Kanker is geen ziekte maar een overleving mechanisme

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Een mug is geen olifant en kanker is geen ziekte!

Een mug is geen olifant, hoewel velen dat er wel vaak van maken. Roze is niet blauw, een kat is geen hond. Frons je nu de wenkbrauwen? 

Onzin? —- Toch logisch? 

Inderdaad een kat is een kat en een hond is een hond! Niets anders van te maken! Kanker? Wat is kanker? 

Kanker is een industrie! Weer die frons?

Denk jij dat kanker een ziekte is? Kanker, ziekte, alle vormen van ziek zijn kun je onder het bedrijfsleven scharen. Hele volksstammen leven van de ellende van de medemens! Vooral in stand houden dus op alle fronten zowel bij het ‘onderzoek’ als bij de ‘medicijnen’. Wat als niemand meer in de angst schiet wanneer het lichaam een andere ‘taal spreekt’ dan zij wensen? Als er normaal gereageerd gaat worden op lichamelijke ongemakken? 

Als we het gaan herkennen als een signaal 
van ons lichaam dat we het niet meer …
…. mogen negeren? 

Dan valt een enorm stuk bedrijfsleven in duigen! 
Wedden?

Onze maatschappij is er op ingericht dat we vooral niet ziek mogen zijn. Dat begint al met baby’s en peuters. Stel je voor dat een klein kind een kinderziekte krijgt, wat dan? Het kan niet naar de crèche, er moeten familie of buren ingeschakeld worden of één van de ouders moet thuis blijven van het werk.

Dat gaat in het meest ongunstige geval vrije dagen kosten. Stress dus, dat kan niet! Want, stel je voor als er een kink in de kabel komt. Dan klopt het plaatje niet meer van de extra luxe die vaak mogelijk is omdat beide ouders deelnemen aan het arbeidsproces. Dat is een keuze, maar vele moeders kiezen er al dan niet vrijwillig voor om zo snel mogelijk na de geboorte van een kind weer aan het werk te gaan. In vele gevallen is er geen keuze en is dit de enige optie. Zieke kinderen zijn dan ‘lastig’. Angst wordt op alle vlakken aangepraat, dus vaccins ‘lijken’ de oplossing. Direct toedienen zodra het op de wereld is, want stel je voor dat de nieuwe wereldburger ziek zal worden. 
Vanaf dat moment zijn we al een prooi voor de farmacie, de reclamewereld en alles wat mee helpt om ons er van te overtuigen dat ziek zijn niet ‘hip’ is! Vooral bestrijden! Hoofdpijn.nl; je zou er hoofdpijn van krijgen. Elke keer als je deze reclame hoort, want meer is het niet, wordt je er op gewezen dat je naar je arts kunt gaan wanneer je de producten die hoofdpijn kunnen verminderen niet meer bij de drogist of de supermarkt kunt vinden. Nu is recent gebleken dat paracetamol ook niet zo onschuldig is en dat het niet meer overal te koop aangeboden zou mogen worden. 

Zelfmedicatie met behulp van middelen die te koop zijn zonder doktersrecept is niet zo gemakkelijk als men doet overkomen. Weet dat het ook van dezelfde lopende band komt als de middelen die je wel op recept via je arts krijgt. Wanneer je onderweg in de auto over de A1 rijdt zie je ter hoogte van Hoevelaken een groot bord met de mededeling dat je direct door middel van een scan kunt weten waar de rugpijn vandaan komt. Geen wachttijden! Al zittend achter het stuur zou je ‘zomaar’ wat vage rugklachten kunnen voelen, toch?

Vertel iets over klachten en kwalen en het kan zomaar zo zijn dat luisteraars vage verschijnselen voelen. Daar wij de hele dag blootgesteld worden aan de negatieve kant van ons lichamelijk welbevinden is het niet zo moeilijk om negatieve gevoelens op te roepen bij een groot gedeelte van de bevolking.

Overgewicht wordt op alle fronten belicht in de media en vele middelen worden aangeboden, de ene met nog betere resultaten dan de ander. Overgewicht is een geweldig item om te gebruiken, om de ontvanger van de boodschap een minder beeld over zichzelf te laten krijgen, dus er moet een ‘oplossing’ komen! Te koop in de winkel of bij speciale bedrijven gericht op dit ‘ongemak’. Maar het is vaak op te lossen door een veranderd eet – en denkpatroon, maar dat vertellen de reclames je niet.

