Versla Artritis en Osteoporosis (botontkalking)

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Dat is de titel van het boek van Dr. Rex E. Newnham over ziektes waarvan zegt dat deze ongeneeslijk zijn. Niet dus! 

De overgrote meerderheid kan hier gewoon van genezen. Hier komt het bekende verhaaltje weer om de hoek kijken wat steeds weer vanuit een andere hoek en ander ziektebeeld te horen en zien is. 

Onze gebrekkige voeding en voedingskeuzes liggen ook hier weer aan ten grondslag. Dr. Rex Newnham toonde aan dat het mineraal boron hier aan ten grondslag ligt. 

Boron komt voor in wortelen, peren, appels, druiven, noten en granen. Hij ontdekte begin jaren tachtig dat gezonde mensen 6 milligram boron nodig hebben per dag en mensen die willen herstellen van deze gebrek ziektes 10 milligram. 

Dr. Rex Newnham kon dit wereldwijd aantonen doormiddel van de onderzochte voeding te vergelijken met het aantal gevallen per regio waar de ziekte veel voorkomt. 

Zo vond hij dat in Jamaica alle voeding onvoldoende boron bevatte (1 milligram) en 70% Artritis kreeg. In de USA, Engeland, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Africa bevatte de voeding 1 tot 2 milligram boron en kwam bij 20% Artritis voor voornamelijk bij ouderen. 

Bij locale bevolkingsgroepen die geen geproduceerde voeding gebruikten en ruim voldoende boron binnenkregen bestond de ziekte eenvoudigweg niet. 

Is dit voldoende bewijs? 
Volgens de auteur van het boek niet maar geeft wel aan in welke richting met moet zoeken waarbij men zeker de combinatie en synergie van verschillende mineralen niet uit het oog mag verliezen. 

Het hele spectrum dus in de juiste balans. 
Dat is het juist waar het in onze moderne voeding fataal fout gaat. Er wordt te veel met onze voeding gerommeld, verandert ten behoeve van het gemak, …… wat helaas voor velen gaat leiden tot ongemak. 

De combinatie calcium, magnesium en boron wordt hierbij genoemd op bepaalde websites, het gehele spectrum van alle 84 mineralen verdient echter de voorkeur. Zo komen we toch weer op het stokpaardje van Mike Donkers terecht. 

Zeemineralen, super goedkoop en effectief.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]