Psoriasis Behandelen

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Psoriasis is een chronische huidaandoening met als gevolg een versnelde huidschilfering. Bij de psoriasis patiënt manifesteert zich versnelde huidvernieuwing in 6 à 7 dagen tegenover niet-patiënten waar dit in 26 à 27 dagen plaatsvindt. Er zijn verschillende soorten psoriasis, de meest voorkomende is psoriasis vulgaris. Ongeveer 250.000 mensen in Nederland hebben psoriasis. Tot op heden waren de behandelmethoden voor psoriasis onder andere hormonencrèmes, zalf, lichttherapie en medicijnen. Wie de psoriasis op een natuurlijke manier wil behandelen kan een kuur ondergaan aan de Dode Zee in Israël of Jordanië. Dit is een succesvolle behandeling zonder medicijnen. De invloed van het zoute water en het zonlicht geven voor veel patiënten een vermindering van de symptomen. Op lange termijn bieden dergelijke kuren natuurlijk weinig uitkomst.

Voor een behandeling van psoriasis hoeft u nu geen reis meer te boeken naar de Dode Zee omdat men twee jaar geleden ontdekte dat het meest zuivere Magnesiumzout ter wereld uit Nederland komt. Nauwkeurig onderzoek heeft geleid tot mooie toepassingen die door u veilig zijn te gebruiken Een gouden vondst voor iedereen die psoriasis heeft en het opent de deur voor een simpele en ontspannen thuisbehandeling.

Wat is het verschil tussen Ozmag zout en Dode Zee zout? Ozmag zout en Dode Zee zout verschillen in hoeveelheid aanwezig Magnesium en zuiverheid. Ozmag zout is nooit in contact geweest met de buitenwereld. Hierdoor zijn verontreinigingen van buitenaf niet aanwezig in Zechsalzout en ook niet mogelijk. In tegenstelling tot het dode zeezout bevat het Ozmag zout van naturen de hoogst mogelijke concentratie Magnesium waardoor het effect het meest optimaal is.

SAMENSTELLING OZMAG CRYSTAL FLAKES

Gespecificeerde & natuurlijke samenstelling

PRODUCTBESCHRIJVING

Ozmag minerale flakes voor de behandeling van Psoriasis en contacteczemen zijn kleine witte Magnesium Chloride Hexahydraat flakes die worden geproduceerd volgens gecertificeerde voorschriften.

NATUURLIJKE COMPOSITIE 
MgCl2             47,3% 
MgSO4            0,35% 
KCL                0,55% 
NaCl               0,65% 
CaCl2              0.03% 
Br-                 0.60%
H2O                50,5% 

VEILIGHEIDSVERKLARING
De verklaring van cosmetische veiligheid is overeenstemmend met de EU richtlijnen gedeponeerd onder registratie-nummer 76/768/EEC, welke voor de zesde keer werden geamendeerd.(93/35/EEC) 

OPSLAG EN BEWAREN

Ozmag flakes zijn zeer hygroscopisch. Daarom is het aan te bevelen het product op een droge plaats op te slaan. Als de verpakking is geopend is het raadzaam deze zo snel mogelijk af te sluiten.

NB: Het is raadzaam om uw bad of douche, na het gebruik van Zechsal zout, zorgvuldig na te spoelen.

WETENSCHAPPELIJKE INFORMATIE 

UW WEGWIJZER VOOR HET  LEVEN MET PSORIASIS 
Uw huid speelt een centrale rol in uw leven. Het is bijvoorbeeld een boodschapper van emotie. Als we ons misselijk voelen wordt het vaal of wit. Worden we in verlegenheid gebracht dan gaan we blozen en krijgen we een roze of wellicht een rode kleur. Met een lekker luchtje op de huid willen we ons aangenaam presenteren. Voor de aantrekkelijkheid als we contact zoeken met iemand van de andere sekse. We gaan in de zon zitten om te bruinen, om er goed en gezond uit te zien en passen allerlei crèmes en andere middelen toe om de huid niet te laten verouderen. Kortom het is ons visite kaartje.

