De beste cosmetica is eetbaar, kies je voor de natuur of namaak?

Kies je voor uien of voor formaldehyde?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Uien, ajuinen is een andere naam, maar ook de vele lookgewassen: knoflook, daslook, look zonder look… Uien, de hele gewone uien, daar hebben we het nu even over, zijn antibacterieel. Leg een ui opengesneden naast je bed als je grieperig of verkouden bent. Een ouderwetse methode die van generatie op generatie werd doorverteld. Simpel en doeltreffend. Is de ui de volgende morgen zwart? Dan heeft dit mooi ogende gewas alle verkeerde invloeden opgenomen en ons gespaard.

Klinkt dit wazig?
Geloof je het niet?

Dan daag ik je uit, dit eenvoudigweg eens uit te proberen. Naast dat een ui een enorme gezondheidsboost geeft is het ook nog een sieraad voor het oog. Heb je wel eens gekeken naar alle rokken die mooi over elkaar heen vallen? Snijd een ui doormidden en bekijk eens welke schoonheid je tegemoet straalt. Wel eens verwonderd bedacht dat de natuur heel simpel symmetrie herhaalt in vele gewassen? Kijk eens naar een artisjok of een ananas, allemaal schoonheden van moeder natuur. Een hele waslijst kunnen we wat dit betreft benoemen. De ui is ook zo’n voorbeeld. Het ritme van de herhaling. Heel simpel de goedkope ui, want kosten doet dit gewas bijna niets. Uien zijn in ons land een typisch gewas dat erbij hoort, het groeit hier, het is een gemakkelijk product, apart te gebruiken, of in allerlei gerechten. Kortom, je kunt niet om de ui heen!

Nog meer gezondheid voor het oprapen…
Kokosvet, eveneens antibacterieel, gaat vele ongemakken te lijf zoals gisten, schimmels, wormen, mijten en parasieten. ‘Smeer maar in je heer…’ is een uitdrukking in een dialect voor ‘loop toch heen met die zooi’; letterlijk betekent het ‘smeer maar in je haar’. Mogelijk is kokosvet een oplossing in plaats van chemische middeltjes wanneer er weer eens een hoofdluizenplaag op scholen geconstateerd wordt. Kokosvet als huidcrème. Alles wat je opsmeert moet je kunnen eten! Eet je met gemak een pot Nivea leeg? Nee? Moet je het ook niet opsmeren en al die andere bende in supermarkten en drogisterijen ook niet. Je huid is je grootste orgaan. Lees eens op de etiketten.

Alles waar ‘parabenen’ inzitten heeft invloed op de hormonen en is een aanslag op je lever. Je huid is je grootste orgaan dus smeer deze vol met al die ‘gezellige stoffen’, en je gezondheid zal achteruit gaan. Dat hoef je niet direct te merken maar klachten en kwalen sluimeren er in en voor je het weet zeg je; ‘Ouderdom komt met gebreken’. Want niemand kan dan achterhalen waar jij die aandoeningen van hebt, gif in je lichaam veroorzaakt ellende en een lever die overbelast raakt zoekt ook uitwegen die minder fijn voelen. Lood in lippenstiften en oogschaduw. Zijn er andere mogelijkheden? Ja, maar deze vallen in een ander prijssegment en dat is nu juist de valkuil. Leuke prijzen en winkels vol, ‘t karretje is zo gevuld. Kokosvet, een bijzondere oplossing, puur natuur en optimaal qua veiligheid. En dan benoemen we alleen nog maar de parabenen en het lood, maar je schrikt als je op onderzoek gaat en de namen van alle ingrediënten gaat uitzoeken. Kokosvet in combinatie met Keltisch zeezout in plaats van tandpasta.

Wie bedenkt het?
Wanneer we beseffen dat al die tubes met witte bagger in de supermarkten beter vermeden kunnen worden; dat niet alleen fluor uit den Boze is maar ook vele andere ingrediënten, dan ga je toch op onderzoek naar andere mogelijkheden? In de natuurwinkels en goede drogisterijen zijn fluorvrije tandpasta’s te koop die eveneens geen schadelijke andere ingrediënten bevatten maar waarom moeten we alles ‘kant en klaar’ kopen? Neem weer die pot kokosvet, niet de ontgeurde versie, maar het pure, gewone gezonde kokosvet en meng een beetje op je tandenborstel met Keltisch zeezout. Poetsen maar… Je wangslijmvlies is daarnaast ook nog eens een enorme ‘spons’ qua opnemen van dat wat je in je mond stopt.