Proestende kinderen in reclamespotjes, maagproblemen na het eten met de nodige oplossingen in weer andere reclamespotjes en zo kunnen we een heel scala opnoemen, een rij zo lang tot je vanzelf klachten krijgt tijdens het lezen. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben dus laten we kijken wat er nu verder gaande is.

Ziekenhuis, ook een naar woord.
Het ziekenhuis, kan dat geen andere naam krijgen? Ziekenhuis … een huis vol zieken betekent dat letterlijk! Gezondheidskliniek? Gezondheid is de positieve tegenhanger van ziekte. ‘Hotel’ om in balans te komen? Een lichaam met obstakels is van slag, moet in balans komen. Legio mogelijkheden die bedacht kunnen worden maar nee, het heet ‘ziekenhuis’. Lekker negatief! Als we alles op een rijtje zetten dan worden we vanaf de geboorte tot onze laatste dag op deze planeet begeleid met de meest afschrikwekkende scenario’s die ons kunnen overkomen. Geboortes vinden veelal plaats in het ziekenhuis, dus welkom op de aarde in het ziekenhuis! Het eerste vaccin ligt ook al klaar! Tegelijkertijd biedt men direct via de media en andere bronnen een oplossing aan in de vorm van pillen, poeders, snijden, verbranden, verminken en andere mogelijkheden waarbij je je kunt afvragen of dat het nu is wat je wilt! Nu zullen de chagrijnige allopaatjes wel weer direct in het toetsenbord klimmen om hier hevig tegenin te gaan, maar voor alsnog durven zij niet op zichzelf te vertrouwen en te luisteren naar dat wat de natuur ons aanreikt.

Alternatief of regulier?
Wat ik even uit de wereld wil helpen is de eventuele gedachte dat ik tegen alles ben wat met gezondheid te maken heeft wat niet natuurlijk is. Absoluut niet! Waar ik ook van overtuigd ben is dat er vele artsen, verpleegsters en andere medische zorggevers zijn die vol passie deze richting uit zijn gegaan. Daar twijfel ik niet aan en velen oefenen hun vak ook uit met de liefde die daarbij hoort! Wat ik niet begrijp is het feit dat de kennis, opgedaan door technieken die er vroeger niet waren, niet gecombineerd kunnen worden met dat wat al eeuwenlang aanwezig is op aarde en bij ons hoort. Natuurlijke middelen en die zijn er legio. Als allen die nu in de hoek van de ‘alternatieven’ worden geplaatst nu eens normaal konden samenwerken met eenieder in de ‘reguliere hoek’, dan waren vele discussies al niet meer nodig en kwam er wat meer harmonie; meer respect wederzijds!

Wat is alternatief? 
Kruiden, bloemen en planten die al meer dan 5000 jaar hun diensten hebben bewezen?

Regulier is iets wat door de farmacie geproduceerd wordt en de artsen die dat voorschrijven! Is dat nu regulier? Hoelang is dit gaande ten opzichte van de ruim 5000 jaar opgedane ervaringen?

Wat kwaad bloed zet is het feit dat men vanuit hogerhand op een arrogante wijze wel eventjes zal vertellen dat personen die met kruiden werken niet meer mogen vermelden dat deze geneeskrachtig zijn. Diverse bloemen en planten hebben namelijk de naam ‘officinalis’ als onderdeel in hun naam, wat niets anders betekent dan ‘geneeskrachtig’. Als voorbeeld o.a. de Valeriana officinalis en Borago officinalis. Dit zijn maar twee voorbeelden, maar als de kruidendames en heren de etiketten moeten vervangen en het woord ‘geneeskrachtig’ niet meer mogen gebruiken dan is mijn gedachte voorts: ‘Gaan de arroganten die dit doordrammen dan ook zover dat de natuur, de bloemen en planten herbenoemd moeten worden?’ De bron, waar alles uit voort komt? Hoe groot is het ego van diverse personen op deze aardbol? Wie beslist over wie? Wie heeft het echt voor het zeggen? Wie is baas over wie?

