Negen manieren waarop fluoride je hersenen schaadt

De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) noemen de fluoridering van water ‘een van de 10 geweldige resultaten voor de volksgezondheid in de 20ste eeuw’. Niettemin, hoewel fluoride van nature voorkomt in kleine hoeveelheden in water en te vinden is in de aardkorst , de toevoeging aan drinkwater om zogenaamd tanden te versterken en gaatjes te voorkomen, is een zeer controversiële en gevaarlijke praktijk.


Bron artikel NaturalNews: The nine ways fluoride is harming your brain
Door: Tracey Watson


De Wereldgezondheidsorganisatie, die verwijst naar landen waar bronwater rijk is aan fluoride, waarschuwt:


De consumptie van fluoride-rijk drinkwater resulteert in ernstige gezondheidseffecten, variërend van fluorose in de mond tot verlammende skeletaalfluorose, beide effecten zijn onomkeerbaar. Kinderen waarvan de tanden en botten nog in ontwikkeling zijn, zijn het meest vatbaar voor hoge fluoride concentraties. Dit wordt verder verergerd door een slechte voedingsstatus. De symptomen beginnen zich tijdens de kindertijd te ontwikkelen en het voorkomen van blootstelling is de enige effectieve interventie.


Hoewel er vrijwel geen bewijs is dat fluoridering de tanden op enigerlei wijze versterkt, is er veel bewijs dat het een neurotoxine is met verwoestende effecten op de hersenen.

Wees Brain Fit onlangs gerapporteerd op negen verschillende manieren waarop gefluorideerd water, (noot: tandpasta en antidepressiva met fluoride) uw geestelijke gezondheid negatief kan beïnvloeden.


Een ontwikkelingsneurotoxine


In een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet is aanbevolen dat fluoride wordt geclassificeerd als een ontwikkelingsneurotoxine – een stof die destructief is voor de hersenen, het zenuwstelsel en / of het ruggenmerg voor de geboorte en tijdens de kindertijd – samen met arseen, kwik, tolueen en lood.


Verlaagt IQ
Meer dan 50 peer-reviewed studies hebben de consumptie van gefluorideerd water gekoppeld aan een lager IQ bij kinderen. Een gezamenlijke meta-analyse door Harvard School of Public Health en China Medical University, die 27 studies over het onderwerp onderzocht, vond “sterke aanwijzingen dat fluoride de cognitieve ontwikkeling van kinderen nadelig kan beïnvloeden.”

Gekoppeld aan de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer
Het lichaam heeft een natuurlijk beschermend membraan, de bloed-hersenbarrière, dat voorkomt dat gevaarlijke stoffen zoals aluminium de hersenen binnendringen. Wanneer aluminium echter in contact komt met fluoride, kan het die barrière doorkruisen in de vorm van aluminiumfluoride. Talrijke studies hebben de aanwezigheid van aluminiumfluoride in verband gebracht met de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

Verdubbelt het risico op hypothyreoïdie
Gefluorideerd water verdubbelt bijna het risico op hypothyreoïdie – een aandoening van het endocriene systeem die ertoe leidt dat de schildklier niet genoeg schildklierhormoon kan produceren, wat resulteert in een slecht vermogen om koude, vermoeidheid, gewichtstoename, constipatie en depressie te verdragen.

Veroorzaakt degeneratie van delen van de hersenen
Be Brain Fit legt uit hoe fluoridering bepaalde delen van de hersenen beïnvloedt:

Zodra fluoride de bloed-hersenbarrière passeert, veroorzaakt het degeneratie van specifieke delen van de hersenen – de hippocampus, de neocortex en het cerebellum.

De hippocampus wordt beschouwd als de zetel van het geheugen en is van cruciaal belang voor leren, emotionele regulatie en het afsluiten van de stressreactie.

De neocortex wordt beschouwd als het meest geëvolueerde gebied van de hersenen waar zintuiglijke waarneming, bewust denken en taalvaardigheden grotendeels plaatsvinden.

Het cerebellum is verantwoordelijk voor coördinatie en balans.

Interfereert met de pijnappelklier en de productie van melatonine
Melatonine – een hormoon dat de slaap controleert, compenseert de schade veroorzaakt door hersenaandoeningen zoals dementie, en fungeert als een krachtige antioxidant – wordt geproduceerd in de pijnappelklier. Deze klier is gevoelig voor verkalking veroorzaakt door mineralen zoals calcium en fluoride. Wanneer dit gebeurt, wordt de melatonine productie negatief beïnvloed, resulterend in slapeloosheid, versnelde hersenveroudering en depressie.

Leaches leiden lood oplossing van oude waterleidingen
Als het huis waarin je woont, gebouwd is vóór 1986, kan het best lood waterleidingen hebben. Omdat gefluorideerd water uitloogt, kan het de hoeveelheid lood in uw water met wel negen keer verhogen. Blootstelling aan lood is gevaarlijk voor alle mensen, maar jonge hersenen zijn het meest kwetsbaar. Het kan resulteren in leerstoornissen, een verlaagd IQ, geheugenverlies, stemmingsstoornissen en andere ernstige complicaties.

Gekoppeld aan ADHD
Zoals eerder gemeld door Natural News:

Wetenschappers van de Universiteit van Toronto hebben onlangs bevestigd dat blootstelling aan hoge niveaus van fluoride in de baarmoeder ADHD-achtige symptomen verhoogt bij schoolgaande kinderen. Dr. Morteza Bashash, hoofdauteur van de studie … gaf commentaar op de bevindingen en verklaarde: “Onze bevindingen komen overeen met een groeiend aantal bewijzen dat suggereert dat het groeiende foetale zenuwstelsel negatief beïnvloed kan worden door hogere niveaus van blootstelling aan fluoride.”

Veroorzaakt depressie … en wordt gevonden in antidepressiva
Veel van de vaak voorgeschreven antidepressiva en anti- angstmedicatie bevatten hoge niveaus van fluoride. Dit is contra-intuïtief omdat verschillende studies fluoride hebben gekoppeld aan het veroorzaken van depressie. Als u momenteel een van deze medicijnen gebruikt, is het misschien de moeite waard om met uw zorgverlener te praten over het overschakelen naar een fluoridevrij medicijn of te kiezen voor een meer natuurlijke aanpak.

Hoe de blootstelling aan fluoriden te verminderen
Fluoride is alomtegenwoordig in onze omgeving, maar er zijn manieren om de blootstelling eraan te verminderen, inclusief het gebruik van fluoride-vrije tandpasta en het investeren in een hoogwaardige fluoride-reducerende waterfilter.

Update: Compelling study confirms the therapeutic effects of curcumin in removing fluoride from our bodies

 

lezers promoten je website

Bedankt voor het promoten van de website

 


Meer gezondheid nieuws vindt je hieronder in de Engelse taal: 

[wp-rss-aggregator exclude=”7763,7752,7725″]