Kanker en de rol van voeding

Door: Anugama Tobias
Als je het meeste in de praktijk hebt geleerd is het niet zo makkelijk gewoon je opleiding te vermelden. Maar als ik alleen maar een gewone opleidingen had gedaan, was ik niet oorspronkelijk geweest. Voor zelfstandig denken is wat moed nodig. Want de hele wereld is constant tegen.

Wat te doen bij kanker.
A. Waar zit de kanker (welke soort).
B. Voedingsadvies

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Tja kanker,
. . .het woord is altijd zo beladen en het is ook best wel angstig. Alsof de ziekte achter je aan zit, alleen ziekten zitten niet achter ons aan, het is juist andersom. Dus het is ook niet zo dat we maar lijdzaam moeten gaan wachten totdat het noodlot ons treft. Het lijkt een ziekte door overvoeding, maar dat geldt alleen maar voor de grondstoffen.

Verzuring en ondervoeding van het lichaam
Te veel zetmeel, te veel eiwit, te veel vet en te weinig vitaminen en mineralen. Dus er bestaat tevens op dat gebied een ondervoeding en verzuring. Zuur geeft een pijnprikkel en we zijn gewend om pijn te bestrijden in plaats naar pijn te luisteren. We krijgen niet voor niets pijn.

Als er ergens in het lichaam iets niet goed gaat en er te veel zuur omheen komt doen de andere cellen precies wat we allemaal doen. Als we nu niet veel bewegen ,alles star houden, voelen we niets en hoeven we er ook niet op te letten.

We ontstaan niet voor niets uit één cel.

Ontslakken

Basische stoffen kunnen het lichaam weer ontzuren, ook wel ontslakken genoemd. Zuur + Base geeft Zout + Water. En de urine kan geen lagere PH krijgen dan 5.0. Bloed moet basisch blijven, anders gaan we dood. Dus het zuur moet ergens blijven. In de weefsels dus. En dan duurt het even voordat de diagnose kanker gesteld wordt. Een tumor van een vierkante cm, kan genoeg zijn om iemand in een paar weken te laten overlijden en dat gebeurt meestal niet.

Dat wil zeggen dat er tijd is!Weerstand en die is te vergroten.
De paniek is vaak zo groot en wat doet paniek? Het stopt de ademhaling en die is zo ontzettend nodig om je te verzetten. Vandaar het grote verschil, de een gaat vlug dood en de ander komt er overheen en gaat anders leven.Een vrouw die te horen krijgt dat ze borstkanker heeft, zou een paar weken de tijd moeten nemen om op dieet ( + supplementen) te gaan, ademhalingsoefeningen moeten doen en in ieder geval wat tijd voor zich zelf nemen. De tumor zal kleiner worden en de operatie kan borstbesparend zijn en de kans op uitzaaiingen minder.Het zelfde geldt natuurlijk voor andere tumoren die operabel zijn. En het gegeven dat er zelf wat aan te doen is geeft de burger vaak die moed om het ook te gaan doen

.Vergeet nooit dat ook de meeste doktoren bang zijn voor deze ziekte en dus altijd het gewone protocol willen volgen. Maar een groot percentage ziekenhuis opnames worden door dezelfde doktoren en hun behandeling (medicaties) veroorzaakt.

Er is een vereniging voor natuurlijke kankerbestrijding. tel: 0900-899 83 50.

Maar ook niet over het hoofd zien dat er mensen zullen zijn die niet beter willen worden. Ook al zeggen ze van wel. Dat ligt dus niet aan de therapie, maar aan de wil om wel of niet te leven.

Altijd beginnen met ascorbinezuur in poedervorm, standaard 5 gram per dag of te wel 4 maal daags een theelepeltje oplossen in karnemelk. Sap van citroenen en veel sinaasappels (vers).
* Absoluut geen suiker eten, koffie drinken, of gewone thee.
* Geen koekjes, snoepjes, gebak.
* Geen vlees, vis en eieren.
– (Eieren mogen wel , maar vers en alleen de dooier 1 x per dag).
* Geen aardappelen, maar zilvervlies rijst.
* Geen witte of geraffineerde produkten.
* Erwtensoep van hele, groene erwten met prei, ui en wortel.
* Geen vleesbouillon.
* Veel verse groenten, veel fruit (geen druiven ) en veel karnemelk.
* Volkoren brood, roomboter en kaas (liefst geiten).