Op voorhand ziektes vast stellen!
Dat ziek zijn een industrie is kunnen we wel met grote zekerheid vaststellen. Vaccins voor ‘stel dat’… Stel wat? Kinderziektes die een kind weer een stukje verder in ontwikkeling brengen? Allerlei onderzoeken… want stel dat je iets onder de leden hebt? Mammografie; ook een gevoelig onderwerp waar de meningen aardig over verdeeld zijn… want er gaan steeds meer geluiden dat de straling niet onschuldig is, de manier van toepassen niet ‘je van het’ is en de periode van onzekerheid niet goed is voor de gezondheid. Dan worden er vele fouten gemaakt en zitten om die reden velen onnodig in de angst, worden er onnodige operaties uitgevoerd en nog erger is het feit dat ook bestraling negatieve gevolgen heeft. 

Komen we weer eens bij het boek van Andreas Moritz.

Deze heb ik al veel vaker aangehaald, het boek met de titel: ‘Kanker is geen ziekte… maar een overlevingsmechanisme’. Velen zullen de wenkbrauwen ook bij dit onderwerp fronzen, maar die personen daag ik uit dit boek nu werkelijk eens te lezen en niet te wachten tot je mogelijk zelf voor de keuze komt te staan. 

Dan ben je te laat! 

Te laat? Denk je nu zeker? 
Te laat ja! Wie zich pas gaat oriënteren in deze materie als het in je leven komt, kan niet meer objectief denken en al helemaal niet meer zonder angst beslissingen maken. Wat is het gevolg? 

De arts bepaalt welke weg jij zal bewandelen!

De arts is nuchter en jij bent vol emotie. We laten ons dan overdonderen als we niet goed geïnformeerd zijn. Toch hebben wij zelf de verantwoording voor ons eigen lichaam en ook artsen zijn mensen net als jij en ik.

Ook zij hebben te maken met voortschrijdend inzicht, al is het niet gemakkelijk dit naar buiten openlijk te ventileren. Artsen die dit wel doen en in de schoenen van de patiënt gaan staan hebben in deze huidige tijd ook nog een soort ‘pioniersrol’. Veel collega’s van hen zullen dat niet kunnen waarderen want deze laten zich door de farmacie de weg wijzen naar Chemo en allerlei andere vormen die vallen onder… hakken, breken, bestralen en verminken! Niet naar werkelijke oplossingen.

Valt het nu niemand op dat wanneer je bij een dokter komt met klachten, er eigenlijk nooit gevraagd wordt naar je leef – en eetgewoontes? Als je in een auto zand gooit in plaats van brandstof, is het heel normaal als deze stil gaat staan! Toch? ‘Wie doet dat nu?’ zul je denken, ‘zand in een auto? Belachelijk!’ ‘Niemand! Duidelijk!’ Maar… wat stoppen wij in ons lichaam? Al eens nagedacht over al die voeding die je heerlijk kant en klaar kunt kopen in pakjes, zakjes en die veelal vol zitten met E nummers die niet lichaamsvriendelijk zijn?

Als iets lang houdbaar is of dusdanig voorbewerkt dan kan dat toch niet ‘zomaar’? Wat zie je als je op straat loopt? Wat schuiven velen al wandelend naar binnen aan vette happen, ongezonde vulling? Wat eten pubers tijdens de schoolpauzes?

Hoe is het koopgedrag van velen in de supermarkt? Wie het boekje bewust bekijkt met als titel; ‘Wat zit er in uw eten?’ zal verbaasd zijn wanneer je dan een willekeurige winkelwagen ‘stiekem’ bekijkt. Dan is voedsel veelal vulling en geen gezonde voeding om weer op te laden. Het zijn geen zakken zand, dat is waar, maar het effect is hetzelfde als het voorbeeld met de auto. Ons lichaam mag niet protesteren? Dat doet het wel maar de kwalen die ontstaan worden tijdelijk ‘opgelost’ met medicijnen. Dat noemen we symptoombestrijding. Als je pech hebt dan kun je weer overstappen op een ander medicijn om de klachten van het eerste weer ‘op te lossen’ en als je nog meer pech hebt ga je ze allemaal op een rijtje gebruiken. Het eetpatroon veranderen we niet, de echte klachten worden niet aangepakt en dat heeft als gevolg dat we van de ene ellende in de andere rollen. 