Goede of verkeerde stoffen, het zit direct in je systeem.
Kokosvet heeft goede kwaliteiten en Keltisch zeezout eveneens, dus waarom dan maar niet meteen vermengen? Kleefkruid is immuun versterkend, een plant die landelijk gezien overal te vinden is. Zou het mogelijk een idee zijn deze ingrediënten samen te voegen in een maaltijd? Als we weten dat uien super gezond zijn? Als we weten dat kokosvet super gezond is? Als we weten dat Keltisch zeezout met zijn 84 mineralen en spoorelementen onontbeerlijk is? Als we weten dat kleefkruid, naast vele andere planten en kruiden, ons een boost geeft? Brandnetels, ook zo’n gewas dat we niet mogen vergeten, dus dit voegen we ook toe aan de maaltijd. Zou het mogelijk zijn dat deze gewassen ons meer te bieden hebben dan vaccins met onder andere formaldehyde? Formaldehyde gebruikt men om stoffelijke overschotten te balsemen. Wil je dat ingespoten krijgen? En dan hebben we het nog niet eens over de rest van alle ellende. Uien als versterkend middel, of een gifcocktail met aluminium, formaldehyde… ?

Richt je blik eens op de grond; wat je tegenkomt maakt je gezond!
Kijk eens bewuster om je heen! Wat groeit er in je tuin? In je omgeving? In de bossen, vrije natuur waar de gifspuit geen invloed heeft? Deze gewassen, in combinatie met biologische groente- en fruitsoorten. Kokosvet en Keltisch zeezout, roomboter, rauwe melk, eieren van kippen die konden scharrelen en de goede kruiden konden oppikken. Er zijn zoveel gewassen die een welkome aanvulling zijn om ons immuunsysteem te versterken. Kan de natuur zo verkeerd bekeken worden dat we ons werkelijk lek moeten laten prikken, ons leven lang ons voor ‘van alles en nog wat’ moeten laten injecteren? Zou je kwik uit de thermometer opeten? “Nee, natuurlijk niet, doe niet zo achterlijk,” ik hoor je denken. Waarom dan wel kwikderivaten in vaccins in laten spuiten? Dat gebeurde namelijk met het griepvaccin 2009/2010. Zou je kankercellen opeten? Weer zo’n achterlijke vraag? Wel, een gedeelte van de vaccins 2009/2010 werd gekweekt op kankercellen om het proces te versnellen zodat de productie in hoog tempo kon geschieden. Wie zegt dat inspuiten anders is dan eten zal van de koude kermis thuis komen. Deze informatie is al zo vaak verspreid maar als we nu stellen dat men ‘verkoopt’ dat vaccins je beschermen, kunnen we zeker weten dat dit waar is? Kunstmatige ellende… hebben we daar meer vertrouwen in dan in uien, kleefkruid, brandnetels, kokosvet en Keltisch zeezout?

Verliest puur natuur het van de fabrikanten?

Als we niet massaal ingrijpen door vele producten niet meer te kopen, dan wel! Maar gezien het feit dat velen wakker worden en deze tendens zich in rap tempo voortzet kan het ook zo zijn dat de fabrikant het nakijken heeft. Wat er afgelopen week weer als nieuws naar buiten kwam…

Puur natuur verkoopt zijn ziel aan de duivel…
Eind 2010 hebben wij een oproep gedaan om zoveel mogelijk merken vitamine C te verzamelen. Deze zijn uitgeplozen, de grondstoffen bekeken en van de 98 ingeleverde merken konden er 90 zo weer in de vuilnisbak. Onder een aantal goede merken zit ook New Chapter. New Chapter gebruikt hele planten voor het vitamine C complex, deze worden gefermenteerd. Dit proces zie je ook gebeuren als witte kool verandert in zuurkool. Overigens bevat biologische zuurkool, een enorme boost aan vitamine C.

