Nieuw boek Juglen Zwaan: De Receptenwijzer

Reeds jaren is GEZONDHEID met hoofdletters de passie van Juglen Zwaan, Juglen is geen onbekende, hij presenteerde vele malen mee met gezondheid radio in het verleden

Eerder zijn verschenen De sup­ple­men­ten­wij­zer (2013) en De voe­dings­wij­zer (2017).

De titels van zijn boeken zeg­gen alles over de inhoud. De receptenwijzer is een boek vol recepten voor ontbijt, lunch, diner, toetjes, tus­sen­door­tjes, soepen, salades, groen­te­spreads, sappen, ijs­jes, dran­ken, sauzen, dressings en meer. Alle recepten zijn vrij van koemelk, gluten, E-num­mers en geraffineerde suiker. Het receptenboek is te gebruiken voor iedereen die gezond en/of gezonder wil eten en drinken, en tevens door de meeste voe­dings­stro­min­gen te hanteren.

Daarnaast is deze keer een extra bonusboek toegevoegd: De maal­tijd­wij­zer, waarin Juglen de lezer van een manier voorziet om middels een geniaal kaart­sys­teem vele combinatie’s voor maal­tij­den te maken.

De receptenwijzerMet De maaltijdwijzer kies je een­vou­dig op basis van kool­hy­dra­ten, eiwitten en groenten je maaltijd. Hierdoor zijn er dui­zen­den variaties te maken. Nog niet eerder is er een boek verschenen waarmee zoveel maaltijden samengesteld kunnen worden.

De receptenwijzer – 344 pagina’s, harde kaft, A4 formaat, fullcolour – staat uiteraard boordevol su­per­ge­zon­de recepten. Juglen heeft aan iedereen gedacht: de recepten zijn snel te maken, betaalbaar, het boek bevat handige kooktips, haalbare weekschema’s en werkt met ingrediënten die niet moeilijk te verkrijgen zijn.

De basis is plantaardig, maar vele recepten zijn makkelijk uit te breiden met vlees, vis, kaas of ei. Maar vooral de variaties in dit boek zijn talrijk. De meeste mensen eten vaak hetzelfde, waardoor er te weinig verschillende voedingsstoffen bin­nen­ko­men. Een belangrijk issue in het boek: we zijn gewoontedieren en eten te weinig gevarieerd.

Behalve de recepten staat het boek ook weer vol met andere wijzers, zoals o.a. een dieetwijzer, een gewichtenwijzer, een kruidenwijzer, een kook­tij­den­wij­zer, een voorraadkastwijzer, etc., etc. Kijk in het beschikbare inkijkexemplaar en je weet zeker dat je dit boek niet wilt missen: uiteindelijk is het niet zomaar een receptenboek. Fantastisch dat er schrijvers zijn als Juglen die hun kennis constant willen delen en de lezer helpen om steeds wijzer te worden!

Boek inkijken – bestellen De receptenwijzer 


[wp-rss-aggregator exclude=”7763,7752,7725″]