Kanttekening bij Alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen worden veelal toegepast met
de gelimiteerde gedachte van traditionele geneeswijzen

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Medicijnen gevaarlijk voor de gezondheid?
U zult er misschien verbaast over zijn dat we steeds meer leren dat voorgeschreven medicijnen ronduit gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Er is eveneens een groot probleem zoals ze zich wenden tot alternatieve geneeswijzen zoals Chinese – Westerse kruiden en voedingssupplementen. Het probleem is niet de remedie zelf maar ligt in de manier waarop mensen deze toepassen voor het verbeteren van hun gezondheid.

Zelfmedicatie
Om dat probleem volledig uit te leggen moeten we eerst weten hoe mensen medicijnen gebruiken. De overheersende zienswijze is dat wanneer iemand een klacht, gebrek of ziekte heeft, (vaak een symptoom waar de farmaceutische industrie een ziekte label op heeft geplakt) dan kunnen ze altijd een medicijn nemen om dat probleem op te lossen. Onbekend voor de meeste patiënten echter is dat het medicijn alleen de symptomen onderdrukt en eigenlijk geen enkel probleem aanpakt, hoe dan ook!

Arts niet verantwoordelijk voor uw gezondheid
Dus, door steeds terug te vallen op medicijngebruik en te vertrouwen op medicatie is het de patiënt zelf die de verantwoordelijkheid voor zijn of haar persoonlijke gezondheid afschuift op het wel of niet werken van chemische middelen! Met andere woorden, deze mensen zijn hun gezondheidconditie niet verschuldigd aan zichzelf, ze vragen om genezing zonder zelf verantwoording af te leggen. Ze gaan naar de dokter met de opdracht; Los dit probleem van mij op. Wat echter niet besproken wordt is; Ik heb dit probleem omdat ik niet goed voor mijn lichaam gezorgd heb.

Zijn chronische ziektes leefstijlkeuzes?
Laten we het onder ogen zien. Het overgrote deel van chronische ziektes zijn veroorzaakt door leefstijlkeuzes die mensen elke minuut, elk uur en elke dag zelf maken. Typische keuzes zoals de keuze van de voeding, misbruik zoals roken, alcohol, overmatig koffie drinken, verdovende middelen, en gebrek aan beweging. Door het gebrek aan persoonlijke verantwoordelijkheid, met als natuurlijk resultaat dat al die ziektes en gebreken zich aandienen, verhogen ze de populariteit van nog verder gezondheid bedreigende medicijnen. Help me dokter! Technisch gezien is dus de traditionele geneeskunde pure kwakzalverij! De farmaceutische industrie beloofd genezing maar ze leveren vrijwel uitsluitend afhankelijkheid van zeer winstgevende medicijnen.

Pilletje voor de pijn
Dat gezegd hebbende zult u verrast zijn dat met alternatieve geneeswijzen het probleem grotendeels het zelfde is. Omdat veel te veel gebruikers van kruiden en supplementen en andere aanvullende alternatieve oplossingen door mensen op dezelfde manier gebruikt worden. Ze nemen kruiden en supplementen als oplossing voor de symptomen in plaats van de oorzaak aan te pakken. Als iemand pijn heeft willen ze een pilletje om de pijn te bestrijden, en het enige verschil in dit voorbeeld met alternatief ten opzichte medicijngebruik is dat de pil van een natuurlijke bron komt. Het probleem met beide patiëntengroepen is dat ze falen om de oorzaak van de pijn op te sporen en daar de verantwoording voor te nemen door de leefstijl aan te passen.

..verslaving
Een accupunctuur behandeling ondergaan om de rugpijn tegen te gaan zodat je continu op de bank kan blijven zitten, alle beweging kan vermijden en junkfood blijven eten is dit geen vorm van natuurlijke geneeskunde. Gelijkwaardig is de behandeling met St John’s Wort kruiden tegen een depressie, ook dit is geen natuurgeneeskunde maar onderdrukking van een veel dieper liggend probleem. Gezonde mensen hebben deze producten niet nodig, dat wil niet zeggen dat ze niet tijdelijk kunnen ondersteunen bij het maken van een levensstijlverandering zoals aanpassing van de voeding, meer zonlicht en bewegen. Maar om dag in dag uit St. John’s Wort kruiden te gebruiken is niets anders dan de verslaving aan populaire antidepressiva behalve dat St John’s Wort veel minder negatieve bijwerkingen heeft.

Maskeringen van de symptomen
Al deze zaken zijn bijzonder frustrerend voor de groep behandelaars omdat ze willen helpen maar de meeste patiënten zijn echter niet op zoek naar lange termijn oplossingen. Ze zijn op zoek naar korte termijn maskeringen van de symptomen en gebruiken daarvoor producten die ze natuurlijk kunnen noemen. Eerlijk gezegd zijn dit geen geneeswijzen.

Leefstijlkeuzes
Goede gezondheid behandelaars zowel traditioneel als alternatief proberen de verantwoordelijkheid te plaatsen bij hun patiënten, en dat kunnen ze doen door voorlichting. Ze kunnen hun patiënten voorlichten over gezonde voeding (en aanvulling) brengen wijsheid bij over het maken van de juiste (nieuwe) leefstijlkeuzes en over de gevolgen van chemische verslavingen. Goede geneesheren proberen hun patiënten weer de controle te geven over hun gezondheid en toekomst en staan zeker niet voor elk probleem met een pilletje klaar.

Voorlichting
Maar er zijn twee grote inspanningen voor deze uitdagingen! Patiënten voorlichten kost tijd en de tijd van artsen is vrij kostbaar. De kosten voor patiënten zouden nog verder oplopen en dat zullen de meeste zeker niet willen. Het grootste probleem is echter dat het overgrote deel van de patiënten niet onderwezen wil worden. Ze willen hun leefstijl niet veranderen, geen oncomfortabele dingen doen. Blijven liever op de bank zitten TV te kijken, niet bewegen, te veel koffie, alcohol, hardnekkig door blijven roken, geraffineerde suiker blijven gebruiken, wit brood en witte rijst eten, light en suikerdranken drinken en hebben geen zin om eens een keer de labels te lezen van al die andere kunstmatige veranderde voedingsmiddelen. Dat zijn oncomfortabele dingen voor de meeste mensen.

Wonderpil
De overgrote meerderheid, wellicht 95 procent, zij gaan naar de dokter en vragen naar een soort wonderpil die de symptomen verdoezelen waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Voor sommige mensen zijn het medicijnen voor anderen kruiden maar het is in beide gevallen een verstoorde blik op waar gezondheid vandaan komt.

Persoonlijke gezondheid
Dat is de waarheid. Hoe je er ook naar kijkt, als mensen geen verantwoording willen nemen voor hun persoonlijke gezondheid dan zal nog traditionele nog alternatieve geneeskunde de oplossing kunnen bieden op de lange termijn. Alternatieve geneeskunde is daarin niet beter als traditionele geneeskunde als u het gebruikt als lapmiddel voor uw bereidheid uw levenstijl aan te passen. Kruiden, supplementen en alle andere therapieën uit het arsenaal van de alternatieve geneeskunde dient te worden toegepast om een gezonde leefstijl te ondersteunen in samenspel met gezonde leefstijl beslissingen. Dit is waar kruiden en suppletie werkelijk krachtig zijn en praktisch elke ziekte kunnen overkomen, kanker, diabetes, depressie, u noemt het maar.

Alternative medicine is often practiced with the limited mindset of conventional medicine

Source: Natural News


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]