Consumentenbond Vitamine C – Nep Nieuws is van alle tijden

Consumentenbond reikt bittere pil uit 
voor vitamine C “misleiding” (?)

Consumentenbond tegen vitaminepillen
De Consumentenbond begint donderdag 24-02-2011 een actie tegen fabrikanten van vitaminepillen. Volgens de bond claimen producenten ten onrechte dat het slikken van een vitamine C-pil de weerstand verhoogt.


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Note: Voor wellicht de helft of mogelijk zelfs de driekwart heeft de consumentenbond helemaal gelijk. Want synthetische supplementen werken inderdaad niet en zeker zoals sommige vitamine C fabrikanten er het giftige aspartaam aan toevoegen. Maar waar blijft in dit ‘objectieve’ verhaal de echte vitamine C. Waar is het verhaal van al die mensen die genezen waar de dokter dit niet (meer) kon? We weten nu in ieder geval dat de consumentenbond ook ‘besmet’ is met het Codex Alimentarius virus. Gezond denkende mensen kunnen dus gerust hun abonnement opzeggen van deze ‘consumenten’ organisatie. – Henk Mutsaers


MBOG: Consumentenbond verdient zelf de eigen bittere pil
…. er is degelijk onderzoek die aantoont dat vitamine C-suppletie blaasontsteking helpt voorkomen, en de wondgenezing bevordert (sneller herstel bij operatie), en verkoudheden met een halve dag bekort. Hoe kan de Consumentenbond dan beweren dat ‘ het een mythe is dat vitaminepillen de gezondheid verbeteren’? 

De MBOG concludeert: Consumenten doen er goed aan die kennis niet van de Consumentenbond te betrekken maar van een orthomoleculair arts of diëtist. De Bittere Pil van de Consumentenbond heeft een wrange nasmaak. 


Ingezonden reactie van Jolanda in het AD

Beste redactie, 

Met verbazing heb ik het verhaal van prof. Jaap Seidell gelezen. Prof. Seidell en de consumentenbond scheren alle leveranciers en producenten van voedingssupplementen over een kam. Er zijn echter ook vitamineleveranciers die een eigen wetenschappelijke onderzoeksinstituut hebben en die meer dan 80 wetenschappelijke studies gepubliceerd hebben over de resultaten van vitaminen. Hij beweert dat je uit de huidige voeding voldoende voedingsstoffen haalt die je nodig hebt voor je dagelijks gebruik. 

Gemakshalve word voorbij gegaan aan het feit dat de 20de eeuw de eeuw is van genetische gemanipuleerde gewassen en voeding, van bio-industrie en dieren waarvan het vlees wordt gebruikt voor consumptie,  standaard worden behandeld met antibiotica en waarin het ‘ vers’ voedsel aan kwaliteit en vitamines verliest door opslag en lange transportlijnen. Dr. Roel Coutinho (RIVM) schreef recent nog een artikel over antibioticaresistenties bij mensen en het eten van kippenvlees.
Ik heb een gehandicapt zoontje van 7 jaar met een zeldzaam syndroom, sinds de inname van hoogwaardige vitaminen, is hij tot nu vrij van medicamenten die de meeste kinderen met dit syndroom krijgen toegediend. In de bijlage kunt u zijn verhaal lezen.
Lang leve de vitaminen! 

Een gelukkige moeder van een prachtig mannetje, die geen last  meer heeft van de vele luchtweginfecties!
J de Groot-Gravee


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]