Onderzoek: Bijna alle vrouwen met borstkanker hebben parabenen in hun borstweefsel

Natural News
Door: Jonathan Benson, staf schrijver
vertaling: Frank Bleeker
Bron versie Natural News 

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

(NaturalNews) Ze worden overal aan toegevoegd, van shampoos en deodorants tot voorbewerkt voedsel en farmaceutische medicijnen met de bedoeling om op een goedkope manier de levensduur te verlengen en de stabiliteit van het product te verbeteren. Maar een recent onderzoek door de University of Reading (UR) in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat, op basis van uitgevoerde tests, bijna elke vrouw met borstkanker een of meer parabenen chemicaliën in haar borstweefsel, wat zou kunnen duiden op een verband tussen deze chemische stof en de ziekte.

Volgens de Britse Daily Mail verzamelde Dr. Philippa Darbre samen met haar team weefselmonsters bij 40 vrouwen die tussen 2005 en 2008 mastectomie (borstamputatie) ondergingen als gevolg van borstkanker. Het team nam op verschillende momenten vier verschillende weefselmonsters van iedere vrouw hetgeen in totaal dus 160 monsters opleverde en voerden op elke ervan een uitgebreide analyse uit.

Na afronding van het onderzoek ontdekte men dat 99 procent van de borstweefselmonsters ten minste één soort parabeen bevatte, terwijl 60 procent er minimaal 5 bevatte. En ondanks dat de aanwezigheid van parabenen in door kanker aangetast borstweefsel niet noodzakelijkerwijs hoeft te impliceren dat deze chemicaliën verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van de ziekte, doet het toch sterk vermoeden dat parabenen de mogelijke schuldigen kunnen zijn.

“De intrigerende ontdekking dat parabenen zelfs bij vrouwe aanwezig zijn die nooit gebruik hebben gemaakt van deodorants roept de vraag op: waar komen deze stoffen vandaan?” vroeg Dr. Darbre zich af, nadat ze geconstateerd had dat zelfs vrouwen die geen parabenen bevattende producten gebruikten, toch de stof in hun borstweefsel hadden. “Het feit dat parabenen aanwezig waren in zo veel borstweefselmonsters rechtvaardigt nader onderzoek.”

In een afzonderlijk onderzoek ontdekten de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat in vrijwel ieder getest urinemonster parabenen bevatte. Dit is met name zorgwekkend, omdat onderzoek dat werd uitgevoerd door de Environmental Working Group (EWG) stelt, dat parabenen in verband worden gebracht met het veroorzaken van orgaanvergiftiging, reproductieve en vruchtbaarheidsproblemen, geboorte- en ontwikkelingsstoornissen en verstoring van de endocriene (hormoon) huishouding.

Wanneer je persoonlijke verzorgingsproducten nodig hebt of etenswaren, lees dan de ingrediëntenetiketten zeer zorgvuldig door. Persoonlijke verzorgingsproducten van goede kwaliteit bijvoorbeeld, zullen vaak op het etiket vermelden dat zij GEEN parabenen bevatten.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]