Het Aard Magnetisch Veld, als bron van gezondheid

In vroegere jaren was iedereen dagelijks met de aarde verbonden.
aar magnetische veld

Het magnetische veld van de aarde is een levens- en gezondheidsbron waar velen zich van geïsoleerd hebben met de schoenen die ze dragen en de huizen waarin ze leven. Losgekoppeld en geïsoleerd van de krachtigste levensbron op aarde.

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Dr. Dean Bonlie is een expert op het gebied van bio-magnetisme en leerde al in 1964 van een acupuncturist dat magneten bijna net zo goed werkten als de behandeling met naalden. Hij kon met meetapparatuur vaststellen dat je met een magneet de energie- en bloedstroom naar het behandelde lichaamsdeel kon verbeteren. Dit mag echter slechts een enkel uur per week gedaan worden omdat de balans verstoord wordt, de energie haal je immers bij andere lichaamsfuncties weg. De elektrische stroom in het lichaam noemen ze Chi oftewel vitaliteit. Testen wezen uit dat je zonder het aardmagnetische veld binnen een paar minuten ziek wordt, de testpersonen zeiden; “Alsof je uit elkaar valt”. Na een uur moesten deze kerngezonde jonge mannen al uit de speciale ruimte komen vanwege hartproblemen.

Bij testen met muizen in een ruimte met slechts 20% van het huidige aardse magnetische veld begonnen de muizen al problemen te krijgen na 15 minuten en een van de muizen was al dood binnen 24 uur. De muizen compenseerden hun gebrek aan aardse magnetische energie door grote hoeveelheden voedsel te eten.

Gaat er bij jullie nu ook een lichtje branden?
Onze moderne voeding verschaft ook onvoldoende energie wat we dus compenseren door meer te eten. Voilà, het antwoord op de huidige overgewichtsexplosie. Je beweegt niet voldoende is wat de ‘experts’ ons keer op keer willen doen geloven. De werkelijke reden is dat ons moderne supermarktvoedsel onvoldoende energie levert.

Geologen nemen aan dat in de tijd van de dinosaurus het aardmagnetische veld 3.000 Gauss was, dat was 80% meer ten opzichte van nu. Tegenwoordig wordt is norm Gauss vervangen door de norm Tesla.

Magnetische slaapmatrassen

tweepolig magnetisch veld

Bij een eenpolige magnetische matras slaap je als het ware op een grote magneet die een veel hogere werking heeft dan het natuurlijke aardmagnetische veld van dit moment. Er zijn ook tweepolige matrassen maar die zouden dus slechts één uurtje per week gebruikt mogen worden omdat ze anders de energie juist weer uitputten. Het eenpolige magnetische matras gaf zowaar goede gezondheidsvoordelen te zien. Zo’n magnetische matras dat onder je gewone matras gelegd wordt trekt eigenlijk het (versterkte) magnetische veld van de aarde naar je toe terwijl je slaapt.

Een verhoogd magnetisch veld geeft allerlei gezondheidsvoordelen. Een daarvan is het beter opnemen van zuurstof in de cellen. Het verbetert de doorbloeding waardoor voedingsstoffen beter aangevoerd worden en afvalstoffen verwijderd worden.

Vraag: “Is het mogelijk dat een magnetisch bed te veel gebruikt wordt zodat er een reductie plaatsvindt van de voordelen?”

Antwoord Dr Dean; “Nee, integendeel. We versterken het natuurlijke magnetische veld van de aarde met een eenpolige matras en je lichaam draait op een hoger voltage bij de celwanden en maakt meer ATP aan en een betere zuurstofaanvoer. Het maakt dat giftige metalen die zich in het lichaam opgestapeld hebben verwijderd worden zoals lood, nikkel, arsenicum en kwik. Door de positief geladen cellen worden negatieve stoffen er als het ware uitgetrokken. Het is dus een geweldige detox- methode voor het lichaam.

Vraag: “Hoe worden die giftige stoffen afgescheiden bij het gebruik van het bed?”

