Osteoporose – botontkalking

Een ziekte die te voorkomen is!
pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Osteoporose is een ziekte die zowel te voorkomen als behandelbaar is. Door botontkalking krijgt u dunnere botten die bovendien makkelijker breken. Het is een sluipende ziekte die zich gedurende jaren ontwikkeld zonder dat u er iets van merkt. Veelal is het eerste symptoom van osteoporose een bot breuk, ook wel een fractuur genoemd, gewoonlijk zijn het de heup, pols en ruggegraat. Het goede nieuws is dat osteoporose behandeld kan worden maar zeker ook kan worden voorkomen.

Het overgrote deel dat te maken krijgt met osteoporose zijn vrouwen. In de VS zijn dat er maar liefst acht miljoen en bijna 22 miljoen hebben een lage bot dichtheid of lage bot massa. Deze groep loopt een hoog risico de ziekte te ontwikkelen. Gezonde botten slaan 99 procent van de in het lichaam aanwezige calcium op.

Alhoewel de ziekte osteoporose op elke leeftijd kan toeslaan lopen vrouwen de meeste kans na de overgang. Dit komt omdat vrouwen hierna minder oestrogenen in het lichaam aanmaken die een belangrijke rol spelen in het voorkomen van bot verlies.

De gemiddelde leeftijd voor de overgang in de VS is 51 jaar. Door zowel natuurlijke oorzaken, ziekte, behandelingen aan de eierstokken of een operatie kan dit echter veel eerder plaatsvinden. Een verwijdering van zowel de eierstokken als baarmoeder maakt dat de overgang gelijk inzet.

Uw botten voorzien in ondersteuning van spieren, bescherming van vitale organen en opslag van calcium belangrijk voor de sterkte en dichtheid. Botten veranderen geregeld, oude botcellen worden afgebroken en vervangen door nieuwe. Dit proces gaat uw hele leven door maar met het ouder worden komt hier verandering in. Vanaf de geboorte tot het 25 ste – 30 ste levensjaar groeit er meer nieuw bot dan dat er af gebroken wordt. Op de leeftijd van 30 zijn de botten op zijn sterkst. Na deze leeftijd begint uw bot meer calcium te verliezen dan er toegevoegd wordt waardoor ze meer poreus en breekbaar worden. Dit proces versneld bij en na de overgang.

U kunt zelfs 30 procent bot massa verliezen. Dit varieert van persoon tot persoon maar zelfs geringe afname kan gevaarlijk zijn voorafgaande aan de overgang.Voeding extra letten op calcium (1200-1800 mgr) eventueel in combinatie met vitamine D3 (800 IU) suppletie

“Desastreus mismanagement van onze landbouwgrond en intensieve landbouwmethoden hebben ertoe geleid dat ons voedsel van dermate povere kwaliteit is dat vitaminesupplementen geen overbodige luxe maar een bittere noodzaak zijn voor een goede gezondheid”. Biologische landbouw en verbouwen in eigen tuin ten spijt, beiden zijn slechts weinig beter af. Medisch Dossier maart 2003

Het is in wetenschappelijke kringen algemeen bekend dat ongeveer 70 procent van de bevolking in de V.S. risico loopt door langdurige vitamine en mineralen tekort. Tekorten die het efficiënt functioneren van het lichaam en het vermogen om verzet te bieden tegen ziekten nadelig kunnen beïnvloeden. Het gebruik van onze producten is één manier om deze verbijsterende statistiek te helpen verlagen. Een andere manier is uw intracellulaire vitamine tekorten en totale antioxidantfuncties vast te stellen. Hoewel het vroeger onmogelijk was vast te stellen hoe vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidant systemen werkelijk functioneren in uw witte bloedlichamen (lymfocyten), kunnen de tekorten nu precies opgespoord worden vóórdat ze hun bijdrage leveren aan klinische problemen … door gebruik van de ‘Essential Metabolics Analysis (EMA)


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]