DE NUTTIGE FUNCTIES VAN DE HUID.

Het fungeert als afweermiddel tegen alles wat van buitenaf komt. Het voortdurende proces van het afstoten van oude huidcellen voorkomt onder andere infectie die door bacteriën, schimmels en virussen kunnen worden veroorzaakt. Dat het lichaam niet meer dan zijn benodigde vocht verliest wordt mede door de huid geregeld. Ook is de huid een soort thermostaat van uw lichaam en stuurt daarmee de hoeveelheid warmte die naar buiten wordt afgestaan. Zweten is bijvoorbeeld een fenomeen dat er zorg voor draagt dat het lichaam niet oververhit raakt. Als we bruinen in de zon maakt het lichaam onder invloed van het zonlicht vitamine D aan en dat is weer de bouwsteen voor gezonde botgroei. Zenuwvezels die zich in de huid bevinden registreren het aanraken, pijn en verwondingen en is tevens onze warmte isolatie. Als communicator heeft de huid een zeer belangrijke functie. Als u er mooi en strak uitziet trekt dat onherroepelijk de aandacht van een ander. De reclames spelen daar dag in dag uit op in. Een mooie huid is het ideaalbeeld. Maar wat nu als dat anders is en u ziet er minder mooi uit aan de buitenkant? Of erger nog soms ziet u er niet uit wat zijn daarvan de gevolgen? Het draagt hoe dan ook niet bij aan uw zelfvertrouwen en de kans dat u geïsoleerd gedrag gaat vertonen is vele malen groter dan wanneer er geen sprake is van eczeem, acne, of bijvoorbeeld psoriasis, aandoeningen die uw huid danig kunnen ontsieren.

EN DAN HEEFT U OPEENS PSORIASIS.

Wat is er met uw huid aan de hand als de diagnose Psoriasis is gesteld. Simpel gezegd is het een stoornis in de balans van de huidcelaanmaak en afstoting. Een simpel lijkende verklaring die algemeen in de geneeskunde wordt geaccepteerd. Er ontstaat vervolgens een huidirritatie die roodheid als kenmerk heeft met daarbij een opvallend schilferige huid. Naast de onregelmatige schilfering van de huid is er frequent sprake van ontstekingen en dat komt wellicht omdat bij een Psoriasis patiënt de zogenaamde hoorncel een te korte overlevingstijd heeft. In principe kan psoriasis of een psoriasis plek overal op de huid ontstaan. Echte voorkeursplaatsen zijn de knieën, ellebogen en de hoofdhuid. De huidplooien zijn ook vaak een voorkeurs plaats en niet zelden zijn de voetzolen de nagels en handpalmen aangedaan. In ernstiger gevallen kan Psoriasis over het grootste gedeelte van het lichaam voorkomen.

EN DAN DE BRANDENDE VRAAG. 

IS PSORIASIS ERFELIJK?
Van oudsher is psoriasis al beschreven. Ook toen werd er al een verklaring gezocht waarom sommige mensen deze huidaandoening hadden en anderen niet. Wel is door de jaren heen een redelijk sluitend bewijs geleverd dat psoriasis een aandoening is die erfelijk belast is. De mate waarin is niet echt helder maar dat de erfelijkheid ruim 1/3 betreft geeft aan dat in bepaalde families deze aandoening vaker voorkomt. Dat roept meteen de vraag op hoe vaak Psoriasis bijvoorbeeld voorkomt. Tot voor kort werd aangegeven dat ongeveer 3 % van onze bevolking psoriasis heeft. Recentelijk fungeerde een groot landelijk dagblad als klokkenluider voor een onderzoek vanuit de Nijmeegse Universiteit. Dat onderzoek geeft aan dat huidaandoeningen veel meer voorkomen dan aanvankelijk werd aangenomen. Daar werd naast eczeem ook het vaker voorkomen van psoriasis tevens genoemd.

KAN IEDEREEN PSORIASIS KRIJGEN?

