Voeding is een elementaire basis behoefte voor elke mens

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Voeding is de basis behoefte van elke mens. (Maslow piramide) Dit recht wordt nu met voeten getreden door het verbod op kruiden in 2011.

De keywoorden lijst bekijken waarmee mensen je artikelen vinden in Google blijf een leerzame bezigheid. Steeds meer mensen gaan ook meerdere woorden gebruiken om te vinden wat ze zoeken zoals: “Medicijn in Amerika voor ….”. 

De persoon in kwestie denkt dat in dat ‘verre’ land wellicht de oplossing ligt voor zijn of haar probleem.

Laten we eens kijken hoe de meeste medicijnen tot stand zijn gekomen. Men heeft in de natuur afgekeken en geanalyseerd wat de werkzame stoffen zijn in planten en kruiden. Vervolgens worden er pogingen ondernomen om deze geïsoleerde stofjes chemisch na te bootsen om ze vervolgens te kunnen patenteren. Hoewel ik hier kort door de bocht ga komt het hier in grote lijnen wel op neer.

In de alternatieve geneeswijzen is vele, vele, vele malen meer ervaring in het toepassen van planten en kruiden geneeskunde op basis van proberen en vaststellen wat werkt. Duizenden jaren voorsprong heeft men hierbij op de moderne geneeskunst alleen kan men niet bewijzen waarom het zo werkt. 

Als echter iets werkt is dan het ‘waarom’ van belang voor diegenen die de behandeling nodig heeft? Het enige wat belangrijk is, is de vraag of het veilig is. Opnieuw heeft men ook daar alle ervaring mee.

Hoe denk je dat mensen genazen van ziektes voor de intrede van de slechts 200 jaar oude westerse medicijnen? Geneeskunst vindt ik een te eervol woord voor de westerse medicijnen gezien de bijwerkingen tot en met dodelijk toe.

In een oud Grieks scheepswrak dat twintig jaar geleden werd gevonden zijn oude medicijnen gevonden. Het schip zonk rond 130 voor Christus. Onderzoekers hebben de ruim tweeduizend jaar oude medicijnen geanalyseerd. Die resten zijn nu geanalyseerd aan de hand van DNA fragmenten. Daaruit blijkt dat de pillen onder meer bestaan uit wortel, radijs, selderij, wilde ui, eikenblad, kool, rupsklaver en duizendblad. Ook zijn er sporen gevonden van een Hibiscus-extract. Van veel van die ingrediënten was al bekend dat ze tijdens de oudheid werden gebruikt vanwege hun helende werking. Zo werd duizendblad gebruikt om het bloed sneller te laten stollen en moest wortel de vruchtbaarheid verhogen.

Het blijkt dus dat er al een berg kennis voorhanden was voor het begin van onze jaartelling. Men werkte zelfs met extracten van de zonnebloem in de ‘oude’ wereld waarvan men altijd gedacht heeft dat deze niet daar voorkwamen. De echte kennis van geneeswijzen en natuurlijke medicijnen ligt daar voor het grijpen. Als men daar behoefte aan heeft kan men onderzoeken waarom het zo werkt maar dit zijn kostbare en tijdrovende onderzoeken en …… het willen weten maakt dat het betreffende geneesmiddel er niet beter door gaat werken!

Nu de kruiden geneeskunde verboden gaat worden per april 2011 word de echte geneeskunde de nek om gedraaid. De concurrent wordt het zwijgen opgelegd, vakkundig verbannen naar onbekende oorden. Mensen die over een jaar nog gaan Googlen naar; “Kruiden verkrijgbaar voor …”, zullen steeds meer hun neus gaan stoten.

De uitdaging is niet om een medicijn ergens in een ver land te gaan zoeken voor een gezondheidsprobleem, maar te kijken zo lang je neus is. Het leren inzien dat gezonde medische kruiden letterlijk tot zelfs in de eigen tuin te vinden zijnen anders wel daar te kweken. Helemaal verbieden zal echt onmogelijk zijn, maar wellicht zal het kweken van deze kruiden wel illegaal worden. Illegaal, .. ja precies als de wietplant. Je zult het dus zelf moeten gaan kweken. Zelf gaan zoeken waar die kennis nog voorhanden is. Of Google ja daar dan nog bij kan gaan helpen is niet zeker. Tenminste als jij dat zomaar pikt wat er staat te gebeuren volgend jaar april met het verbod op kruiden.

Ik neem aan dat jij inmiddels al wel geprotesteerd hebt tegen de Codex Alimentarius? Als je het nu nog moet doen ben je helaas al zes jaar te laat. (Waar was je al die tijd?) Ik weet het wel, je las braaf de krant en dacht dat je voldoende wist. De krant en al die andere media zijn echter niet meer betrouwbaar om een afgewogen mening te vormen om daar naar te kunnen handelen. En …. als onze regering wellicht wat korter in het zadel blijft dan rijst de vraag; “Ga je dan weer braaf stemmen op een partij die er niet voor je was toen je ze nodig had?”

Als je ooit wel eens van de Maslow piramide gehoord heeft dan weet je dat de absolute basisbehoefte van mensen zijn. Een van deze behoeften is: voeding.

Wie of welke organisatie, regering of wat dan ook denkt dat ze het recht hebben om aan deze basisbehoefte te komen. De mensheid bij wet het recht te ontzeggen op de toegang van natuurlijke kruiden. Zijn ze nu helemaal gek geworden? Of ben jij al zover tot slaafse volgeling geworden dat je dit ook nog pikt?

Welke partij heeft deze basis behoefte voor je verdedigt? Wat hebben ze daarover gezegd nu de wetgeving aan het licht is gekomen? Hebben ze nog wel recht op je stem of zouden we maar eens een keer een dermate lage opkomst moeten veroorzaken dat ze duidelijk weten geen toegevoegde waarde meer te hebben voor onze samenleving met hun schijndemocratie. (?)


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]