Terug naar New Chapter… deze kan op alle fronten door de beugel, maar… Afgelopen week werd bekend dat dit bedrijf is overgenomen door Procter & Gamble. Paul Schulick blijft nog het gezicht naar buiten toe, maar voor hoe lang nog? Welke plannen liggen klaar om New Chapter langzaam maar zeker om te turnen? Om zo toch stiekem via de achterdeur processen te veranderen? Procter & Gamble zijn ook de eigenaren van Pampers. Wie Pampers koopt, ondersteunt daarmee meteen een vaccin via Unicef voor een kind elders op de wereld. Stel dat jij inziet dat je kind echt niet gevaccineerd mag worden, maar je koopt wel Pampers, je weet niets van deze actie, hoe voelt dit dan als je daar later achter komt? Je eigen kind niet blootgesteld aan de gifspuit maar door jouw aankopen zijn er wel zoveel vaccins beschikbaar gesteld aan andere kinderen.

Gaan we nog een stap verder.
Monsanto, een bedrijf dat wereldwijd in opspraak is bij allen die meer informatie hebben gelezen over het manipuleren van de zaden, over het gif Roundup, over van alles wat dit concern verspreidt waar je niet blij mee moet zijn. Procter & Gamble en Monsanto vallen gezamenlijk weer onder een andere paraplu. De financiële directeur van Procter & Gamble, Jon Moeller, is ook ‘de’ Jon Moeller die in de Raad van Bestuur zit van Monsanto. Daarnaast zit dit heerschap eveneens in de Zakelijke Adviesraad van de Federal Reserve Bank van Cleveland. Dan is ook bekend wie de grootste aandeelhouder van Procter & Gamble is, dat is namelijk Warren Buffet. New Chapter hoort nu bij deze elitaire club die ons via gemanipuleerde, ondoorzichtige en slinkse wegen wel zal vertellen wat wel en niet goed voor ons is. Kan dit goed gaan? In mijn beleving heeft New Chapter zijn ziel aan de duivel verkocht. De goede energie is daarmee verdwenen. Wat heeft daar tegenover gestaan? Paul Schulick zal deze transactie niet als een cadeautje hebben laten verlopen, mogen we aannemen. Pampers en New Chapter in één adem noemen voelt zeer verkeerd om over alle andere bedrijven maar te zwijgen. Monsanto en New Chapter zo dicht bij elkaar voelt nog meer verkeerd.

Echte natuur verkoopt zich niet
Met grote zekerheid durf ik te verkondigen dat het kleefkruid in het bos, immuun versterkend, zich absoluut nooit aan dergelijke fabrikanten zal verkopen. Kleefkruid kan men niet patenteren, wel synthetisch namaken maar daar blijven wij verre bij vandaan. Dus het echte kleefkruid blijft gezond. Het zevenblad, brandnetels, alles geoogst op plaatsen waar de gifspuit geen invloed heeft gehad op de gewassen zijn puur! Kokosvet, Keltisch zeezout, pure producten, hebben wij dan de capriolen van New Chapter nog wel nodig? Wie zijn ziel aan de duivel verkoopt, gaat voor mega bedragen, is niet meer objectief, heeft alle ware pure schoonheid en ethiek uit het oog verloren.

De natuur in zijn pure vorm wint altijd
Loop door een gezond bos en je zult energie opdoen. Loop door een afbraakwijk en je voelt je heel anders. Alles is voelbaar, het ene kan je helen en het andere zuigt je leeg. Goede energie gaat gepaard met goede bedoelingen als we over kwalitatief goede producten spreken. Mensen met goede bedoelingen handelen vanuit hun gevoel, hun hart. De kille kikkers laten zich verleiden door macht, geld, andere grote vooruitzichten en het zal hun tijd wel uitdienen. Dan kan ik persoonlijk niet anders concluderen dat ik het maar puur en simpel wil houden met dat wat allemaal om ons heen groeit in combinatie met gezonde vetten en de goede mineralen en spoorelementen.Een gezonde uiensoep lijkt mij een betere handreiking dan een vaccin met gif, dus ik zal je de soep aanbevelen en het recept geven. Gratis en voor niets deel ik mijn kennis met je. Ik vraag niets terug, ik weet niet wat je doet en dwing je nergens toe. Wat gebeurt er met vaccins? Via Pampers verpatst men deze gifspuiten nog aan niet wetende mensen. Wat gaat er met New Chapter gebeuren? De tijd zal het leren. Maar wat jij met je uiensoep doet, mij maakt het niets uit, ik geef je alleen helemaal voor noppes zonder bijbedoelingen de richtlijnen.

