Chemo bij zwangere vrouwen

Eugenetica alarm: Oncologen drukken giftige 
chemotherapie erdoor bij zwangere vrouwen

Door: Ethan A. Huff
Vertaling: Frank Bleeker
Foto: Naturalnews.com 

DISCLAIMER: Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten. 

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

(NaturalNewsHet is al erg genoeg dat medische experts en gezondheidsorganisaties nu aanbevelen dat zwangere vrouwen zich moeten laten vaccineren tegen influenza en kinkhoest om, zogenaamd, immuniteit door te geven aan het nageslacht. Maar nu raden sommige oncologen zwangere vrouwen met kanker aan om giftige chemotherapie en bestralingen te ondergaan, terwijl zij hun baby nog in hun buik dragen, bewerend dat dit in de meeste gevallen volkomen veilig is.

Een Belgisch onderzoek, gepubliceerd als deel van een serie artikelen in de tijdschriften Lancet en Lancet Oncology, naar 70 kinderen die in de baarmoeder blootgestaan hebben aan chemotherapie, toont aan dat, in sommige gevallen, beweerd wordt dat het volkomen veilig is voor zwangere vrouwen om conventionele kankerbehandelingen te ondergaan. Gebaseerd op hun bevindingen, zo zeggen de onderzoekers, vertonen kinderen die hebben blootgestaan aan chemotherapie, dezelfde hart- en IQ waarden en dezelfde algehele gezondheid als kinderen die daar niet aan hebben blootgestaan.

Wat echter ontbreekt in het onderzoek, is een lange termijn onderzoek, naar hoe blootstelling aan chemotherapie of bestraling in utero, van invloed is geweest op kinderen op latere leeftijd. Hoewel dit beperkte steekproefonderzoek lijkt aan te geven dat er een vergelijkbare algehele gezondheid is voor zowel de blootgestelde als de niet-blootgestelde kinderen tot hun 18e verjaardag, weten de onderzoekers natuurlijk niet zeker of in utero blootstelling aan giftige kankermedicijnen op de lange termijn schade kan veroorzaken.

Op dit moment raden de meeste oncologen aan dat vrouwen of een conventionele kankertherapie uitstellen tot na de geboorte van hun kind, of, zij raden in sommige gevallen, in een vroeg stadium van de zwangerschap, een abortus aan, om zo met een conventionele kankertherapie aan te kunnen vangen. Maar nu kunnen oncologen ook nog aanbevelen dat zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap gewoon doorgaan en chemotherapie te ondergaan of gebombardeerd te worden met straling.

Aan de ene kant zullen de nieuwe bevindingen ten minste de aanbevelingen van oncologen aan zwangere vrouwen om tot een abortus over te gaan ontmoedigen, waardoor meer kinderlevens gespaard blijven, aan de andere kant wordt nu aan meer vrouwen een vals gevoel van veiligheid gegeven over de zogenaamde veiligheid van conventionele kankerbehandelingen, waardoor mogelijk nog steeds veel zwangere moeders en hun baby’s zullen overlijden.

Gebaseerd op de bevindingen, zo zeggen onderzoekers, is voor zwangere vrouwen met kanker de beste tijd om met chemotherapie te beginnen, na het eerste trimester, terwijl de eerste twee trimesters het meest geschikt zijn voor radiotherapie.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]