Dr. John Bergman: Voeding die gezondheid ondersteund -vs- Voeding die je langzaam vermoord.

Al gedurende een aantal maanden ben ik een fan geworden van Dr. John Bergman die je op humoristische wijze je aan de hand neemt met een reis door het land van gezondheid en ziekten. Hij geeft seminars met live publiek die opgenomen worden en gepubliceerd op zijn YouTube kanaal.


Wie gaat er een studie volgen naar de betekenis van eNummers? Niemand of je bent wellicht al in een eerste staat van ontbinding. Bovendien, de eNummers worden tegenwoordig niet meer vermeld en de chemische namen voor een en dezelfde stof kunnen onder diverse namen vermeld worden op de voor normale mensen niet te lezen verpakking. De te kleine letters vertellen je dus weinig of je moet je daar echt in gaan verdiepen.

De meeste mensen gaan er dus voor het “gemak” van uit dat de keuringsdienst voor waren dat werk voor ons doen en de media wel een vinger aan de pols houden om dat te bewaken. Ondanks openbarende TV uitzendingen die zo nu en dan sporadisch wel de waarheid aan de kaak stellen slikt de meerderheid van de bevolking alle leugens voor zoete koek en lopen keihard achter een leven aan vol —on”gemak”ken—!!

Ja maar wat moet je dan is de vraag voor velen?

Net als ik dat acht jaar heb gedaan, een volkstuintje van 200 vierkante meter voor 35 euro per jaar en pak hem beet 60 euro voor biologisch zaadjes en daarbij opgeteld vijf uurtjes werk per week inclusief gezellig koffie drinken. Pffff, nou zoveel tijd heb ik niet, nou dan wordt je toch lekker ongezond en loop je straks elke week vijf uur naar de dokter, de apotheek en het ziekenhuis, …of het gaat nog wat extra tijd in beslag nemen. Ziek zijn is vaak een fulltime job.

Ben je dus niet zo’n type die graag een beetje ziek is om aandacht en liefde te krijgen dan zou ik willen zeggen; “Get your act together” wat letterlijk betekend: Ga je zaken nu eindelijk eens op orde brengen, oftewel: Neem je gezondheid in je eigen handen, iemand anders gaat het niet voor je doen.


Voeding dien je uit te kiezen. Gezondheid is dus geen kans maar een keuze ![wp-rss-aggregator exclude=”7763,7752,7725″]