Het Co2 beleid, de oneindige olie voorraden, jouw vragen geven het antwoord. Video: The Uncertainty Has Settled

Twee weken geleden was ik begonnen met de video te bekijken, tijdgebrek maakte dat ik halverwege de film gestrand was. Verder kijken, … ik zou nog wel eens zien want ik was gestopt op het moment dat een wetenschapper aan het woord kwam die Co 2 als schuldige aanwees voor het klimaat. Die weg bewandel ik echter al lang niet meer. Na het lezen van diverse reviews en wat meer tijd toch maar eens tijd vrijgemaakt om de tweede helft af te kijken. Een goede beslissing want alle zijden werden in de video belicht. Na het bekijken van de tweede video over de ervaringen van Martijn zijn promotie toer blijkt het maar al te duidelijk hoe “Narrow Minded” de Co2 opwarming prekers zijn. Chapeau Martijn.


Na acht jaar reizen door conflict- en armoede zones, besluit Marijn Poels – een vooruitstrevende filmmaker / journalist – wat vrije tijd te nemen. In de Oostenrijkse bergen niet minder. Het confronteert hem onverwachts met de wortels van de landbouw en zijn hedendaagse perspectief. Globalisering en klimaatpolitiek zorgen voor radicale veranderingen, zoals boeren die energieleveranciers worden.

Maar de groene ideologie roept vragen op. Het wetenschappelijke onderwerp van klimaatverandering is nu onbetwistbaar een kwestie van wereldpolitiek geworden. Poels staat voor een persoonlijk conflict. Doen we het goede?

More info about this film @ http://www.marijnpoels.com/theuncertaintyhassettled.htm

Een selectie van alternatieve media

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]