Veel gestelde vragen over voedingssupplementen

Veel gestelde vragen over voedingsupplementen (F.A.Q)

1. Wie?
    Voor wie is het raadzaam om voedingssupplementen te gaan gebruiken?
2. Wat?
    Wat zijn voedingssupplementen?
3. Waar?
    Waar moet je op letten met een voedingssupplementen?
4. Waarom?
    Waarom zou je voedingssupplementen gebruiken?
5. Hoe?
    Hoe kun je nu weten of je goede voedingssupplementen gebruikt?

P.S. Overdosis voedingssupplementen?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

1. Wie?
Voor wie is het raadzaam om voedingssupplementen te gaan gebruiken?
Bij het programma realage.com, wat wij kennen van je echte leeftijd stelden ze de vraag; Wat eet jij? U hoort wel eens zeggen van je dokter; “Als je gevarieerd eet krijg je alles binnen wat je lichaam nodig heeft”. De dokter heeft gelijk! De realage enquête bracht aan het licht dat 100.000 mensen de juiste keuze maakte, …… van de in totaal 19 miljoen ingevulde formulieren. Een snelle rekensom leert ons dat dit een schamel half procentje is. Voor wie zijn voedingsupplementen dus raadzaam? Voor 99,5% die een verkeerd voedingspatroon heeft (zie punt 4) en voor 100% van alle mensen die niet tevreden zijn met een schoolcijfer zeven of acht voor hun gezondheid maar gaan voor de negen of mogelijk ietsjes hoger. (persoonlijk heb ik al een keer 93,1% gescoord)

2. Wat?
Wat zijn voedingssupplementen.
Voedingssupplementen zijn niets meer of minder dan een AANVULLING op een GEZONDE voeding! Junkfood eten en denken met een voedingssupplement gezond te leven is niet verstandig. Je lichaam zal hierop het zelfde reageren als een auto die al jaren geen onderhoudsbeurt heeft gehad en bovendien een klein gaatje in de brandstoftank heeft.

3. Waar?
Waar moet je op letten met een voedingssupplementen?
Een voedingssupplement dient uitsluitend van een natuurlijk bron afkomstig te zijn. Het dient vrij te zijn van (hoge concentraties) pesticiden en kunstmatige toevoegingen. De fabrikant dient ook te kunnen garanderen dat de hoeveelheden die op de verpakking staan ook echt in het product aanwezig zijn. (constantheid van kwaliteit)

4. Waarom?
Waarom zou je voedingssupplementen gebruiken?
Ooit wel eens gehoord van junkfood of processed foods? het is allebei het zelfde en de supermarkt staat er boordevol mee. 80% is in min of meerdere mate bewerkt en in sommige producten is zelfs geen gram aan gezonde ingrediënten meer terug te vinden! Het is dan ook niet vreemd dat mensen die dit laten testen zo vaak onvoldoendes scoren, ….. vaak, ….. zeg maar gerust bijna ALTIJD. Testen als die van SpectraCell en nu ook de ultra moderne NES scan maken dit mogelijk. Deze geavanceerde testen maken het mogelijk blokkades in het lichaam aan te gaan pakken met volwaardige voeding, … aangevuld met voedingssupplementen. De resultaten die de therapeuten en artsen scoren die met de NES scan werken zijn verbluffend en vaak weten zij hun patiënten medicijn vrij te krijgen.

5. Hoe?
Hoe kun je nu weten of je goede voedingssupplementen gebruikt?Laat jezelf testen op vitamine opname en start vervolgens met goede voedingssupplementen. Laat de test in overleg met de therapeut / arts herhalen afhankelijk van de gevonden uitslagen.

P.S. Overdosis voedingssupplementen?
Het Institute for Optimum Nutrition houdt het gebruik bij van 50.000 voedingssupplementen gebruikers die dus Optimale hoeveelheden (ORAC) in plaats van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) gebruiken en heeft nog nooit een geval van vitamine overdosis kunnen registreren.

– Henk Mutsaers

P.S. Wat gebruik ik zelf.
Ten eerste heb ik mijn voedingspatroon aangepast naar de adviezen die voortkwamen uit de China Study. Ik gebruik nu een XXX vitaminedrank vanwege de hoge opname en de directe beschikbaarheid voor het lichaam. Bovendien heeft de toevoeging van met name de mangosteenvrucht unieke eigenschappen te bieden in de vorm van xanthonen die u niet tegenkomt bij andere supplementen in deze hoge concentratie. 


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]