Cayenne – Peper een smaakmaker met veel gezondheid voordelen

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Studies en onderzoek tonen dat cayennepeper helpen de eetlust te onderdrukken en zo dus overeten onderdrukken. Recente onderzoeken geven ook aan dat cayennepeper de ontwikkeling van vetcellen tegengaat. De stof die daar verantwoordelijk voor is in cayennepeper is capsaicin.

Cayennepeper heeft ook een gunstige invloed op kanker.

Naast de populariteit van cayennepeper voor zijn herbal en natuurlijke genezing capaciteiten is er gedocumenteerd bewijs bij the American Association of Cancer Research die aangeeft dat cayennepeper een afweermiddel is voor kanker.

Ook studies uit Japan onderschrijven het bovenstaande bovendien is de stof capsaicin het hoofdbestanddeel van cayennepeper werkzaam tegen prostaatkanker. 

In een Reuters artikel van 16 maart 2006 getiteld: “Hot Pepper Kills Prostate Cancer Cells in Study “, verklaard Dr. Soren Lehmann van het Sedar-Sinai Medical Centre dat capsaicin een diepgaand effect op menselijke prostaat kankercellen. Bij testen op muizen werden 80% van de kankercellen gedood bij prostaatkanker. Bovendien werd de groei van tumoren aanmerkelijk geremd bij prostaatkanker. Mogelijk is dat zelfde effect ook van toepassing op meerdere kankersoorten.

Artritis 
Een klinische studie heeft aangetoond dat de cayennepeper voordelen zich ook uitstrekken tot artritis. In de studie werden 113 artritis patienten onderzocht op het effect van capsaicin crème. Zij die deze capsaicin crème gebruikten ondervonden minder pijn aan het einde van de eerste en derde maand dat dit in kaart gebracht werd. In een andere studie onder 21 personen kon men ook een pijnreductie vaststellen van 40%.

Fibromyalgie.
Ook bij een studie onder 45 personen met fibromyalgie werd in vier weken tijd met capsaicin crème verbeteringen opgetekend onder andere in de spierkracht.

Hoofdpijnen
Twee studies met capsaicin crème toonden ook een gunstig effect op hoofdpijn. 57% van de deelnemers melden zich beter te voelen terwijl slechts 17% met een placebo crème verbetering rapporteerden. Een duidelijke aanwijzing dat cayenne ook een voordeel oplevert met de behandeling van hoofdpijnen.

Psoriasis
Drie onafhankelijke studies toonden bij psoriasis ook o.a. vermindert gevoel van jeuk en verminderde rode huid.


mijn super smoothie


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]