Daar ziek zijn een industrie is komt dit de dames en heren fabrikanten natuurlijk heel goed uit! Want als zij in ons voordeel gingen denken dan werd de omzet steeds minder, maar aangezien de schoorsteen roken moet is het hun hoop dat we steeds meer zullen slikken en spuiten! Laat dat nu nog succesvol zijn ook! Vandaar al die reclames zoals hoofdpijn.nl en andere varianten die ons moeten verleiden te denken dat we ‘iets mankeren’ en dat toch vooral willen verhelpen.

Schoonheidsfoutjes oplossen?
Wat is schoonheid? Wanneer is het medisch? Borstimplantaten kunnen worden ingebracht wanneer men gebukt gaat onder een minderwaardigheidscomplex. Dan is dit mogelijk een ‘oplossing’. Daarnaast worden zij ingebracht na een operatie als er kanker is geconstateerd en de operatie ‘succesvol’ is verlopen. Dan komt de borstcorrectie in beeld. Velen zien dit als ‘de’ oplossing! Maar is dat het werkelijk? Hoe veilig is het? Silicaatgesteente (zand) is het grondbestanddeel van siliconen. Dat klinkt niet ernstig, toch? Weet je hoe het proces verder verloopt? Voor de vulling van protheses ondergaat dit een chemische behandeling waardoor er een substantie ontstaat die je kunt vergelijken met Bison kit. Implantaten hebben de naam al dat zij altijd doorzweten dus zo worden kleine deeltjes van deze zogenaamde Bison Kit via ons lymfesysteem door het lichaam verspreid.

Bij het doorzweten gaat het om kleine hoeveelheden maar wanneer de implantaten gaan lekken spreken we over een overdosis. Heel lang geleden toen ik nog zeer jong was heb ik eens Bison Kit in een plastic potje laten lopen omdat de tube kapot was. Dat had ik beter in glas kunnen doen daar het potje compleet vervormde en verschrompelde, bijna verdween zelfs. Dit beeld zie ik nu voor mij als ik bedenk dat deze zelfde samenstelling in je lichaam kan komen. Om bij te griezelen! Siliconen gaan zweven en ze verspreiden door het hele lichaam. In dat opzicht is het weer te vergelijken met zand, pas als je het bij elkaar veegt zie je de hoeveelheid. Als dit bij pathologisch onderzoek zou gebeuren dan werd duidelijk dat het in elk orgaan aanwezig was. Zand is zo klein, het kruipt overal tussen. Ga maar eens naar het strand en ervaar daarna hoe je belaagd bent in feite.

Zand was de basis van de siliconenproducten dus als het in stukjes en beetjes een eigen weg gaat bewandelen dan is het overduidelijk dat het overal terecht komt met alle gevolgen van dien! Is het bekend dat wanneer men van mening is dat er geen klachten zijn de implantaten toch binnen de 10 jaar vervangen moeten worden? Is dat een verzwegen onderdeel? Of weten allen dit die ergens in hun lichaam dergelijke siliconen hebben laten aanbrengen? Alleen… heel triest is ook hier het feit dat als een vrouw dan met klachten bij de arts komt deze nooit zijn ontstaan door de implantaten.

Horen we dit niet met alles ?

Problemen na vaccinatie komt nooit door het vaccin! Overlijden na Chemo? Komt door de kanker die terug kwam maar toch niet door de verwoestende werking van de stof zelf? Het immuunsysteem dat werd aangevallen en andere ziektes hierdoor de kans kregen zich te manifesteren. Zijn wij sterker dan een auto die bezwijkt met zand als ‘brandstof’? Henk Trentelman, schrijver van het boek: ‘Chemo… Of kan ik zelf kiezen?’ heeft bewezen dat hij na de uitspraak van zijn oncoloog vele jaren langer heeft geleefd dan hem werd voorgehouden. Zijn arts vertelde hem dat hij nog maar 6 maanden zou hebben wanneer hij niet het welbekende reguliere circuit in zou gaan. Dat heeft Henk niet gedaan en hij leefde ruim 14 jaar langer. Andreas Moritz zet in zijn boek alle feiten helder op een rijtje. Als we niet de werkelijke oorzaak aanpakken waar de blokkades door zijn ontstaan dan zal niets ons helpen om te genezen. Dat komt al lezend zeer duidelijk naar voren. Nemen we die auto weer even. Deze ging acuut stilstaan toen er zand in de tank gegooid was. Je komt dan geen kilometers ver. Wel, de onderhoudsmonteur heeft dit verwijderd maar de eigenaar gooide er met dezelfde vaart weer zand in. Belachelijk voorbeeld? Dat doen wij nu toch ook als we het pad bewandelen van: de tumoren verwijderen, desnoods lichaamsdelen laten amputeren, maar de echte oorzaak niet wegnemen?

