Vitamine C gebrek: Scheurbuik is terug

Vitamine C gebrek door Koolhydraten dieet?Scheurbuik is terug!

Franse wetenschappers bewijzen dat vitamine C kankercellen doodt

vitamine C

De Amerikaanse biochemicus Linus Pauling, die tweemaal de Nobelprijs won, toonde in 1970 aan dat vitamine C – in zeer hoge dosissen, intraveneus toegediend, in staat was om de groei van kankercellen te vertragen en onder controle te houden. Franse wetenschappers bewezen in februari 2009 eigenlijk precies hetzelfde. Alleen waren de resultaten nog meer spectaculair. Bij muizen met kanker werd vitamine C geïnjecteerd.De vitamine had geen vervelende nevenwerkingen op de knaagdiertjes, de overlevingstijd van de proefdieren steeg enorm, de tumorgroei werd stopgezet en de vorming van metastasen (uitzaaiingen) blokkeerde volledig

Amerikaanse wetenschappers namen het werk van de Fransen onmiddellijk over en willen nu zelfs onderzoeken of de orale toediening van vitamine C mensen niet kan beschermen tegen kanker.
Bron: verwijderd

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Is scheurbuik terug door een koolhydraten arm menu?

Koolhydraten dieet verdacht
n de middeleeuwen hadden zeelieden scheurbuik. Klaarblijkelijk hebben veel Amerikanen dit momenteel ook. We krijgen onvoldoende vitamine C zeggen onderzoekers. kan een dieet laag in koolhydraten de oorzaak zijn?

De recentste uitgave van the American Journal of Public Health rapporteert hierover. Een groot nationaal onderzoek toont aan dat senioren en kinderen de meeste vitamine C in hun voedingspatroon hebben. Mannen en vrouwen tussen de 25 en 44 krijgen het minste en lopen een risico op het ontwikkelen van scheurbuik.

Een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking hebben vitamine C tekorten schreef Carol Johnston, nutrition professor aan de Arizona State University.

Vitamine C gebrek volwassenen
Andere studies hebben gelijke resultaten aangetoond waarbij 18% van de volwassenen minder dan 30 milligram vitamine C dagelijks binnen kregen. Slechts zelden heeft men het vermoeden dat het scheurbuik betreft en er wordt dan ook niet gekeken naar een vitamine C tekort. Hierdoor wordt een verkeerde diagnose gesteld en medicamenten toegediend voor een andere ziekte en geen simpele vitamine aanvulling.

ADH Vitamine C
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine C is 75 milligram voor vrouwen en 90 milligram voor mannen. De manie voor een laag koolhydraat voedingspatroon ligt hieraan ten grondslag zegt Althea Zanecosky, MS, RD, woordvoerster voor de American Dietetic Association, sport en nutrition professor aan de Drexel University in Philadelphia. Aardappelen zijn een goede bron voor vitamine C en andere voedingsstoffen. Andere vitamine C rijke producten als fruit zijn eveneens taboe voor sommige mensen die een koolhydraat arm dieet volgen.

Onderzoek achtergrond
Het onderzoek vond plaats onder 15.769 Amerikanen tussen 12 en 74 jaar middels bloedtesten. Bijna een kwart had vitamine C tekort in de leeftijd tussen 25 en 44 jaar. Rokers kwamen bijna vier keer zoveel voor als zijnde vitamine C deficiënt als niet rokers. Diegene die geen vitamine supplementen namen kwamen drie keer zoveel op de lijst voor van tekorten. Senioren gebruikten de meeste supplementen waardoor zij zo gunstig uit het onderzoek naar voren kwamen. Al vele jaren zijn diëtisten artsen en andere gezondheidsprofessionals besluiteloos om het gebruik van supplementen aan de orde te stellen bij hun patiënten, zo stelde Johnson. “Ga niet alleen af op het gebruik van supplementen maar eet zeker ook zoveel mogelijk verse voedingswaren”.

-Henk Mutsaers 

Calcium + vitamine C studie getuige van slechte journalistiek?
Recentelijk pakten de internationale media weer een bericht op over een dubbelblind onderzoek naar het effect van Calcium + Vitamine D supplementen in de strijd om botontkalking.De kop van het artikel luide: Calcium en Vitamine D supplementen niet zo’n voordeel als men dacht! De strekking van het artikel was dat het nemen van extra vitamine supplementen slechts een gering voordeel opleverden.

