Niemand schrok toen Obama in 2013 traangas gebruikte op illegale immigranten aan de grens … linkse media een nep-nieuws-fabriek “selectieve verontwaardiging”

Terwijl de spanningen langs de Amerikaans-Mexicaanse grens nabij Tijuana stijgen, zijn de zogenaamde ‘establishment media’ al begonnen met het maken van een verhaal om het te laten lijken alsof de rampspoed de karavaan van migranten treft – ongeacht of de migranten zelf verantwoordelijk zijn voor de genoemde calamiteiten – de Trump-administratie krijgt de schuld en, standaard, de legioenen aanhangers van POTUS Trump. Dat was natuurlijk niet het geval toen een soortgelijke situatie plaatsvond terwijl Obama in functie was.


Bron artikel NaturalNews: Nobody freaked out when Obama used tear gas on illegal aliens at the border in 2013… left-wing media a “selective outrage” fake news factory
Door: 


Zoals bijvoorbeeld The National Sentinel maandag meldde, hebben de belangrijkste media de berichtgeving over het gebruik van traangas en peperkogels door de Amerikaanse grenspatrouille tegen migranten die zondag de San Ysidro-haven binnenvaren, misleid.

Migranten werden door Border Patrol en het personeel van Customs and Border Protection gewaarschuwd dat ze, als ze de grens over snelden, zouden worden uitgezet, en met geweld als dat nodig was. Dat is precies wat er gebeurde; migranten die vastbesloten waren om de Verenigde Staten binnen te komen, die niet geïnteresseerd waren in het zoeken naar asiel, hebben de grens in overgestoken.

Maar ze deden meer dan dat. Wat niet door de gevestigde pers gemeld wordt, is het feit dat veel van die migranten rotsen naar het Amerikaanse grens bewakingspersoneel gooiden en een aantal van hen wisten te verwonden, volgens San Diego Chief Border Patrol Agent Rodney Scott. Bovendien, zei hij, gebruikten de voornamelijk jonge mannelijke migranten vrouwen en kinderen als schilden, wat volgens hem vrij vaak gebeurt. Dus dat beeld van een vrouw en twee kleine kinderen dat werd gebruikt door de reguliere media die werden “vergast” door Amerikaanse grenspolitie-agenten, vond plaats

a) nadat migranten waren gewaarschuwd; en
b) als gevolg van agenten die worden aangevallen.

“Verschillende agenten waren eigenlijk getroffen door stenen,” zei Scott, de Daily Caller. “Wat we gisteren zagen, was dat de groep – de karavaan, zoals we ze noemen – vrouwen en kinderen naar voren zou duwen en dan beginnen, in principe, onze agenten te intimideren en stenigen.”

“Ze gebruiken regelmatig vrouwen en kinderen,” vertelde president Brandon Judd van de National Border Patrol Council aan The Daily Caller.


Hypocrisie van de Democraten en de media


Desalniettemin is de pers woedend – verontwaardigd – dat agenten van Border Patrol zo ver gaan om zichzelf en de integriteit van de internationale grens van de Verenigde Staten te beschermen. (Gerelateerd: De karavaan die probeert de VS binnen te vallen, bestaat bijna volledig uit mannen van militaire leeftijd … bijna geen vrouwen of kinderen.)

“Je nam het probleem in gedachte dat dit mensen waren die asiel zochten. De karavaan, echter, 5000 tot 9.000, afhankelijk van welke telling je gelooft dat er nu in Tijuana is, dat zijn mensen die naar de grens komen, voor zover je weet, voor asiel, niet? “CNN’s John Berman vroeg Scott .

“Ik geloof niet dat dit waar is,” antwoordde Scott. “Wat ik gisteren aan de grens zag, was niet dat mensen naar grensagenten liepen en asiel vroegen. Sterker nog, een van de groepen die ik bekeek … ze passeerden 10 of 15 gemarkeerde Border Patrol agenten die liepen … van west naar oost, veel geüniformeerd personeel, terwijl ze aan het chanten waren, zwaaiden met een Hondurese vlag en gooiden stenen naar de agenten. ”

Dus agenten reageerden. Maar echt – waarom is de gevestigde orde zo druk, zo woedend? En waarom waren ze er niet toen agenten tijdens de regering-Obama op dezelfde manier op dezelfde situatie reageerden?

De San Diego Union-Tribune meldde op 25 november 2013 [link niet beschikbaar in de EU] dat agenten traangas langs dezelfde grenssector gebruikten – San Ysidro, dat in de buurt van San Diego ligt – nadat een groep migranten een enkele agent benaderde en bevelen weigerde te stoppen. Nadat hij onder vuur kwam van rotsen en flessen, verschenen er extra agenten en schoten pepers en traangas in brand om de indringers te verspreiden.

Andere rapporten merkten op dat het incident van 2013 minstens een week was gepland.

Maar toen de regering-Obama de indringers afstootte, was alles goed met de democraten en hun linkse mainstream media-enablers.

De hypocrisie van de nep-nieuwsmedia is typisch, maar weet altijd weer te schokkeren.

Overzicht geselecteerde media

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725″]