Dat kan verkeerde voeding zijn, maar ook een traumatische ervaring, een vreselijke indruk kan de oorzaak zijn om dingen uit balans te brengen. Wanneer een lichaam uit balans is dan is het ‘klaar’ om allerlei ‘ellende’ te ontvangen! We snijden het weg en hup, dan moet het maar weer normaal functioneren. Dus eigenlijk is het net als bij die auto, de eerste lading zand is er alweer ingegooid.

Is het echt zo zwart/wit?
Is alles nu echt zo zwartgallig?

Ach, er zijn legio andere mogelijkheden. Dat kan heel goed gecombineerd worden wanneer ‘alternatief’ met ‘regulier’ in gesprek gaat. Als zij gaan inzien dat Moeder Aarde overal een oplossing voor heeft. Werkelijk, we zijn niet verloren, we moeten alleen de aanwijzingen weer gaan begrijpen. In de natuur gebeurt toch ook alles in een bepaald ritme? Na de zomer verschijnen in de herfst weer de meest mooie paddenstoelen, zwammen en andere schimmels die helpen om zaken op te ruimen. De blaadjes vallen van de bomen en dat ervaren we als normaal. Niemand die nu zal bedenken om een middel op de markt te brengen om die blaadjes aan de bomen te houden. Ben je mal, het volgende voorjaar verschijnen er weer nieuwe. In de winter maken de bomen en struiken zich weer klaar voor de volgende fase en dat is: in de lente nieuw blad laten ontspringen. Zo gebeurt dat met vaste planten, met alles wat elke jaar opkomt, groeit en bloeit; wat zichtbaar voor ons was verdwijnt weer. Wij weten dat dit het ritme is en wij laten dat gebeuren. We vertrouwen ook op de natuur en denken er echt niet over na dit te verstoren.

Waarom zien we dit dan niet ten aanzien van onze gezondheid? Er zijn zoveel mogelijkheden om nader te onderzoeken. Kruiden, en de elixers daarvan. Al eerder hebben wij het gehad over de elixer die uit het hoge noorden van ons land komt. Daar zijn al legio positieve voorbeelden van.
Maar is dit nieuw? Is dit opzienbarend? Ja, het is in onze huidige tijd opzienbarend omdat we het luisteren naar de natuur niet meer als ‘normaal’ zien. Klachten en kwalen worden toch bestreden via een doktersbezoek? Kruiden, al meer dan 5000 jaar een begrip! Maar opzienbarende resultaten zijn dan inderdaad heden ten dagen bijna een ‘wonder’. Elk lichaam, of dit nu van een mens of van een dier is, zal wanneer het in slechte conditie verkeert, al snel verbeteringen ervaren als er dan ‘goede brandstof’ toegediend zal worden. Ook bij kruidenmiddelen is het ongetwijfeld waar dat het ene product nog verder, dieper op de klachten ingaat dan het andere maar dat is een kwestie van proefondervindelijk vaststellen. Er zijn genoeg personen die je meer kunnen vertellen over elixers, mengsels en andere varianten. Zolang het maar puur natuur is en zonder verkeerde toevoegingen. Via de elixer in het noorden van het land kwamen we bij bevindingen die positief zijn ten aanzien van kippen, varkens en andere dieren. Dit biedt de mogelijkheid de antibiotica te vermijden wat weer beter is voor ons mensen als we producten zoals melk en eieren eten, maar het betreft ook het vlees. Ongetwijfeld zijn er meer varianten die deze extreme verbeteringen teweeg brengen bij mens en dier. Wel heb ik genoten van de verhalen in het noorden; die zijn zo positief dat zij niet onder het vloerkleed te vegen zijn, zowel bij mens als dier.

