VOEDINGSSUPPLEMENTEN

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Voedingssupplementen verkorten leven (?)
Mensen die voedingssupplementen slikken met vitamine A, bètacaroteen en vitamine E, leven gemiddeld korter dan wie ze niet slikt. Voor vitamine C is geen negatief effect gevonden, selenium werkt misschien positief. Dat blijkt uit een overzichtsanalyse van The Cochrane Collaboration, een gerespecteerde Britse organisatie die geregeld samenvattende studies publiceert over betwiste kwesties in de medische praktijk. 

Noot: Geregeld duiken dit soort berichten op in de media. Deze zijn bedoeld om je bewust op een dwaalspoor te brengen. Kloppen deze onderzoeken dan niet? De onderzoeken zijn bewust verdraaid en gaan in ALLE gevallen uit van synthetische supplementen. Alle onderzoek resultaten die ten voordele van voedingssupplement gebruik zijn worden in dit soort frauduleuze metastudies vermeden. Je lichaam schreewt het uit van vitamine en mineralen gebrek. -HM

Gezond blijven met onze voeding ………….?

Al sinds 1875 wordt in Nederland kunstmest toegepast. Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot een algemeen gebruik. Ik had daar nooit zo bij stil gestaan maar kunstmest bevat slechts 11 mineralen en spoorelementen. De bodem is na ruim 125 jaar echt wel door de eigen reserves heen en als je weet dat zee mineralen 92 mineralen en spoorelementen bevat dan moet het duidelijk zijn waarom iedereen bij testen (SpectraCell) (NES) een schrikbarend mineralen tekort vertoont. Als je weet dat een plant op volwaardige grond gekweekt ook geen pesticiden nodig heeft is het duidelijk dat wij onvolwaardige voeding aangeboden krijgen.

Maar het kweken met zeemineralen levert de industrie geen verdiensten op. Aan het leveren van kunstmest, pesticiden en sinds de invoering van gepatenteerde GMO zadenvalt er aan deze handel dik geld te verdienen ten koste van …..

De boeren worden er niet wijzer van en verdienen geen stuiver meer. De winnende partij is naast de voedingsindustrie ook de farmaceutische industrie die ook op grote schaal pesticiden mogen leveren voor menselijk gebruik. In dit geval noemen ze dit echter medicijnen. Maar vergeet niet ze zijn vaak net zo giftig.

Van die medicijnen zijn bij 13 procent wetenschappelijk aantoonbare voordelen vastgesteld. Van maar liefst 46 procent is wetenschappelijk helemaal niet bekend wat ze doen en de resterende groep schommelt van soms inzetbaar tot schadelijk of zeer schadelijk. (bron BMJ) Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit veel weg heeft van een Russische roulette met je eigen gezondheid!

Het is voor mij nu volkomen duidelijk waarom mensen die hun voedingsstatus gaan aanpassen en daarbij aanvullen met voedingssupplementen zo geweldig op kunnen knappen. Herstellen, minder gebreken vertonen, meer energie, er beter uitzien en soms zelfs de meest beangstigende ziektes overwinnen. IK, …. laat het echter niet zo ver komen maar werk daar nu al aan om mijn gezondheid te optimaliseren. Daarvoor gebruik ik een hoogwaardig voedingssupplement …… dat ik inmiddels gratis gebruiken kan …… en kweek daarbij mijn eigen tarwezaad met zeemineralen. 

Als ik dan rond mij heen kijk naar mensen die allerlei gebreken en ziektes vertonen zou ik het wel van de daken af willen schreeuwen. Ik heb echter gemerkt dat velen daar niet voor open staan. Ik ben immers een vreemde en heb geen vertrouwensrelatie opgebouwd met deze mensen. Misschien zou U eens voorzichtig een balletje op kunnen gooien over dit onderwerp en familie, vrienden en relaties naar deze website sturen.

Succes en …
…. veel gezondheid toegewenst.

Voedingssupplementen studie

Meer als 100 miljoen Amerikanen consumeren dagelijks vitamine supplementen. De meeste nemen deze supplementen zonder medisch advies, mogelijke medicijnen interactie en kennis van de voordelen en mogelijke schadelijke werking. Dokters worden vaak gevraagd naar de optimale dosis van antioxidanten. Ook krijgen zij veelvuldig vragen naar aanleiding van een recent artikel in een magazine, krant of andere media.

Wat zijn Antioxidanten?

Aangezien voedings-anti-oxidanten bij het onschadelijk maken van vrije radicalen zelf verloren gaan, kunnen deze per molecuul doorgaans slechts één of twee van deze agressieve deeltjes inactiveren. De effectiviteit wordt echter aanzienlijk vergroot doordat diverse voedings-anti-oxidanten elkaars werkzaamheid herstellen, zodat ze weer opnieuw kunnen worden ingezet. Onder meer om deze reden verdient suppletie met een anti-oxidanten-complex de voorkeur boven toediening van een enkele anti-oxidant. Interessant is dat uiteenlopende voedingsstoffen met anti-oxidant-werking ook een belangrijke rol blijken te spelen bij de reparatie-mogelijkheden waarover het organisme beschikt om oxidatieve schade te herstellen.

Wat zijn voedingssupplementen?

Zoals de naam al zegt zijn voedingssupplementen een aanvulling en geen vervanging van uw dagelijkse maaltijden. Het kan ook nooit gezien worden als aanvulling omdat u te weinig tijd heeft of als aanvulling omdat u weet er een ongezonde levensstijl op na te houden.Voedingssupplementen zijn niet meer of minder als aan

vulling omdat de moderne landbouw methoden allang niet meer kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte. Aanvulling met voedingssupplementen voor mens en dier werd dan ook al geadviseerd in….1936! Veel van de inmiddels onnatuurlijke producten die wij allemaal dagelijks eten bevatten, pesticiden, kunstmatige additieven, antibiotica, etc. Verder draagt de moderne lifestyle er verder toe bij dat de weinige bouwstoffen slecht opnemen. Roken, alcohol gebruik, onvoldoende bewegen, en medicijngebruik zijn hierbij de hoofdverdachten. Testen wijzen bovendien uit dat de opname van natuurlijk samengestelde voedingssupplementen het beste resultaat te zien geeft.

Voedingssupplementen in de media

Een artikel in de krant of een magazine krijgen over gezondheid preventie blijkt geen makkelijke opgave. Ik probeer dit nu al ruim twee jaar maar verder als een sportmagazine ben ik tot op heden niet gekomen. Waar gaat het om? Ik probeer de aandacht te vestigen op de Vitamine opname test van SpectraCell. Omdat ik zelf wat freelance werk heb gedaan voor verschillende kranten had ik wel enkele contacten. Twee journalisten zijn bij mij thuis geweest en werkelijk elk mij bekende mogelijkheid heb ik de afgelopen twee jaar geprobeerd. Ik was dan ook blij verrast dat ik in December zelf werd benaderd door een journaliste met het verzoek een vragenlijst in te vullen. Na een vervolg telefoontje kreeg ik een keurig artikel te lezen over de voor en tegenstanders van voedingssupplementen met daarin mijn argument; “Waarschuwen voor een overdosis staat in mijn optiek gelijk aan waarschuwen voor de verdrinkingsdood midden in de woestijn”. Echter het blad waarvoor dit geschreven werd vond het niet passen bij hun lezerspubliek en tot teleurstelling van de schrijfster moest het tot twee keer toe herschreven worden waardoor de onderbouwing van mijn stelling geheel sneuvelde en de tegenstanders van voedingssupplementen de boventoon