Kwaliteit water en de pH waarde

Water kwaliteit: Drinkwater
<vs> mineraalwater
pH waarde – waterfilter
pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Sinds ik bezig ben met gezondheid preventie heb ik al veel gelezen over de voordelen van water drinken. Telkens denk je, dat moet ik ook meer gaan doen, maar dan is er telkens weer de motivatie niet om dat ook echt te gaan doen. Totdat er iemand op je weg komt die hetzelfde zegt maar je toch weet te motiveren om het uiteindelijk wel te gaan doen. Hoe dat komt? Die persoon weet je goed uit te leggen wat de voordelen zijn om dat nu eindelijk eens te gaan doen. Voor we u vertellen wat mij nu motiveerde eerst het volgende.

Mineraalwater.
Velen drinken heden ten dage flesjes mineraalwater. We nemen aan dat dit een veel gezondere optie is ten opzichte van het gewone kraanwater. Bovendien is het handig om overal mee naar toe te nemen. Een report van What Doctors Don’t Tell You toonde echter andere feiten:

– 40% van het mineraalwater dat u koopt in de winkel komt gewoon uit de kraan.
– Bijna eenderde heeft een illegaal hoog niveau van bacteriën.
– Andere merken hebben een hoog niveau arsenicum, chloroform, trithalomethanes of fluoride
– Twee merken hebben een niveau van 13 parts per billion arsenicum waar slechts 5 is toegestaan als bovengrens.
– Zelfs bij een van de best verkochte topmerken was dit arsenicum niveau 100% boven het maximum.

Het arsenicum is mogelijk in het mineraalwater gekomen via de grond in de omgeving maar het hoge niveau phthalates kan nergens door verklaard worden. Deze stof toont bij mannelijke ratten schade aan de geslachtsorganen, de nieren, de lever en de longen. Bevindingen die nu ook bevestigt zijn bij mensen.

Bij twee studies van baby’s (jongens) hebben onderzoekers relatief hoge concentraties phthalates in de urine aangetroffen. Bovendien werden er nog andere stoffen aangetroffen in mineraalwater als bisphenol-A (BPA), die eveneens schadelijk zijn voor mensen. Deze ontdekkingen waren alarmerend voor de onderzoekers dat bedrijven chemische stoffen kunnen verkopen en aanprijzen als gezond.

In een documentaire die u via google kunt bekijken werd ik er door Ron Fonteine op gewezen eens hierna te kijken. The truth about the water you drink. Wat ik hiervan leerde was dat de pH waarde van mineraalwater soms onder die van gewoon drinkwater ligt zijnde 7.0 pH neutraal. Ik leerde ook dat de schaal waarin de pH waarde word uitgedrukt een logaritmische waarde heeft. Er is dus mineraalwater dat met een pH waarde van 6.0 een 10 x hogere zuurgraad heeft. terwijl ik net in het proces was om mijn eetgewoontes zo te veranderen dat ik in elke maaltijd een goed en gezonde base en zuur balans kan vinden. Dit is heel erg moeilijk is of zelfs onmogelijk is als je de normale voeding eet die je in de supermarkt koopt. (fruit en groenten uitgezonderd) Als je nu eens water kon drinken in overvloed wat een hogere pH waarde heeft dan is het relatief simple om ten alle tijden een goede zuur en base balans te hebben in elke maaltijd van de dag, ook als je buiten de deur eet en geen andere keus hebt!!!

Op een gezondheidbeurs had ik al geleerd wat het voordeel was van een waterfiltersysteem in huis, alleen dat het mogelijk was ook hiermee de pH waarde van het water aan te passen aan je persoonlijke wensen heb ik dus recent vernomen in deze uitstekende documentaire. Dit heeft mij doen besluiten om zo’n apparaat aan te schaffen. Met deze goed gedocumenteerde informatie ben ik overtuigt dat dit een wezenlijke bijdrage levert aan mijn gezondheid. Ik ben er ook al een hele tijd van overtuigt dat de natuurlijke base en zuur balans het best bewaarde geheim is om gezond oud te worden.

Voeding voor je gedachten.
Even terug naar ons ‘gezonde’ mineraalwater. Als je dan bedenkt dat het leger ambtenaren ons weten te vinden voor de meest onzinnige zaken blijken de grote jongens buitenschot te kunnen blijven bij de naleving van de regels. Regels die uw en mijn gezondheid moeten beschermen! Ik heb allang het vertrouwen verloren in de overheid in de rol van beschermer van onze gezondheid. De optelsom van pesticiden in onze natuurlijke gewassen, chemische stoffen in kunstmatig geproduceerde voeding, genetisch gemodificeerde voeding en de macht die men toestaat van de farmaceutische industrie. Over dokters heb ik op deze website ook al het een en ander geschreven in relatie tot de base en zuurbalans. Ik denk dat dokters voor een dilemma staan, als ze namelijk hun patiënten massaal gaan testen op de zuur en base balans dan zou het wel eens kunnen zijn dat de helft van hen binnen vijf jaar geen bestaansrecht meer hebben!!! Trek uw eigen plan en neem daar waar kan goede beslissingen anders wordt u op latere leeftijd niet alleen beroofd van uw gezondheid maar ook al uw geld om de resterende gezondheid te behouden. 

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]