De waarheid is echter veel positiever!

Kanker is een ziekte die grotendeels kan worden voorkomen. er zijn vele stappen die u zelf kunt nemen om kanker te helpen voorkomen.
* Optimale voeding.
* Voldoende lichaamsbeweging.
* Matig alcohol gebruik.
* Niet roken

Studie naar de relatie kanker en voeding
Er zijn drie verschillende studies verschenen aangaande het ontwikkelen van kanker in relatie tot voedingsgewoonten. Mensen die regelmatig rood vlees eten hebben 30 tot 40% meer kans op darmkanker dan diegene die een meer gebalanceerd dieet volgden met meer vis en kip. Het onderzoek van de American Cancer Society vond plaats onder 150.000 mensen tussen 1982 en 1992. In de US geven de sterftecijfers bij vrouwen aan dat in 2003 ongeveer 70.000 overleden aan longkanker, en 39.000 vrouwen overleden aan borstkanker aldus de cijfers van de American Cancer Society. Dokter Patel stelde dat negen van de tien gevallen die overlijden aan longkanker roken en het risico om de ziekte te ontwikkelen blijft tot 20 jaar nadat men gestopt is, daarna vermindert het risico met de helft. 

Doden door Geneeskunst!
Er is iets goed fout als reguliere geneeskundigen vertellen dat er geen bewijzen zijn wat de werking is van vitamines en zelfs gevaarlijk worden bevonden bij een ‘overdosis’. Aan de andere kant was er tot op heden geen enkel inzicht wat de gevaren waren die veroorzaakt worden door het gebruik van medicijnen. Hier blijkt het echte gevaar te liggen.

Tot op heden waren deze cijfers alleen betreffende geïsoleerde zaken boven water te krijgen. De risico’s van medicijn gebruik waren nooit geanalyseerd en samengevoegd. Al de gepubliceerde literatuur die gaat over aandoeningen en doden veroorzaakt door medicijn gebruik zijn nu inzichtelijk gepubliceerd.

Een groep onderzoekers hebben nauwgezet de statistieken bekeken en hun bevindingen waren schokkend. Het onderzoek getiteld; “Dead by Medicine”, presenteert bewijzen dat het traditionele gezondheidssysteem vaak meer kwaad aanricht dan goed.

Tegengestelde reacties op voorgeschreven medicijnen, 2,2 miljoen ziekenhuis opnames in de US. Het aantal onnodig voorgeschreven antibiotica is 20 miljoen per jaar. het aantal onnodige medische en chirurgische ingrepen is 7,5 miljoen per jaar. Het aantal onnodige ziekenhuisopnames 8,9 miljoen per jaar. Het meest onvoorstelbare was echter het cijfer van 783.936 doden per jaar waarmee het bewijs geleverd is dat het medische systeem in Amerika verantwoordelijk is voor doodsoorzaak nummer 1! (Doodsoorzaak hart en vaat ziekten was 699,697 in 2001 en kanker 553.251)

Lees het volledige artikel op Life Extension Magazine.


Consumptie van bewerkt vlees geeft 6700% meer kans op alvleesklierkanker.
Dit blijkt uit een studie naar de consumptie van kunstmatig bewerkt vlees onder bijna 200.000 mannen en vrouwen. De universiteit van Hawai volgde deze mensen bijna zeven jaar. Volgens deze studie is het risico bij de consumptie van rood vlees en het ontwikkelen van kanker aan de alvleesklier 6700% ten opzichte van hen die weinig of geen vlees gebruiken. De pancreas (alvleesklier) is opgebouwd uit cellen, die hormonen maken (insuline en glucagon) en uit cellen die enzymen maken (onder andere amylase, lipase, tryp)

De onderzoekers faalden om de oorzaak, verantwoordelijk voor deze vorm van kanker te identificeren. De ware oorzaak is het wijdverspreide gebruik van de kleurstof sodium nitrite door de voedingsbewerking industrie.

