Onderzoek Multivitaminen

Niet genoeg bewijs dat multivitaminen
infecties bij ouderen voorkomen.
(Onderzoek Britisch Medical Journal)
pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Er is momenteel geen afdoende en uitsluitend bewijs dat multivitamine en mineralen supplementen infecties voorkomen bij ouderen zo stelt men in een studie die vandaag gepubliceerd werd in het Britisch Medical Journal.
http://bmj.bmjjournals.com/cgi/rapidpdf/bmj.38399.495648.8F

Verouderen wordt geassocieerd met een toenemend risico op infecties. Nu het aantal ouderen snel toeneemt is er grote interesse in het gebruik van supplementen om te helpen infecties te voorkomen. Onderzoekers hebben acht proeven geselecteerd om het effect van multivitaminen te evalueren. Alhoewel drie studies uit dit meta onderzoek minder infecties rapporteerden was het bewijs bij al de studies tezamen zwak en weinig overtuigend en zelfs tegengesteld.

Het bewijs geeft geen onderbouwing voor het routinematig dagelijks gebruik van supplementen voor alle ouderen zeggen de auteurs. Echter de resultaten zijn ook bemoedigend om verdere, meer uitgebreide studies uit te voeren.

Note:
Het afgelopen jaar 2004 heb ik meer als 400 artsen in Nederland geïnformeerd betreffende de Intracellulaire vitamine analyse van SpectraCell Laboratories uit Houston. Geen enkele arts was hiervan op de hoogte wat aangeeft dat deze test zeer waarschijnlijk niet betrokken is in de evaluatie.

Waarom is dit gegeven belangrijk?
Elke mens is biochemisch uniek wat inhoud dat iedereen een andere hoeveelheid supplementen dient te gebruiken, vergelijkbaar met het brandstof verbruik bij diverse auto’s. Bij geen van de traditionele meetmethoden meet men na de stofwisseling. De basis gegevens van al deze onderzoeken, wel of geen multivitaminen gebruik en hoeveel dagelijks, geven dus een vertekend beeld.

Ter verduidelijking: Als je stelt dat 70 een veilige snelheid is moet je wel weten of het hier gaat om een snelweg, provincie weg of de bebouwde kom. Als men uitgaat van ouderen die een multivitamine gebruiken, is dit dan een chemische multivitamine, of een natuurlijke multivitamine. Heeft deze persoon een goede stofwisseling etc. Bij de SpectraCell test komt naar voren dat bij 50 procent van de multivitaminen gebruikers nog steeds tekorten worden geconstateerd wat aardig aansluit op de tegenstellingen die geconstateerd werden bij het onderzoek dat gepubliceerd werd in het BMJ. We hebben de onderzoekers geïnformeerd over het bestaan van deze testmethode. (en nooit meer iets vernomen!) – Henk Mutsaers


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]