Antwoord Dr Dean; “Het lichaam heeft sommige metalen nodig zoals koper en zink, de rest wordt afgevoerd via de nieren. Iemand die een grote mate van gifstoffen in het lichaam heeft kan dit proces nog versnellen met bijvoorbeeld het innemen van Chlorella. Mensen die extra ondersteuning nodig hebben zijn mensen die al lijden aan bijvoorbeeld MS, Chronische vermoeidheid, Parkinson etc, waarbij de hersenen vol zitten met deze giftige metalen”.

Vraag; Hoe en wat voor effect heeft een magnetische matras op de stofwisseling, eetlust en de optimalisatie van het lichaamsgewicht?”

Antwoord Dr Dean; “Je stofwisseling wordt geoptimaliseerd omdat het op een hoger niveau werkzaam is. Ook de hersenen gebruiken meer calorieën nu ze niet meer geblokkeerd worden door giftige zware metalen. Bovendien, als je lichaam zelf meer energie ter beschikking heeft dan heb je minder verlangen om veel te eten”.

Vraag; “Kan het helpen om beter te slapen?”

Antwoord Dr Dean; “We deden een studie wat als uitkomst gaf dat 91 procent van de mensen aangaf beter te slapen. Waarom is dit zo? Natuurlijk is het belangrijk dat de zware metalen verwijderd waren waardoor de hersenen minder geïrriteerd werden. Bovendien zorgt de verbeterde zuurstofopname dat het lichaam meer tot rust komt en het reduceert ook snurken. Er is minder behoefte aan lucht omdat er al voldoende zuurstof in het bloed aanwezig is. Een ander punt is dat de cellen te weinig energie kregen voorheen waardoor je door de stress meer adrenaline aanmaakte om de zaak gaande te houden en dat moet eerst afgebouwd worden voordat je de slaap kan vatten”.

Vraag; “Hoe verbetert een magnetische matras de gezondheid en kunt u speciale voorbeelden geven hoe je ziektes kunt voorkomen?

Antwoord Dr Dean; “We deden een grote dubbelblinde studie hier in Toronto met Dr. Lewis die veel patiënten behandelde met fibromyalgie. Alle patienten kregen dezelfde behandeling met pijnstillers, massage etc. Degenen die op het magnetische matras sliepen hadden 2,5 maal minder pijn en een betere kwaliteit van leven dan de controlegroep met de standaardbehandeling die toen ten tijde gegeven werd. Dat was de eerste test. Vervolgens ging men de vergelijking maken met het Nikken tweepolig magnetische matras, een studie die 1,5 miljoen dollars kostte. Het was een interessante vergelijking. Het Nikken-matras had een zeer snelle vermindering van pijn bij fibromyalgie, dat op zijn hoogtepunt was na 6 weken. Maar alle patiënten waren terug waar ze begonnen na het einde van de zes maanden studie en dus totaal geen oplossing voor de lange termijn. Dit terwijl het eenpolig magnetische matras een langzame afname te zien gaf van de pijn met een blijvend resultaat aan het einde van de studie. En dat was slechts met het zwakste magnetisch matras dat men toen maakte en waarbij ze vanuit de studieresultaten kregen te horen dat de veldsterkte best omhoog zou mogen. Nu worden ze ook met twee- en viermaal de veldsterkte gemaakt”.

Dr Dean; “Als je fibromyalgie, chronische vermoeidheid, artritis, Parkinson of MS hebt, al die dingen kunnen verbeteren met een sterker magnetisch veld. Ook verstopte bloedvaten worden weer functioneel waarbij in een jaar tijd 80 procent van de verstoppingen volledig verholpen waren! Als je al in de problemen bent met hart- en vaatziekten dien je extra ondersteuning te gebruiken om te ontgiften, speciaal als je kwikvullingen in je gebit hebt laten verwijderen”.

Noot: Dr Dean heeft dit nog niet ter sprake gebracht in de video maar de verbeterde zuurstofopname is ook zeker een groot voordeel voor kankerpatiënten. Zuurstof en kanker zijn immers elkaar doodsvijanden!

