Suiker is het lekkerste vergif

SUIKER IS HET LEKKERSTE VERGIF
Onze voeding: Hoe zit dat nou eigenlijk?

Meer als 6 gram kristalsuiker geeft problemen.
Suiker: O O R Z A A K en G E V O L G
Stop met energiedranken
Suiker, Alzheimer & Diabetes

D 
Door: Anugama Tobias
Als je het meeste in de praktijk hebt geleerd is het niet zo makkelijk gewoon je opleiding te vermelden. Maar als ik alleen maar een gewone opleidingen had gedaan, was ik niet oorspronkelijk geweest. Voor zelfstandig denken is wat moed nodig. Want de hele wereld is constant tegen.
pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Onze voeding: Hoe zit dat nou eigenlijk?
Koolhydraten, vetten en eiwitten zijn de grondstoffen. Vitaminen en mineralen zijn zeg maar de mannetjes aan de lopende band die over de schroefjes en moertjes gaan. Anders hoopt de boel op.

Vitale stoffen
Nu is het in een lichaam zo, het doet zijn uiterste best om alles toch goed te laten verlopen. Dat betekent wel dat vitale stoffen elders weghaalt worden.

Het maagdarmkanaal bijvoorbeeld.
Slijmvlies heeft veel vitamine A en B nodig. Het slijmvlies zal dan dus zwakker worden. Suiker wordt ook een kalkrover, dus tanden en botten zullen ook verzwakken, denk maar aan alle artrosevormen en gebitsproblemen. Als suiker zelfs het gebit kan aantasten, harder dan tanden en kiezen bestaat er niet. Bedenk dan wat suiker met de weke delen doet.

Kristalsuiker is dus een gif. 
Wit poeder waar niets vitaals bij zit, net als cocaïne en heroïne verslavend werkt. Als er niet zoveel geraffineerde suiker gebruikt zou worden (zelfs witbrood, dus witmeel (pasta) en witte rijst geven de zelfde klachten) dan zou de drugsverslavingen ook veel minder zijn. Echt verslaafd kan men pas raken met een flink Vitamine B 1 tekort (complex).

Het gaat dus veel verder dan diabetes.
Suiker tast alles , maar dan ook alles aan. Zelfs de vertering van gezonde voedingsmiddelen, want er treedt al gauw gisting op en de schuld ligt vast bij de spruitjes of zo.

Verpeste darmflora
Er is inmiddels nog veel meer aan de hand , want het is bekend dat diabetici erg gauw infecties kunnen hebben, die worden dan ook nog met antibiotica behandeld , wat de darmflora verpest. Onze darmen hebben bacteriën nodig, want dit zijn ook kleine chemische fabriekjes , die ook het vitamine B complex moeten kunnen leveren. Onmisbaar voor vitamine K (stolling) en verdere vertering. Door antibiotica kunnen schadelijke bacteriën de overhand krijgen. Sinds deze medicamenten hebben we nieuwe ziekten zoals AIDS en ME. Ook ME wordt direct door meerdere behandelingen met antibiotica veroorzaakt. En dan de vaccinaties nog. Autisme en ADHD hebben epidemische vormen aangenomen.

Alles te vatten onder de noemer:
O O R Z A A K en G E V O L G

Astrologie en Suiker

Suiker heeft dan ook een zeer emotionele waarde, maakt alles nog lastiger want de rede is ver te zoeken. Astrologisch valt suiker onder de planeet Venus en de vertering onder Jupiter. Het grote geluksgevoel, om het zo maar te noemen. Het is zo gezellig. Feestjes, drinken, etc.

Fright, Flight and Fight
Totdat mensen elkaar in elkaar slaan. Want adrenaline zorgt voor energie, F.F.F. Fright, Flight and Fight. Nodig voor hachelijke situaties. Maar neemt nu ook een vorm aan die maatschappelijk gezien niet leuk meer is.

Suikerstofwisseling
De suikerstofwisseling neemt ook veel kalk (Ca)weg . Kalk is ook erg nodig voor het zenuwstelsel, dus de stress neemt toe. Het kost Chroom, wat overgewicht bewerkstelligt en zo ontstaan er meer en meer problemen. Als mensen emotioneel in de problemen zitten eten ze hun problemen graag weg. Met een zoethoudertje en alle gevolgen van dien want het voedt het hart niet echt (Maar Venus en het hart).