Er zijn een aantal factoren die Psoriasis  uitlokken. Met andere woorden er zijn vaak een aantal voorwaarden die typisch zijn voor het ontstaan van Psoriasis. Het ontstaat meestal na de pubertijd dus hier lijkt hormonale verandering bij deze aandoening een goed passende combinatie. Ook tijdens de meno-en penopauze ziet men vaker psoriasis zich manifesteren. Ook daar is een hormoonkwestie de meest logische verklaring. Bij iets minder dan de helft van de psoriasispatiënten worden stress factoren en spanningen in oorzakelijk verband gebracht met psoriasis. De angst van het krijgen van een psoriasis aanval draagt in het algemeen dus niet bij aan een vlot tijdelijk herstel. Niet van de huid maar ook niet van zogenaamde “mindset” met andere woorden het kan dus ontaarden in een vicieus cirkelprobleem. Klachten en spanning, 
spanning klachten etc. Kortom iedereen kan dus psoriasis krijgen.

U HEBT PSORIASIS EN HOE DAN VERDER?

De angst voor besmetting kan naar het land der fabelen worden verwezen. Ook is de aandoening niet bepalend voor de levensduur van de mens dus het echte probleem is de huid die er niet gaaf uitziet. Voor het overgrote deel van patiënten is dat nauwelijks of niet te accepteren. Zeker wanneer het ziektebeeld steeds weer opnieuw de kop op steekt is dat veelal het grootste probleem van de psoriasis patiënt. De ernst van de aandoening is eigenlijk te verdelen in twee groepen. Een derde heeft een matige tot ernstige aandoening en twee derde heeft lichte vormen. Vaak vertonen ook de nagels afwijkingen en komt bij een relatief kleine groep artritis voor, de zogenaamde artritis psoriatica. Een gewrichtsklacht die dus wordt veroorzaakt door psoriasis. En hoe nu verder, dat is sterk van betreffende patiënt afhankelijk. De een gaat moeiteloos om met een ernstige vorm, terwijl een ander al panisch gedrag vertoont bij een lichte vorm van psoriasis. Het mag dus duidelijk zijn dat het psychische effect van de aandoening louter persoonlijk is en de klacht is per definitie altijd serieus.

IN WELKE VORMEN KOMT PSORIASIS VOOR?

Psoriasis komt in verschillende vormen voor en er zijn vanzelfsprekend huidaandoeningen die verward worden met dit fenomeen. In aanleg is psoriasis vermoedelijk erfelijk belast. De huidaandoening dient zich veelal aan als een soort verdikking op de huid en kan zich overal uitten. Het begint vaak op een klein plekje wat rood of soms haast violet van kleur is. In de loop van de tijd kunnen deze plekjes uitgroeien tot wel 8 cm en verspreiden zich vervolgens naar meerdere plekken op het lichaam.

DE MEEST VOORKOMENDE VORM VAN PSORIASIS

De chronische vorm van Psoriasis komt het meeste voor. In medische omschrijvingen wordt de aandoening verdeeld in twee verschillende vormen, Psoriasis vulgaris en de plaque psoriasis. Over het gehele lichaam komen schilferige witte plekken voor.

PSORIASIS GUTTATA
Deze vorm van psoriasis noemt men ook wel de druppelpsoriasis.De plekjes zijn klein van vorm en ook over het gehele lichaam verspreid.

PSORIASIS INVERSA
Bij mannen of vrouwen die overgewicht hebben, heeft psoriasis een voorkeur om zich te uitten in de liezen onder de oksels of in huidplooien. De aandoening is niet anders dan de normale vorm van psoriasis maar dan zit het gewoon op wat lastiger te behandelen plaatsen.

PUSTULEUZE PSORIASI
Deze niet zoveel voorkomende vorm van psoriasis zit bij voorkeur in de handpalmen of onder de voeten. Vaak is de combinatie van roodheid en ontsteking het meest herkenbare van deze redelijk lastige aandoening. Vooral wanneer de aandoening onder de voetzool zit is dit hinderlijk bij het lopen.

