Wordt het geen tijd om de zorgverzekering van CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, Iza en Interpolis te DUMPEN ? Update !!

megafoon propagande en fake newsNog slechts ZES WEKEN voor het eind van het jaar – hebben de cliënten van vele duizenden goed opgeleide professionele therapeuten in de complementaire zorg zonder enig overleg te horen gekregen dat de CZ-groep (CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, Iza, Interpolis) hun behandelingen per 1 januari 2019 niet meer vergoed. Zij zijn volkomen verrast door deze mededeling. CZ heeft niet de moeite genomen hen eerder te informeren, waardoor het nieuwe beleid reeds via de website bekend werd.


Ze betreuren de keuze en manier van handelen van CZ, maar het sterkt hen in de overtuiging dat verdere professionalisering van het vak belangrijk is. Als professioneel, HBO-geschoold therapeuten én als ondernemers bieden zij waardevolle diensten voor de cliënten, waarvoor een marktconform tarief door de cliënt wordt betaald. Het is aan de cliënt een keuze te maken voor een verzekeraar die hem/ haar past.

De MBOG (Maatschappij ter bevordering van de orthomoleculaire geneeskunde), heeft samen met een aantal collega Beroepsorganisaties Complementaire zorg een petitie opgesteld om aandacht te vragen voor de plotselinge actie van de CZ groep om hen middels deze petitie te verzoeken de vergoedingen voor 2019 ongewijzigd te laten. De MBOG verzoekt u vriendelijk kennis te nemen van deze petitie, deze te ondertekenen en verder te verspreiden in uw netwerk. Hartelijk dank daarvoor.


TEKEN DE PETITIE 


Informatie omtrent vergoedingen CZ groep |  Wat te doen?


Er zijn een aantal opties. Het is aan ons daarin een keuze te maken. Het veranderen van therapeut is geen oplossing omdat Orthomoleculair in zijn totaal niet meer vergoed wordt.

 – U blijft bij CZ, OHRA, Nationale Nederlanden en verandert niets. Vanaf 1 januari 2019 zullen de consulten dan niet meer vergoed worden. U moet ze dan zelf betalen.

– U annuleert alleen de aanvullende verzekering en brengt die onder bij een andere maatschappij. U krijgt dan de consulten conform de polisvoorwaarden van de nieuwe verzekeraar vergoed. De basisverzekering blijft zoals die is.

– U gaat geheel over, zowel de basis- als de aanvullende verzekering, naar een andere verzekeraar.

– U neemt geen aanvullende verzekering meer. Met het uitgespaarde bedrag kunt u dan de consulten betalen. Een eenvoudige rekensom maakt duidelijk dat het wellicht verstandig is om deze stap te nemen. Getallen zijn indicatief. U betaald voor een aanvullende verzekering € 30,00 per maand. Dat is op jaarbasis € 360,00. U krijgt voor alternatief maximaal € 450,00 vergoedt. Echter u heeft daarvan zelf al € 360,00 aan premie betaald. Dus blijft er slechts een netto vergoeding over van € 90,00.


Als u verandert van verzekeraar, laat dat dan weten aan de verzekeraar waarom u overstapt en stel ook je zorgverlener(s) op de hoogte van uw nieuwe verzekeraar plus relatienummer of neem bij de volgende afspraak uw nieuwe pas mee. 

Let wel.

U dient vóór 31 december2018 uw verzekering schriftelijk of per email stop te zetten. U heeft dan tot 1 februari 2019 de tijd om een keuze te maken. Maar pas op, de consulten die in januari gegeven worden zullen dan ook niet vergoed worden. Dat kan alleen indien de nieuwe verzekering ingaat op 1 januari 2019.


Hieronder een link naar een goed overzicht van mogelijke verzekeraars die (nog) wel de complementaire consulten vergoeden.


Orthomoleculaire geneeskunde, soms ook voedingsgeneeskunde genoemd, is een complementaire geneeswijze/therapie met wetenschappelijke basis die als doel heeft de gezondheid van de mens te herstellen/op peil te houden en ziekteprocessen te bestrijden. Om dat te bereiken wordt er in de orthomoleculaire geneeskunde zoveel mogelijk gebruik gemaakt van voedingssupplementen, zoals vitamines, mineralen, vetzuren en andere (voedings)stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Voedingsadviezen en voedingssupplementen worden op de persoon afgestemd.


Ga direct naar de vergoedingen van orthomoleculaire geneeskunde per zorgverzekeraar


Wanneer u ook solidair bent aan de orthomoleculaire geneeskunde en kiest voor een andere verzekering dan het CZ, laat ze dan in een brief weten waarom. Let wel, het is zomaar mogelijk dat ook de andere zorgverzekeraars in 2020 deze complementaire zorg gaan dumpen. Ook in Spanje zie je dat op dit moment gebeuren.


Mijn conclusie: Brand Blussen wordt door verzekeringen gedekt, maar de ECHTE ZORG, PREVENTIE, zoek het maar uit beste mensen. Dat betalen wij niet meer. DUMPEN die handel en / of geen aanvullende verzekeringen meer afsluiten.


Update 29-11-2018: Persoonlijk heb ik mij aangesloten bij het GezondheidsCoöperatief Dit is momenteel gestart als aanvulling op de basis verzekering en kan gezien worden als een zogenaamd broodfonds voor aanvullende alternatieve zorg. Waarbij je zelf kan kiezen welke zorg jij het beste bij jezelf vindt passen.

Het alternatieve gezondheidszorg broodfonds

Een selectie van andere alternatieve websites

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]

Hoe komen wij nog aan nieuwe bezoekers

Hoe komen wij nog aan NIEUWE bezoekers? Het antwoord is: ‘Door jou’ !!