Baxter roept 300.000 griepvaccins terug

Baxter, hetzelfde bedrijf dat besmette vogelgriep vaccins heeft laten ontsnappen, roept 300.000 griepvaccins terug wegens ernstige bijwerkingen

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Donderdag 10 november 2011, door Jonathan Benson, stafschrijver
Vertaling: Frank Bleeker / Foto: afkomstig van website NaturalNews

Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.

(NaturalNews) Baxter Healthcare Corp. roept ruwweg 300.000 doses van het Preflucel griepvaccin terug als gevolg van, naar zij zeggen, een overmatig aantal bijwerkingen. Baxter is hetzelfde farmaceutische bedrijf dat in 2009 werd betrapt op het invoegen van het vogelgriepvirus in griepvaccins

De Engelse krant Daily Mail meldt dat een groot aantal personen die met een blijkbaar besmette batch Preflucel bijwerkingen vertoont zoals: vermoeidheid, spierpijn en hoofdpijn. Het vaccin, dat speciaal werd aangemaakt voor mensen met een ei-allergie, is pas sinds maart in gebruik, toen het werd goedgekeurd voor de Britse markt.

‘Het vaccin is teruggeroepen omdat genoemde bijwerkingen met betrekking tot deze batch veel vaker gemeld werden,’ zei een woordvoerder van Baxter. Deze woordvoerder probeerde de bevolking ook gerust te stellen dat degenen die al met Preflucel gevaccineerd waren, ‘zich geen zorgen hoefden te maken (voor hun gezondheid).’

Op het zelfde moment echter, had Baxter medewerkers in de gezondheidszorg de opdracht gegeven geen Preflucel meer toe te dienen aan patiënten, ongeacht uit welke batch deze kwam. En sinds deze mededeling zijn veel Europese landen waar het vaccin werd verspreid, gestopt met het gebruik ervan en zijn overgestapt naar diverse alternatieven.

‘Preflucel zou niet langer meer moeten worden gebruikt en de resterende voorraad (van de teruggeroepen batches) zouden ter creditering moeten worden teruggezonden naar de fabrikant,’ kondigde de Britse Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency aan. Geen Preflucel, uit welke batch dan ook, zou op dit moment meer mogen worden toegediend.

Prettig voor Baxter is, dat er aan het publiek geen nadere informatie verstrekt is over wat de oorzaak van de stijging van het aantal bijwerking zou kunnen zijn. Maar… als het vaccin zo schadelijk is dat het bedrijf heeft besloten een aantal honderdduizenden doses ervan terug te roepen en te stoppen met het toedienen, hoe kunnen ambtenaren dan zeggen dat degenen die er al me ingespoten zijn, zich geen zorgen hoeven te maken?

Het schandaal uit 2009, waarbij een Amerikaanse divisie van Baxter betrokken was, onthulde het bedrijf eigenlijk als leverancier van biologisch terrorisme. Immers, als gewerkt was conform de regelgeving voor Biosafety Niveau 3 (BSL3) Laboratoria, die van toepassing was op het bedrijf waar het besmette vaccin geproduceerd werd, zou een ongewenste besmetting niet voor hebben kunnen komen, hetgeen een opzettelijke samenzwering impliceert!

Dus, welk ‘dirty little secret’ (kleine, nare geheimpje) probeert Baxter, door het terugroepen van het vaccin nu weer te verbergen?

Bron voor dit artikel:
http://www.dailymail.co.uk/


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]