De Orwelliaanse sociale kredietscore van China zal alle burgers van Beijing in 2020 volgen

Het “Beijing verdere optimalisatie van het actieplan voor bedrijfsmilieu (2018-2020)” is zojuist verspreid onder alle districtscomités, districtsregeringen, gemeentelijke partijcomités, lokale ministeries en commissie bureaus, verschillende hoofdkantoren, meervoudige volksorganisaties, hogescholen, en universiteiten.


Bron artikel ZeroHedge: China’s Orwellian Social Credit Score Will Monitor All Beijing Citizens In 2020
Door: Tyler Durden


Het nieuwe rapport geeft details over het ambitieuze plan van Beijing om elk van de 22 miljoen burgers te controleren op basis van een systeem van sociale scores dat gedrag bestraft dat het niet wordt goedgekeurd, met de volledige implementatie van het programma dat tegen 2020 moet worden uitgerold.

Al geruime tijd hebben we China’s sociale kredietinitiatief gemonitord, maar dit nieuwe rapport markeert een van de eerste keren dat een specifiek tijdsbestek van de volledige implementatie ervan aan het grote publiek is vrijgegeven.

Mensen met een groot sociaal krediet krijgen “groene kanaal” -voordelen, terwijl degenen die wetten overtreden, worden gestraft met beperkingen en straffen.

Sommige critici waarschuwen dat het nieuwe systeem vol zit met risico’s en mensen tot weinig meer dan een rapport kaart kan reduceren, zei Bloomberg.

Hangzhou, de hoofdstad van de Chinese provincie Zhejiang, heeft eerder dit jaar zijn sociale-zekerheidsstelsel uitgerold, waarbij ‘pro-sociaal gedrag’ wordt beloond, zoals bloeddonaties, gezonde levensstijlen en vrijwilligerswerk, terwijl diegenen worden gestraft die verkeersregels overtreden, roken en drinken. en slecht spreken over de overheid.

Halverwege het tweede kwartaal had China volgens de National Development and Reform Commission meer dan 11 miljoen vluchten en 4 miljoen hogesnelheidstreinen geblokkeerd voor mensen met een slechte score op sociaal krediet.

Volgens het plan van Beijing zullen verschillende instanties databases koppelen om een ​​gedetailleerder beeld te krijgen van de interacties van elke bewoner op vele financiële en sociale platforms.

Bloomberg zei dat het voorstel erom vraagt ​​dat agentschappen, waaronder instanties voor het toerisme, bedrijfsregulatoren en transitautoriteiten, samenwerken.

Het volgen van individueel gedrag in China is voor de overheid toegankelijker geworden met apps zoals Tencent’s WeChat en Ant Financial’s Alipay, een centraal punt voor het verrichten van betalingen, het verkrijgen van leningen en het organiseren van transport. Deze accounts zijn gekoppeld aan mobiele telefoonnummers, die op hun beurt weer overheids-ID’s vereisen.

Andere technologieën, waaronder sociale media, gezichtsherkenning, smartphones, kunstmatige intelligentie en slimme camera’s, zullen een kritische rol spelen in deze Orwelliaanse strategie voor sociale manipulatie.

In de komende jaren laat elke actie van een burger een permanente digitale vingerafdruk achter zodat de overheid een goede of slechte score toewijst op basis van hoe zij de actie bekijken.

Dit soort sociale controle is nog nooit eerder gedaan.

De definitieve versie van het nationale sociale-zekerheidsstelsel van China blijft onzeker, maar het lijkt nu dat een tijdschema voor volledige implementatie goed wordt begrepen

Bekijk de aflevering van Black Mirror genaamd Nosedive, het legt zowat uit dat het sociale-zekerheidsstelsel er al is.

Hoe komen wij nog aan nieuwe bezoekers

Hoe komen wij nog aan NIEUWE bezoekers? Het antwoord is: ‘Door jou’ !!

Overzicht geselecteerde alternatieve media

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]