Een beetje doorzoeken op Internet leverde een heel ander bericht op: De studie waar het hier over ging en gepubliceerd werd in the New England Journal of Medicine (Vol. 354, pp. 669-683) volgde 36.282 vrouwen in de menopauze met een gemiddelde leeftijd van 62 jaar. Vrijwilligers werden willekeurig toegewezen om 1000 mg calcium in carbonate vorm te gebruiken en 400 IU vitamine D3 per dag, de andere groep kregen een placebo. Na zeven jaar rapporteerde men een significante verbetering in de botstructuur maar geen opmerkelijk verschil in het aantal botbreuken tussen de twee groepen. Dit bericht werd dan ook breed uitgemeten in de internationale pers.Wat men niet vertelde waren de cijfers uit de test; Geen opmerkelijk verschil in opgelopen fracturen over zeven jaar bleken toch 29% minder botbreuken te zijn tussen de supplementen gebruikers en placebo groep. Het probleem dat de auteurs van de studie aangaven werd ook verzwegen. Alhoewel de placebo groep geen supplementen kregen gebruikten deze minstens 800 mg calcium via de voeding en gebruikten 42% van deze groep toch vitamine D supplementen van 400 IU. Het verschil tussen beide groepen was dus eigenlijk niet zo groot. Men kan namelijk vrijwilligers niet verbieden hun gezondheid bewust op het spel te zetten.

Slechte journalistiek dus of het bewust schrijven in het voordeel van bepaalde adverteerders? U mag zelf het antwoord bedenken!

– Henk Mutsaers

kwaliteit groenten en fruit
De sterk dalende hoeveelheid mineralen in onze voeding tussen de analysedatums 1940 en 1991 zal drastische gevolgen hebben voor de volksgezondheid zegt Dr David Thomas. Zonder het dagelijks gebruik ter aanvulling met voedingssupplementen zullen ziektes als astma, ADHD, obesitas, en verschillende vormen van kanker nog veel meer gaan voorkomen.

Vitamine C kan kanker genezen!

Vertel dit heel zacht voor het geval u de farmaceutische bedrijven wakker maakt, maar Linus Pauling had dit al lang gelden ontdekt. Heel hoge doseringen Vitamine C kan kankercellen vernietigen precies zoals de Nobel prijs winnaar het lang geleden vertelde. Onderzoekers aan het National Institutes of Health in Bethesda hebben deze theorie bevestigt in hun laboratorium. Ze gebruikte zeer hoge doseringen Vitamine C in de ascorbate vorm op negen verschillende kankercellen die op kweek gezet werden. Alleen de helft van de cellen overleefden in vijf van de kweekjes en de groei werd gestopt bij 99 procent. Met andere woorden, vitamine C vernietigde de kankercellen en stopte de verdere groei. Zolang echter de winst van de farmaceutische bedrijven #1 blijft zal u deze berichten niet in de media tegenkomen en mensen die aan kanker lijden met gevaarlijke chemotherapie behandeld worden. Vitamine C is echter niet de enige kanker vernietiger.
Bron: What doctors don’t tell you. 

De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

De winter is het jaargetijde waarin heel wat mensen last krijgen van verkoudheden, keelontstekingen en allerhande soorten griep. Uit onderzoeken van het Linus Pauling Instituut blijkt dat 95% van de volwassen bevolking geen gebruik maakt van de preventieve en genezende kracht van hoge dosissen vitamine C. Mensen die naargelang de kracht van hun immuniteit 1000 tot 6000 milligram vitamine C preventief per dag innemen, beschermen zich niet alleen tegen de typische winterkwaaltjes, maar voorkomen ook griepaanvallen. Spijtig genoeg gebruiken slechts zeer weinig mensen voldoende vitamine C om echt te kunnen genieten van zijn beschermende werking. Men gaat er nog steeds van uit dat 75 tot 90 milligram ascorbinezuur, die door het ministerie van Volksgezondheid wordt aanbevolen, voldoende is voor een optimale dagelijkse dosis.

De realiteit toont aan dat die hoeveelheid wel ruim volstaat om scheurbuik te voorkomen, maar zeker geen garantie biedt om in een optimale gezondheid herfst en winter door te komen. Nobelprijswinnaar Prof Dr Linus Pauling was dertig jaar geleden de eerste die het belang van hoge dosissen vitamine C beschreef en bekendmaakte. Tijdens de afgelopen kwarteeuw verzamelden duizenden wetenschappers een massa aan bewijzen die aantonen dat vitamine C, voldoende rust en een degelijke hygiëne de beste wapens zijn tegen griep.

Hoe vroeger je erbij bent om je verkoudheid of griep met vit C te behandelen, hoe beter en sneller het resultaat zal zijn. Iedereen moet zelf experimenteel vaststellen hoeveel vit C nodig zal blijken om deze infecties de kop in te drukken. Meestal zal de patiënt wel één tot meerdere soeplepels gebufferde vit C-poeder (calcium-magnesium ascorbaat) in een glas water of fruitsap sloksgewijze gedurende enkele uren of over de dag gespreid moeten opdrinken om resultaat te hebben.

Je kan bij een beginnende verkoudheid het best vit C innemen tot de bowel-tolerantie optreedt, dus wanneer juist geen diarree verschijnt! Referentie: W.O.M. Faché. Griepinfecties orthomoleculair voorkomen. 

VIOW Monografie nr. 11. Publi Media VIOW, 2007.