“Voeding” Leer de leugen herkennen … of regeert ook hier de leugen?

Als de leugen regeert (letterlijk)

hardop durven denken

Ik kreeg onlangs, tussen neus en lippen, te horen dat ik best fel van leer kon trekken. Dat ik, met andere woorden, geen blad voor de mond neem. Grappig want zelf denk ik dat ik me nog stevig zit in te houden. Zullen we dan maar eens een keer precies vertellen hoe ik erover denk!

Als we gezond zouden leven is het beroep van dokter voor minimaal de helft overbodig. Maar…. om gezond te kunnen leven moeten we ons verdiepen in allerlei zaken waar je eigenlijk niet over na zou moeten hoeven denken. Ja toch? Je zou eigenlijk naar de supermarkt moeten kunnen gaan en zonder na te denken gezonde voeding kunnen kopen. Helaas is dit inmiddels zo ver dat slechts een zeer gering deel zonder na te denken in het winkelwagentje geladen kan worden.

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

En hier komt de reden: Voedingsfabrikanten fabriceren de grootst mogelijke rommel, rotzooi die ze nog voeding durven te noemen ook terwijl het bol staat van de voor ons lichaam giftige stoffen.

Voedingsfabrikanten zijn dus dikke leugenaars!

Als een leverancier van voedingssupplementen ook maar ergens iets tegen de regels in doet dan wordt een product van de markt gehaald. De voedingsfabrikanten mogen echter ongestraft een product een naam geven van bijvoorbeeld een fruitsoort terwijl dat fruit er totaal niet in zit maar de smaak en kleur nagebootst worden door chemische stoffen. Op het label staan vervolgens kleurige plaatjes van dat betreffende fruit. Ze wekken dus in beeld en tekst de verwachting dat hier echt fruit gebruikt is. Alsof dit geen pure oplichting is! En probeer je dan de labels te lezen dan zijn die letters kleiner dan wat de meeste mensen zonder vergrootglas kunnen lezen.

Hoe is het mogelijk dat wij zo voorgelogen mogen worden?

* Wanneer komt er eens een organisatie die een topadvocaat inhuurt om deze leugenachtige bende voor het gerecht te dagen?

* Wat hebben we aan een organisatie als het Voedingscentrum, waardoor nu nog steeds gesteld wordt dat aspartaam geen gevaar oplevert in de voeding, laat staan de minder gevaarlijke gifstoffen?

* Wat hebben we aan …… een overheid die niet voor de belangen van de burger opkomt en hun oren laten hangen naar de belangen van de industrie op jacht naar een leuke baan na de politieke carrière?

Als je e-mails stuurt met vragen aan de politieke elite mag je al blij zijn als je een antwoord terugkrijgt. Maar een echt antwoord op de kern van de vraag, … vergeet het maar. Stemmen met je protemonNEE is het antwoord maar het is nog slechts een gering aantal mensen die dat doet.

Maar o wee als we niet meer collectief zouden meebetalen aan de ziektekosten-verzekering, niet meer mee zouden betalen voor mensen die ziek worden omdat ze heel hun leven als een ketter gerookt hebben, mensen die met al die junkvoeding door zwaar overgewicht hun geluk hebben opgebruikt, etc, etc. Ook al zijn er veel van die mensen die ik heel aardig vind, maar zo aardig om te blijven mee te betalen voor hun goklust? We betalen ook niet mee voor jongeren die grotere risico’s nemen in het verkeer.

Dan zullen de rapen gaar zijn als dat zou gebeuren. En toch zijn we aan het zoeken naar juist deze mogelijkheid, niet meer meebetalen voor de onnadenkenden.

Ja maar, er zijn toch mensen die daar niets aan kunnen doen? 
Ja dat klopt maar erfelijke ziekten maken slechts een zeer klein deel uit van de bevolking. Wat men hier erfelijkheid noemt zijn de ziekten die men erft vanwege de verkeerd aangeleerde leefstijl waar ook bijvoorbeeld de hond overgewicht heeft, … ook erfelijk? De China Study kwam niet verder dan 3 procent erfelijke ziektes. Daar moet wel ergens een fonds voor te maken zijn voor deze mensen die echt pech hebben.

We hebben dus te maken met maagvulling die dankzij de leugen van Big Food en het niet bestaande toezicht van de overheid in de winkelschappen ligt. De inmiddels in een zwaar coma verkerende pers heeft het te druk met overleven in het internet- tijdperk en durft zich niet te branden aan het echte nieuws, bang om de laatste adverteerders zoals Big Food tegen het hoofd te stoten.