Daar er veel meer mensen zijn die met kruiden werken zullen er in andere delen van het land ongetwijfeld ook dergelijke bevindingen zijn. Kom daar mee naar buiten want het kan zoveel bijdragen aan een positieve samenleving. Hoe meer ervaringen hoe beter, hoe sneller we samen ons doel bereiken.

De natuur heeft alle antwoorden!

Dat de natuur alle antwoorden heeft moge helemaal duidelijk zijn als we de boom in Nagasaki onder de loep nemen. Toen daar in 1945 de plutoniumbom viel was er één boom die alles overleefde. De kaki! Dat een krachtboom als deze alles overleeft, bewijst dat er meer is waar wij naar moeten kijken, naar moeten luisteren en ook moeten … waarderen! Accepteren is ook een woord dat hierbij past. Accepteer nu eens dat alles om ons heen ons kan helpen om onze gezondheid te versterken.

Dankzij deze boom is er nu het homeopathisch middel ‘Diospyros kaki’. Dit middel wordt gebruikt bij de behandeling van patiënten met een oorlogstrauma en het is gebruikt bij personen met brandwonden. Succesvolle effecten waren het gevolg aldus Marijke Creveld, klassiek homeopaat en bioloog. Zo verwacht zij ook dat het positieve effecten kan hebben op de negatieve effecten van radio – en chemotherapie en vergiftigingen. Is dit bijzonder? Zo klinkt het wel, maar het feit dat deze boom alles heeft overleefd wil dus zeggen dat hij sterker was dan alles waar hij mee werd aangevallen. Hij helpt neutraliseren waar hij zelf tegen bestand was. Dit voorbeeld is nog grootser dan de weegbree die vlakbij de brandnetel groeit. Wanneer je een ‘aanvaring’ hebt met een brandnetel kun je er bijna verzekerd van zijn dat er binnen een straal van een paar meter een weegbree groeit. Laat ik dat afgelopen week nu ook zelf weer proefondervindelijk hebben vastgesteld! Het klopte helemaal!

Vertrouwen op de natuur dat wil je helemaal als je het volgende verneemt!
In 2006 is er een onderzoek gedaan door de Unie van verontruste wetenschappers onder 6000 wetenschappers die aangesloten zijn bij de FDA in de Verenigde Staten. Er reageerden 1000 wetenschappers met schokkende uitlatingen die zeer verontrustend zijn en zeker tot nadenken moeten stemmen. Bijna 20% gaf toe dat zij door de FDA regelgevers expliciet gevraagd waren om incomplete, onjuiste of misleidende informatie te verstrekken aan het publiek, gereguleerde industrie, media of gekozen senior ambtenaren van de regering. Meer dan 50% was het er mee eens dat de FDA misleidende informatie verstrekt aan het publiek. Dan gaf 47% toe dat zij ervan op de hoogte zijn dat door de commerciële belangen ongepaste pogingen zijn ondernomen om acties van de FDA terug te draaien, in te trekken of te wijzigen.

Dit is de ‘Ver-van-ons-bedshow’?
Ach, de Verenigde Staten mogen ver weg lijken in onze dagelijkse beslommeringen, maar de invloeden reiken verder en als daar, vanuit dergelijke instanties, zaken zo worden verdraaid en aangepakt, zal het hier dan veel anders zijn?

Komen we weer terug bij de natuur!
Gewoon om ons heen kijken; luisteren naar ons eigen gevoel. Dat lijkt bijna ‘gek’ maar uiteindelijk zul je ontdekken dat als je bewust met je voedsel omgaat, je de producten die groeien met andere ogen gaat bekijken en dat dit vele veranderingen te weeg zal brengen. Natuur, kruiden, biologische groente, zelf kweken en verbouwen, voeding niet uit pakjes en zakjes, maar bovenal bewust kijken, nadenken en je verdiepen in lectuur geschreven door personen die ervaringen hebben opgedaan!

Maak niet van een mug een olifant want het is allemaal niet zo onoverkomelijk als het misschien lijkt. De antwoorden zijn allemaal aanwezig in de natuur, via boeken en via mensen met ervaring. Luister eens naar je medemens en schiet niet direct in de verdediging als er eens alternatieven worden aangeboden. Olifanten genoeg op deze wereld die door vele porseleinkasten stampen!

Anneke Bleeker Bergen NH 30 augustus 2010