– Dr. Dean Bonlie (vertaling Henk Mutsaers)
Website: Prevent Disease


In vroegere jaren was iedereen dagelijks met de aarde verbonden.
We kennen allemaal de spreekwoorden: Hij kan zich hier aardig aarden. ~ Zij kan haar aard niet vinden. Wat is zijn geaardheid? Verbonden zijn met de aarde is belangrijker als menigeen beseft. Ik hoorde voor het eerst over aarden in een video van David Wolfe en het klinkt eigenlijk ook allemaal heel logisch.

Indertijd kwam ik in contact met Bert Suik die mij de mogelijkheid gaf om zelf aan den lijve te mogen ondervinden wat dit werkelijk betekent, verbonden zijn met de aarde. ‘s Zomers loop ik al vele uurtjes met blote voeten op de tegelvloer in huis maar in de winter is dat iets te koud en kom ik de nodige uurtjes tekort om voldoende te aarden. Sinds de jaren zestig, zo vertelde Bert, zijn we massaal overgestapt van de geleidende leren zolen naar de isolerende rubberzolen. Hierdoor kan straling niet meer worden afgevoerd naar de aarde. We leven met z’n allen als het ware in een grote openlucht magnetron. Bert bood mij aan om een aantal weken een speciaal onderlaken te proberen waardoor wij de nachtelijke uurtjes geaard slapen. Verbonden zijn met aarde kan veel gezondheid voordelen opleveren zoals pijn reductie, beter slapen en een verbeterde bloedcirculatie.

Bovenste warmte opnamen van de doorbloeding voor het aarden, de onderste na vijf dagen elke nacht geaard zijn. (Handen bovenste opname zijn niet geheel zichbaar omdat de temperatuur al gedaald was tot de omgevingstemperatuur)

Op mijn verzoek heeft Bert ook naar de video’s hierboven gekeken:
“Ik heb zijn website bekeken, het enige wat het doet, is de magneetkracht van de aarde, dichter bij je lichaam brengen. Hij is er in de jaren 60 mee begonnen, toen was het een andere wereld, toen was de elektrosmog niet zoals nu. Straling door stroomgebruik is x 600 %, sinds toen en wat er de laatste 10 jaar aan draadloze straling , buiten en binnen bij is gekomen is hallucinant. Zijn matrassen voeren deze straling niet af. Ook krijg je niet de vrije negatief geladen elektronen binnen om de vrije radicalen, (pos, geladen} te neutraliseren. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor DNA schade, veroudering en het ontstaan van (chronische) ontstekingen/pijnen. Ook krijg je via zijn matrassen de trage frequenties 10 – 12 HZ, die kalmeren en stress vrij maken, niet naar binnen. Dit alles in tegenstelling met de geaarde lakens”.

Bert verhaald verder; “De gemiddelde westerse mens loopt met 6 – 12 volt continu in zijn lijf. Dit heeft volgens een duur wetenschappelijk onderzoek, (welke u vrijblijvend kunt inzien), geleid tot een ware explosie van welvaartziekten. We zijn een zelfoplaadbare batterij geworden. Communicatie tussen de cellen voor herstelprogramma’s worden verstoord, het magnetisch veld van de mens wordt omgepoold, daardoor gaan veel mensen vuil en pollen op magnetische wijze aanzuigen en vasthouden, terwijl vitamines en mineralen worden afgestoten, de specialist noemt dat “onbehandelbaar”, niets helpt meer.

De oplossing: terug naar de natuur, d.m.v. slapen op een geleidend onderlaken, welke is aangesloten op de aarde, dit hersteld het 2 richtingsverkeer:

1. Straling wordt afgevoerd naar de bodemloze put van de aarde.
2. De helende, ontspannende werking van de aarde, kan weer door ons lichaam worden  opgenomen. De natuurvolkeren die nog steeds op blote voeten lopen, zijn ons grote voorbeeld”.

De foto’s hierboven tonen de rode bloedcellen voor en twee uur na het ‘aarden’. Het verbetert de ATP productie de ultieme hoofd energieleveranciers in het menselijke lichaam.