Chocolade Gezond of Ongezond?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Is chocolade gezond?

Sommige mensen voelen zich schuldig als ze weer eens een stuk chocolade hebben gegeten. Maar, chocolade kan heel gezond zijn, echter niet altijd! David Wolve, een autoriteit op het gebied van rauwe voeding en exotische ‘supervoeding’ ontdekte de kracht van rauwe cacaobonen. Hoewel er in vele landen wel 7 kilo chocolade per jaar gesnoept wordt hebben velen nog nooit rauwe cacaobonen geproefd.  

De rauwe cacaobonen hebben nog vele goede heilzame stoffen die in het bewerkingsproces verloren gaan. Vooral de toevoegingen die in het bewerkingsproces worden toegevoegd als suiker en melkpoeder maken dat deze vorm van chocolade ongezond is. De cacaoboon bevat 300 chemische identificeerbare verbindingen, en dit maakt dat cacaobonen het meest complexe voedingsmiddel op aarde. Het is bijzonder rijk aan magnesium, het mineraal wat we ook het meeste van tekort komen. 

In de cacaoboon zitten ook flavonolen (een soort antioxidant) die in het bewerkingsproces ook voor een groot deel verloren gaat. Uit onderzoek gedaan op de Universiteit van Cornell blijkt dat cacaobonen twee maal zoveel antioxidanten bevatten als rode wijn en drie maal zoveel als groene thee!

Meer wetenswaardigheden over cacaobonen lees je in het Eboek van Health XL (B) Download eBoek chocolade


Dark chocolate is good for your heart
But which is the best you can buy? 

The Proof panel makes its verdictDark chocolate is good for your heart.  Eating one 100g bar a day can dramatically reduce your blood pressure – and it’s just as powerful as an anti-hypertensive drug. It even works at far lower levels. When scientists tested the health-giving effects of dark chocolate at just 6.3g a day, they found it reduced the risk of a fatal stroke by 8 per cent, and coronary artery disease by 5 per cent.But these health-giving qualities aren’t true for all chocolate – it’s only the brands that are milk-free, and low in sugar – often known as plain, pure, dark or cooking chocolate.And – of  these – which are the best you can buy?  Which ones taste the best?  Which ones offer the best value for money?  The Proof panel of testers put each of the top brands to the test, with taste and texture, ingredients and price being the key elements. 

The Dark Chocolate test is the very latest survey on the Proof website.  It’s available now for immediate download to all existing – and new – members.  As a member, you have instant access to Proof’s vast database of product tests on organic, eco and health merchandise and services.

What doctors don’t tell you


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]