Ontbijt dat je kanker kan geven
Ontbijten is belangrijk, dat weten we allang. Ik heb reeds geschreven dat we moeten oppassen voor ontbijt met hoge gehaltes suiker, want het is slecht voor onze kinderen en slecht voor onszelf. Maar dat je ook kanker kunt krijgen van je ontbijtgranen was ook voor mij nieuw. Dit bericht komt van de Stockholm Universiteit waar men ontdekte dat er kankerverwekkende stoffen zitten in veel ontbijt samenstellingen. Er blijkt acrylamide vrij te komen bij het koken van bepaalde bewerkte voedingsmiddelen. Acrylamide wordt gebruikt bij het chemisch behandelen van rioolwater en drinkwater. Dit blijkt ook voor te komen in voeding zoals chips, frietjes, brood, rijst en graansoorten die bij het ontbijt gebruikt worden.

De Britse Inspectie vond dat bijvoorbeeld Kellog’s Rice Crispies en de beroemde chips van Pringles een heel hoge concentratie acrylamide vertoonden. Bij ratten veroorzaakt deze stof o.a. baarmoeder- en borstkanker en leidt tot genetische afwijkingen in het DNA. Het is dus gezonder om de goede koolhydraten te krijgen van vers fruit, groenten, eieren enbiologisch brood en graansoorten. Hoe minder bewerkt hoe beter. Hierna vind je de bronnen van onderzoek:

1. Swedish Scientists Find Cancer Agent in Staple Foods; Reuters News: April 23, 2002.
2. Mercola, Joseph Dr.; Does Acrylamide in Common Cooked Foods Cause Cancer?; www.mercola.com
3. New Tests Confirm Acrylamide in American Foods, Center for Science in the Public Interest; June 25 2002
4. Robert Uhlig; World Alert Over Cancer Chemical in Cooked Food; Telegraph.Co.UK, 5/18/2002

[Bron: Nieuwsbrief Roy Martina Mei 2005]

Weet u wanneer een dieet gezond is, … en waarom?
Vele mensen volgen een dieet om gewicht te verliezen, enkelen om gezonder te eten. Het volgen van een dieet kan echter een aanslag op uw gezondheid zijn indien daar de verkeerde ingrediënten in zitten. Bent u ook het zicht kwijt geraakt door de tegenstrijdige berichtgeving over wat een wel of niet gezond dieet is? Goed nieuws, er kan nu voor eens en altijd afgerekend worden met al die tegenstrijdige berichten door kennis te nemen van de grootste dieet studie ooit. Ontdek welke voeding een ziekte tot staan kan brengen of zelfs geheel kan omkeren! Waarom leest u hier niets over in de media? Ook het voedingscentrum zwijgt in alle talen?
Elke DOKTER, leraar, en ouders zouden dit moeten weten! 

Why my mother’s fight against cancer still inspires 
A letter from Bryan Hubbard, Publisher, 
What Doctors Don’t Tell You 

Almost every week I receive a letter or a telephone call from someone who has a family member with cancer.  Their story – though always different and unique – has some similarities.  The doctors are doing the best they can, but it doesn’t seem enough, and somehow or other they have heard about my own mother’s remarkable story and her fight against cancer. My mother, Edith, had been diagnosed with end-stage breast cancer some years ago now.  Our family doctor gave her just three months to live, and told the family that we should say our good-byes. We’ll never know why Edith had nursed the cancer for several years without telling a soul.  Perhaps she hoped that it might just go away, or perhaps it was an exercise in magical thinking that something we don’t define doesn’t really exist.