Smaak veranderen.
Als suiker in geraffineerde vorm totaal wordt uitgesloten wordt gezondheid een stuk makkelijker en goedkoper! Want de koekjes horen er dan ook niet meer bij (minder vet!) en je smaak verandert.

De spiraal terugdraaien.
In 1988 was er een criminoloog uit Amerika over, die had ontdekt dat er tussen criminaliteit en voeding een samenhang te vinden was. In de instellingen was namelijk ook veel agressiviteit. Met een volwaardige, suikerloze voeding was binnen 2 weken en hele verbetering te zien.

Dieet en kinderen is moeilijk.
Het Klaire laboratorium werd benaderd en er werd een multivitamine mineraal ontworpen voor 12- 16 jarigen. Getest bij een miljoen scholieren en ook het IQ ging er op vooruit.
Hersenscans lieten zien wat het verschil was voor en na voedingssupplementen. Met onvolwaardige voeding kwamen de impulsen niet ver de hersenen in (bijvoorbeeld geluidsgolven) en na de behandeling wel.

Actualiteiten rubriek Brandpunt
Er zou een uitzending komen op Brandpunt (KRO) maar werd op het laatste moment afgelast. Mij werd gevraagd te vragen waarom. Er werd gezegd dat het bewijs onvoldoende was. “Hadden het 2 miljoen kinderen moeten zijn?”, vroeg ik toen. Geen antwoord. Had de voedingsindustrie bezwaren?

Geweld gaat nu zoveel kosten dat het niet leuk meer is.
Meelopen aan het handje van de industrie ten koste van de gezondheid , maar ook het vrije denken. Want iedereen wordt afhankelijk gemaakt. Ook van de farmaceutische industrie zijn handel en wandel.

Stop met het gebruik van geraffineerde suikers. Voeg geen suiker meer toe, eet geen producten met suiker en drink vooral geen energie drankjes. Maak voor jezelf een stappenplan om suikers te schrappen.

1. Voeg geen suiker meer aan je eten toe, niet in de koffie, niet in de thee, nergens meer in. Dat is vaak eenvoudig te doen.
2. Vervang tussendoortjes en zoet broodbeleg door iets nuttigs zonder suiker: ongebrande, ongezouten noten, yoghurt, fruit, kaas.
3. Vervang alle producten waarmee je eten maakt door producten zonder suiker. Dat is niet zo eenvoudig.

Met stap (1) pak je 15% van je suikerconsumptie aan, met stap (2) en (3) de andere 85%. Als je met de stappen (2) en (3) bezig bent, kunnen er wel afkickverschijnselen optreden. Je lichaam moet er aan wennen dat er minder snelle suikers binnen komen. Het helpt door extra boterhammen tussen de maaltijden te eten.

Suiker, Alzheimer & Diabetes

Steeds meer wetenschappers hebben duidelijke bewijzen dat suiker mee verantwoordelijk is voor het stijgend aantal Alzheimerpatiënten. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die op 14 december 2007 werd gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad ‘Journal of Biological Chemistry’. Professor Dongfeng Cao en zijn team onderzochten er twee groepen muizen. Een aantal knaagdiertjes kreeg zuiver water om te drinken, anderen mochten water gebruiken met een suikerconcentratie van 10 procent. Dit glucosedrankje komt – omgerekend naar mensen – overeen met het drinken van vijf blikjes gesuikerde frisdranken per etmaal.Uit de studie bleek na 25 weken dat de muizen, die het suikerwater hadden gedronken, 17 procent aan gewicht waren bijgekomen. Verder bevonden deze knaagdiertjes zich al in een prediabetes toestand. In de hersenen werden driemaal meer beta-amyloïde proteïnen aangetroffen. Dit soort eiwitten is typisch voor de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. Tot slot hadden de muizen, die het glucosewater hadden gedronken, 2,5 keer meer apolipoproteïne-E in hun organisme. Deze molecule bevordert de vorming van de Alzheimer plaques in de hersenen. Het verbruik van suikerrijke voeding en dranken is de laatste decennia enorm toegenomen. De wetenschappers zijn ervan overtuigd dat mensen die hun suikerinname beperken een duidelijk lager risico hebben om Alzheimerpatiënt te worden. Deze studieresultaten tonen ook aan dat diabeteslijders een duidelijk hoger risico hebben om op termijn ook door de ziekte van Alzheimer te worden getroffen. 
Bron: viow