NAGELPSORIASIS
Veelal komt deze klacht voor in combinatie met ander vormen van psoriasis echter nagelpsoriasis komt op zich zelfstaand voor. Vaak komt een schilferende verdikking onder de nagel voor die vervolgens gedeeltelijk loslaat. Het is een vaak pijnlijke aandoening die zowel op de nagels van de handen alsook op de nagels van de voeten te vinden is.

ARTRITIS PSORIATICA
Dit is een gewrichtsaandoening die bij mensen voorkomt die psoriasis hebben. Na langere tijd kan bij 5 % dit probleem zich voordoen. Veelal zijn het de kleine gewrichtjes die zijn aangedaan.

HOE BELEEFT U PSORIASIS EN HOE IS DAT BIJ DIE ANDER?

JE ZELFBEELD. 
Roept psoriasis emotie bij u op? Roept psoriasis schaamte bij u op? Als dat zo is hoe gaat u daar mee om? Een ding is zeker dat U en die ander ongetwijfeld dezelfde gevoelens zullen hebben. Het verschil is dat een ieder het op zijn manier uit en er mee omgaat. Uw huid is uw visitekaartje, dat wordt vooral benadrukt in de TV commercials. Dat geeft wellicht een emotioneel probleem waarbij u het gevoel heeft dat het onbereikbare voor u op het scherm wordt getoond. Hoe dan ook het is een gevoelig onderwerp dat ongetwijfeld bij een grote groep een stress gevoel geeft. Er zijn allerlei situaties te bedenken die u meemaakt waar beperkingen zich voor uw gevoel onmiddellijk aandienen.- Schaamte en een negatief zelfbeeld – Wat zal een ander zeggen en doen die u ziet – De hinder van jeuk, krabben etc – De belasting van herhalende behandelingen.En zo kunt u als iemand die psoriasis heeft wellicht nog een aantal zaken opnoemen die hier niet worden belicht.

GA MET UZELF AAN DE SLAG
Het is voor niemand goed om steeds een negatief stress gevoel te hebben. Zeker voor u die psoriasis heeft is het al helemaal een hinderpaal. Het is alom bekend dat het steeds weer opleven van de klachten vaker voorkomt wanneer stress een hoofdrol in uw leven heeft. Daar ligt wellicht een suggestie die hout snijdt door wat minder stress gevoelig te worden. Het vereist wat zelftraining maar niets is onmogelijk. Uw wil is veel sterker dan u zelf vermoed. Daarnaast is uw eetgewoonte meer dan de moeite waard om die eens kritisch te evalueren. Het eten van alles wat groen van de aarde komt heeft bij veel mensen een gunstig effect op hun welzijn. En dan nog is er toch een lokale of behandeling met medicijnen nodig. Vaak is het breekpunt de keuze tussen een natuurlijke behandeling of anderszins. U heeft daar als individu altijd een stem in om die afweging te maken waar u zich het beste bij voelt.

NATUURLIJK WILT U GRAAG EEN BEHANDELING ZONDER BIJWERKINGEN.
U weet het maar al te goed dat zogauw er bepaalde geneesmiddelen worden toegepast om uw psoriasis (tijdelijk) te helen er toch een acceptatie moet zijn om de bijwerkingen voor lief te nemen Daarom is niet zomaar ontstaan dat daardoor velen van u op zoek zijn naar een zogenaamde “Natuurlijke Behandeling”. In de meeste gevallen gaat het dan om natuurlijke stoffen die uw lichaam herkend als zogenaamde eigen bouwstenen. Een goed voorbeeld is de behandeling aan en in de Dode Zee. Deze behandeling is voor u afgestemd op de eigenschappen van het zeewater. In tegenstelling tot dit zout is de samenstelling van het Ozmag zout het meest pure wat er tot dusver is ontdekt. U kunt er nu voor kiezen om thuis te blijven en in uw eigen omgeving in bad te gaan. U hoeft dus niet meer te twijfelen en overgaan tot het nemen van de beslissing. Behandeling met het meest zuivere magnesiumzout ter wereld.