Whatever the reason, it turned out to be the best thing she could have done, even though the doctor said that her breast was by that stage the most awful thing he had seen in his years of practice. Of course, as editors of What Doctors Don’t Tell You, and knowing what we know, we couldn’t accept the death sentence.  We asked the doctor if we could take charge of her care.  As he had nothing to offer – she was too late for chemotherapy or radiotherapy – he was happy to do so. We immediately contacted one of our editorial panel, an eminent doctor who looks beyond the mainstream for effective treatments. He was confident he could reverse the cancer, even at that late stage, and when we met him with Edith, he explained what he would do. Central to the treatment was vitamin C therapy, given intravenously.  This was to be combined with intravenous hydrogen peroxide, and a radical change to Edith’s diet.

It was a bold approach, because study after study had disproved the theory, first mooted by Linus Pauling, that high doses of vitamin C could kill cancer cells. Pauling had gone to his grave, certain that the theory was right, and yet never having the recognition from his peers. Within six months of treatment, Edith’s breast was healing.  Within a year all signs of cancer had gone.  The family doctor saw her in the street a year on from his gloomy prognosis, and he was convinced he had seen a ghost.  He asked her to have a scan, which revealed no trace of cancer whatsoever. He heard about her vitamin C therapy, and he also wondered why he knew nothing about it.  But then researchers only last year confirmed that Pauling was right all along.  When they gave three terminal cancer treatments high-dose vitamin C, their tumours shrunk.  As they reported in the Canadian Association’s Medical Journal, vitamin C is toxic to cancer cells.

Sadly it took medicine 30 years to prove Pauling’s theory – because every study before the Canadian one had used vitamin C tablets, when the therapy is effective only when given intravenously. To me, this is a scandal.  Too many people have died from cancer when we had the means at our disposal to have saved the lives of many, many cancer victims.  It just required someone to have been open-minded enough to test properly.  It just required someone to think beyond toxic pharmaceuticals.

Stories like this remind me why we created What Doctors Don’t Tell You all those years back.  There’s so much to say, so much hope to offer to people suffering from debilitating, chronic conditions.  Doctors don’t have anything to offer these people other than pain-killers and other drugs that make life a little more bearable. It’s also important that our work goes on.  We don’t get any support from governments, agencies or drug companies (surprise, surprise).  Instead, we depend on you to support us.  There are thousands of other Ediths out there with extraordinary stories to tell.  It’s important we’re around to tell them – and right now we are, and we help those who find us.  It would make so much difference to us if you can begin a subscription to What Doctors Don’t Tell You. Not only does it help us continue our vital work, it is a publication that every month is packed with insightful health information that just might make the difference to you, or someone close to you.

To join the What Doctors Don’t Tell You community, please click here 

DENDRITISCHE CELLEN: (Testimonie 18 Mei 2007)
Uit het bloed van de patient worden monocyten geselecteerd. (Dit zijn geenstamcellen.) Binnen 7 dagen worden deze in het laboratorium van MCC geactiveerd en opgekweekt tot dendritische cellen, die ook vermeerderd worden. De dendritische cellen nemen informatie betreffende de kankercellen op, gaan naar de dichtstbijzijnde lymfebanen en informeren per dendritische cel ca. 5000 “Killer T-cellen” ofwel Immuuncellen binnen 2 uur. 

De Killercellen gaan vervolgens aan het werk om de kankercellen, zowel “primed”cellen (=gerelateerd aan de moedercel) als “unprimed”cellen (ook metastasen) te vernietigen.Het opkweken van de monocyten levert na 7 dagen ca. 15 miljoen dendritische cellen op, die d.m.v. een vaccinatie teruggeplaatst worden. De behandeling wordt ondersteund met Hyperthermie = koortstherapie. Door de lichaamstemperatuur omhoog te brengen tot ca. 40 graden C, verzwak je de kankercellen, waardoor de aansluitende terugplaatsing van de dendritische cellen een nog grotere kans van slagen hebben. 

Resultaten behandelmethode
Behalve Borstkanker worden in het MCC ook andere vormen van kanker behandeld. Het statische resultaat gedurende de afgelopen ca. 9 jaren is bij, meest uitbehandelde borstkankerpatienten  59 %, d.w.z. een aantoonbaar langere levensduur en een kwaliteitsverbetering van leven. Dit is beduidend meer dan de in Nederland aangeboden hormoontherapie (kans op aanslaan 20 à 30%) of chemotherapie (kans op aanslaan 30 à 40%).

