Conspiracy – Samenzweringen

Complottheorie, zien wij waanbeelden of … ?
Feit: In de afgelopen 100 jaar waren drie mensen verantwoordelijk voor 150 miljoen doden, onvoorstelbaar, maar wat is er nu allemaal gaande?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Complottheorie
Als iets niet begrepen wordt door iemand dan krijg je al gauw hoofdschuddend te zien aan de lichaamstaal dat je niet geloofd wordt. En ja de gevorderden noemen dit dan al gauw een complottheorie. Een theorie is dus een geloof. Je zult dus die theorie moeten onderzoeken om je geloof te onderbouwen en uit te laten groeien tot een overtuiging dat het ook werkelijk zo is zonder het zicht op de werkelijkheid te verliezen.

Pieter Stuurman schreef daar een artikel over en stelde; “Als je dus wil weten hoe iets werkt, dan kun je twee dingen doen: je kunt geloven dat je weet hoe het werkt, dan heb je een theorie en dan hou je geen rekening met de praktijk, of je kunt onderzoeken hoe iets werkt, en dan hou je wel rekening met de praktijk. Het is daarom verbazingwekkend dat de mensen die anderen beschuldigen van het hebben van complottheorieën, zelf meestal geen enkel onderzoek hebben gedaan”.

Zijn artikel gaat nog verder over samenzwering en het hebben van macht over een ander en komt tot verrassende conclusies als je daar eens goed over nadenkt. Zijn conclusie: “Zonder complot komen machthebbers simpelweg niet aan de macht”.

“Degenen die de wereld van macht en geld werkelijk onderzoeken, en die welrekening houden met de praktijk, zijn daarmee geen theoretici, maar kenners: ‘complotkenners’.
Door Pieter Stuurman 

Er gebeurd zoveel in de wereld op dit moment. 

Geloof je dit allemaal? 
Maar stel dat het waar is? 
Ben je dan voldoende geïnformeerd om de juiste actie te ondernemen?

There’s so much happening in the world today, do you believe all this? 
But what if it is the truth? Are you well informed to take action if needed?

Nadenken over ‘onze’ vrijheid
Dit artikel is niet geschreven om vriendjes te maken maar om in het kort heel zwart wit mensen wakker te schudden. Niet omdat ik dat wil maar omdat nadenkende, wakkere en goed geïnformeerde mensen nu eenmaal betere beslissingen kunnen nemen. De maatschappij zijn wij met zijn allen en in een samenleving hebben we elkaar nu eenmaal nodig!

Connecting the dots
Sinds begin negentiger jaren wordt de wereld getroffen door een aantal rampen / aanslagen die de wereld doen sideren. De grote BP ‘ramp’ is de laatste in het rijtje. Zitten er verbanden tussen deze aanslagen?

Bilderberg
De laatste tijd lijkt de mediastilte rondom de Bilderberg groep doorbroken te worden door het vasthoudende karakter van met name internet blogs en websites. Het aantal treffers in een zoekmachine op het woord –Bilderberg- loopt in de duizenden.

De BP olieramp vond plaats op de geboortedag van Hitler

Video: New World Order / een Nieuwe Wereld Orde

Tussen de aanslagen op ‘911’ en die in Madrid zaten precies 911 dagen.

Toeval?

De moord op Theo van Gogh was precies 911 dagen na die op Pim Fortuyn.

Toeval?

De moord op Lady Diana was precies 666 dagen na die op Yitzchak Rabin.

Toeval?

Een meer bekend priemgetal is 7, tevens een voor velen Heilig Getal. 

Na Madrid volgde de aanslag in Londen. Dat was in het jaar 2005. Opgeteld geven deze vier cijfers van dit jaartal (2+0+0+5=) het cijfer 7. De exacte datum was 7 juli, oftewel 7/7/7. Toeval?

Geloof jij nog in toeval?


Complottheorieën, hoe denk jij daarover?
Door Ron Fonteine

Ik krijg vaak de vraag of ik in complottheorieën geloof? Mijn antwoord is dan eigenlijk altijd hetzelfde. De mens is al sinds heugenis tegen elkaar uitgespeeld. Door mensen bang te maken voor een ander geloof, ras of politieke kleur kun je zaken bijsturen en controle houden over de massa. Bange mensen kun je dom houden en kritische mensen met censuur stilhouden of uitschakelen. Zodra je die angst loslaat zijn de machthebbers hun grip kwijt. Je laat niet meer bepalen wie jouw vijand is, hoe je moet denken en je laten uitspelen. Verdeel en heers is een oude techniek die nog dagelijks wordt toegepast.

 De Nazi’s deden dit met de Joden, de Amerikanen met de Russen later met Moslims enz, enz. Maar juist de partij die de mensen bang maakte bleek in de praktijk het meeste geweld te gebruiken en de mensen te misleiden. Door internet komen steeds meer zaken boven water en worden collectief bezit. Het zijn de oude krachten die nu langzaam meter voor meter terrein verliezen.

 Waar ik wel moe van wordt is dat gezever over hoofddoekjes. Wat we vergeten is dat nonnen al eeuwen rondlopen met een bedekt gezicht en daar heb ik nog geen mens over gehoord. Zolang het gezicht maar zichtbaar is, dan voor mij prima. Gewoon mensen die zich misdragen hard aanpakken en de rest gewoon zonder aangeprate angsten laten leven. Dat is de toekomst. Uiteindelijk willen de mensen toch allemaal hetzelfde in hun leven. Verschillen in leef – en denkwijze zul je namelijk altijd houden. Het gaat erom of je elkaar de ruimte en vrijheid ook wil geven. Ik ben niet links of rechts maar in het midden zeg ik altijd. Hokjesgeest is voor mensen die niet zelf durven te leven en verantwoordelijkheid willen nemen.

 Ik zeg altijd, geloof niemand, wees je eigen goeroe. Blind achter een goeroe aanlopen heeft al voor veel ellende in de geschiedenis gezorgd. Oorlogen hebben meestal maar 1 doel, het verstevigen van economische belangen of de belangen van de wapenindustrie. Pim was daar ook het slachtoffer van, Volkert van der Graaf en Mat Herben waren de gewillige pionnen.

 Nu moet Iran weer de vijand worden, kijken hoeveel mensen dit weer voor zoete koek gaan slikken en hoeveel levens dit gaat kosten. Dat kan wel eens de Waterloo van Obama worden. Kan die lekker gaan zwemmen met zijn dochter in de grote open oliebron en chemicaliën in een zeebriesje opsnuiven. Sponsored by (B)ritish (P)olluters. Maar al is de leugen nog zo snel, internet achterhaalt hem wel ….

 Ik ga genieten van mijn 45 jarig bestaan op deze wonderbaarlijke planeet…..moeder Aarde die al een eeuw lang gemolesteerd is door de industrie. Tijd voor een grote detox zou ik zeggen….