer je al deze bovenstaande aangereikte puur natuur zaken niet gewend bent, begin dan rustig. Want als je er vol voor gaat zal je lichaam gaan ontgiften met alle gevolgen van dien en krijgt de natuur de ‘schuld’ en zul je zeggen dat het voor jou niet geschikt is. Dat moeten we zien te voorkomen dus begin bedaard, lees eens wat en begin met Anastasia. Vrolijke verhalen die je de betrekkelijkheid van alles doen inzien!