Adres: Medical Centre Cologne
Eduardus Krankenhaus
Custodisstrasse 3 – 17
50679 Köln – Deutz 
Tel. 0049-221 788 030 (nieuw nummer)

Veel informatie is te vinden op de website: link verwijderdKijk b.v. op de home-page onder: FAQ (veel gestelde vragen). Dit is heel duidelijk, vind ik.

Ikzelf heb, na mijn borstkanker in 2004, nu uitzaaiingen in 2 longen, diverse wervels en een rib, mogelijk ook in de lever. Intussen zijn de vliezen van de linkerlong geplakt. Begin december 2006 kreeg ik mijn eerste behandeling met dendritische cellen. Bij controle eind december kreeg ik van mijn oncoloog hier in Nederland te horen, dat de uitzaaingen op de rechterlong kleiner waren geworden, maar vooral, dat de bloedwaarde (via de tumormarkers CA 15.3 gemeten) verbeterd waren van waarde 617 naar 458. Na 3 behandelingen is de CA 15.3 nog maar 214,  na 5 behandelingen is het resultaat 179,5. Mijn oncoloog is meer dan tevreden: De uitzaaiingen op de rechterlong zijn weer kleiner geworden, het vocht achter de linkerlong is verminderd en de tumormarkers geven nu nog slechts een waarde aan van 179,5 ! 

Nadat ik in augustus 2006 erg ziek ben geworden en tot eind oktober 2006 in totaal zo’n 33 dagen in het ziekenhuis heb gelegen, voel ik me nu werkelijk uitstekend. Mijn energie is eigenlijk vanaf half / eind januari 2007 weer langzaam helemaal teruggekomen.  

Met zo’n resultaat ben ik natuurlijk zeer gelukkig. 

Deze week heb ik de laatste terugplaatsing gehad en heb kort daarna weer de controles in Beverwijk.  Natuurlijk hoop ik dat de verbetering zich heeft doorgezet, maar ook met een stabilisatie van de kanker ben ik al behoorlijk tevreden. Het bevestigt voor mij dat de behandelingen in Keulen werkelijk resultaat hebben, immers, de hormoontherapie kan hoogstens bewerkstelligen, dat de aanwezige kankercellen in-actief worden / blijven. Vaak is dat dan toch een kwestie van tijd, voordat er weer celdelingen plaatsvinden.Het is natuurlijk erg, dat je de behandelingen zelf moet betalen. Ik ben in 2006 met ca. 10 zorgverzekeraars in onderhandeling geweest, maar de aanvraag tot vergoeding wordt unaniem afgewezen. De behandeling met dendritische cellen (in mijn geval heb ik voorlopig 6 behandelingen nodig) kosten per behandeling € 2.845,=. De totale hyperthermiebehandeling (de “koortsbehandeling”) kost per behandeling ca. € 700,= Samen met de reiskosten kom je voor 6 behandelingen op ruim € 22.000  uit. Dit is veel geld, je krijgt natuurlijk wel een deel terug via de Inkomstenbelasting, maar het blijft zuur, dat de Nederlandse zorgverzekeraars nog steeds niet overstag gaan. 

Haltsmullerdieet of Holtsmullerdieet
Van een kennis kreeg ik nog informatie over een andere therapie, een dieet (Haltsmullerdieet of Holtsmullerdieet) gecombineerd met medicijnen uit Japan. Iemand die uitbehandeld was en nog maar enkele maanden te leven had, heeft hier, na 1 maand gebruik, al veel resultaat mee. Een contactnummer. is: mw. Weeda, tel. 0251-657068.

Deze informatie mag je aan iedereen doorsturen, die belangstelling heeft. Het is belangrijk, dat zoveel mogelijk mensen van deze mogelijkheid tot het behandelen van kanker op de hoogte zijn. Mogelijk gaan de Nederlandse zorgverzekeraars overstag, als er van steeds meer mensen goede resultaten bekend worden. 

Met vriendelijke groet, Mw. H.P Bodewes