Anneke Bleeker
Bergen NH
2 april 2012

RECEPTEN

Uiensoep voor 4 personen

Uien, ongeveer 1 kilo
Kleefkruid, flinke hand
Brandnetels, de jonge scheuten, 5/6 stuks
Zevenblad, flinke hand
Keltisch zeezout, grove variant dan een kleine eetlepel. Gebruik je de fijne versie dan beduidend minder.
Peper
Kokosvet
Geraspte kaas
Peterselie, paar plukjes

Smelt het kokosvet. Voeg het kleefkruid toe en roer dit, het slinkt snel. Brandneteltoppen of jonge scheuten erbij en wederom roeren. Keltisch zeezout en peper goed door het vet en het groen roeren, daarna de uien gesneden erbij met water, net genoeg tot de uien net aan onder water staan. Een minuut of vijf laten koken, af en toe even doorroeren, ondertussen het zevenblad snijden. Voeg, voordat de inhoud van de pan door de blender of keukenmachine gaat, het zevenblad toe.
Als de soep is opgediend geraspte kaas en peterselie toevoegen.

Thee van kleefkruid

Kleefkruid is immuun versterkend, goed voor de klieren en lymfen, bloedzuiverend en ter ondersteuning bij huidaandoeningen. Preventief af en toe eens een thee van kleefkruid zetten kan een idee zijn. Om er een smaakje aan te geven kun je citroen toevoegen of andere kruiden, eventueel gecombineerd met citroen. Een flinke pluk in een theepot, kokend water erbij en minuut of vijf laten trekken.

Daslook als garnering

Maak tomatensoep zoals je gewend bent.
Wij voegden in de soep ook paardenbloemblad en zevenblad fijn gesneden toe.
Daslookblad fijngesneden kan als laatste toegevoegd worden in de pan en doorroeren of op het bord bij de opgeschepte soep. Daslookblad is vers of nauwelijks meegekookt het lekkerst, dan blijft de looksmaak behouden.

Smoothie met boskruiden

Daslookblad, bosje in de hand
Brandnetels, de jonge scheuten, 5/6 stuks
Zevenblad, flinke hand
Biologisch appelsap
Kokosvet, een flinke eetlepel
Yoghurt
Keltisch zeezout, grove versie kleine eetlepel
Citroen

Alle ingrediënten samen in een keukenmachine of blender. Je kunt eerst een deel mixen en vervolgens de rest toevoegen omdat mogelijk alles in één keer te veel volume geeft. Hangt af van de inhoud van de kan. Appelsap op gevoel toevoegen. Leuk detail: de appelsap, volledig biologisch, komt uit de boomgaard van de locatiehouders van Hurwenen. Wie veel appels op eigen erf heeft en met de hoeveelheid geen raad weet kan overwegen de appels te laten persen tot appelsap. De kartonnen dozen met een plastic zak erin bevat 5 liter. Een handig kraantje, net zoals bij wijnpakken gebruikelijk is, sluit steeds weer dusdanig af dat niet alles in één keer opgemaakt moet worden. Wie interesse heeft zie: verwijderd

Wraps met boskruiden

De vulling van wraps maak je zoals je gewend bent. Op het laatste moment roerden wij er fijngesneden zuringblad, zevenblad en daslookblad door. Op deze wijze eet je met grote regelmaat de goede gewassen van dit moment van het seizoen. Alles wat nu jong boven de grond komt bevat zeer veel energie. Door de verscheidenheid aan mogelijkheden krijg je niet het gevoel dagelijks zevenblad of daslookblad te eten, toch benut je door de variatie van verwerken wel de gezondheidswaarde.

Veel culinair plezier en eet smakelijk!