Als je iemand met een revolver bedreigt en het loopt uit de hand dan weet je dat je beschuldigd wordt van moord. Overleeft je slachtoffer de aanslag dan wordt het poging tot moord.

Als je weet dat diabetes 2 in slechts 25 dagen volledig te genezen is met echte voeding en je weet dat van de 1 miljoen diabetes-patiënten er mensen zijn die hieraan overlijden door een hartaanval, ledematen geamputeerd worden etc, hoe gaan we dat dan noemen: Is dit ook m…. met voorbedachte rade? Hoe denk jij hierover?

Terug naar de revolver die in Amerika nog steeds vrij verkocht mag worden in verschillende staten. De fabrikanten hiervan zeggen dat wapens niet doden maar mensen wel. Om mensen tegen zichzelf te beschermen is hier de wapenverkoop verboden. De overheid blijft met de voeding – die langzaam maar even effectief dodelijk is – zwaar in gebreke. Zullen we dit medeplichtigheid noemen?

Dan hebben we nog Big Farma, u weet wel die bedrijven die met list en bedrog medicijnen goedgekeurd weten te krijgen. In de jaren 1990 tot 2000 waren 19 procent van de bedrijven in de criminele top 100 farmaceutische bedrijven. Dat waren de bedrijven die de pech hebben gehad dat ze gepakt werden want het waren er vast veel meer. Zou het minder geworden zijn met de – bewezen – criminaliteit in de Big Farma-sector de afgelopen tien jaar? Alleen al met de pijnstiller Vioxx vielen er meer doden dan in de gehele Vietnamoorlog. Hoe komt het dat het zo lang duurde voordat er ingegrepen werd en is dit dan ook geen criminele act te noemen van de zwaarste soort?

Welke schappen in de supermarkt ga jij deze week voorbij lopen om niet in de klauwen te vallen van de valkuilen die opgezet lijken te zijn door Big Food en Big Farma?

En… en als we deze verzekering vinden die alleen het ziekenhuis vergoedt voor het geval van een ongeluk (geringe kans)…. en geen huisarts en geen medicijnen! 

Leef je dan zo gezond dat je mee durft te doen?

– Henk Mutsaers

P.S. Wie niet horen wil moet maar voelen?
Een studie gepubliceerd in de Daily Mail (UK) bracht aan het licht dat de plicht om (ongezonde) ingrediënten te vermelden in ‘restaurants’ nu na 13 maanden geen enkel verschil maakte in het koopgedrag van de consument. We gaan dus toch naar een wie niet horen wil moet maar voelen (in de portemonnee) maatschappij! Anderzorg meldde namelijk dat ze een exponentiele groei hebben meegemaakt met hun scherp geprijsde ziektekostenverzekering. Het zijn over het algemeen de gezond levende mensen die kiezen voor een verzekering met een hoog eigen risico en een lage premie omdat zij verwachten weinig gebruik te zullen maken van de ‘gezondheid service’. Daarmee zeggen ze dus voor een deel al vaarwel van het solidariteit principe waardoor de ongezond levende mensen automatisch weer met premiestijgingen geconfronteerd zullen gaan worden.
Daily Mail article
P.P.S. Tegenstellingen
De levensmiddelenkrant meldde 27-01-2011: Unilever biedt eigentijdse leiders de beste mogelijkheden tot ontplooiing, blijkt uit jaarlijkse cijfers van organisatieadviesbureau Hay Group. Samenwerking en diversiteit binnen alle geledingen van het bedrijf blijken ruimt vertegenwoordigd. 

Hoe wrang is het dat onder de gebruikers van hun producten ook veel lijders zijn, … aan ziektes opgelopen door het gebruik van een deel van hun producten. Meer Unileren product info die stellen: “te doen wat ‘de markt’ vraagt”Woww Henk, jij durft! 

Ik ben Inge Kruijshaar en ik ben zo’n pechvogel uit die drie procent categorie (China Studie). Met een erfelijke kanker, het BRCA1 gen, waardoor ik bijna twee jaar geleden volslagen onverwacht getroffen werd door eierstokkanker in het vierde stadium. En volgens de genetische geleerden ook nog mag wachten op onvermijdelijke borstkanker met een kans van tussen de 60 en 85% in beide borsten! “Niets aan te doen” was het antwoord op onze vraag of wij daar nog invloed op uit konden oefenen, aldus de genetica expert!Maar in plaats van mij daardoor een slachtoffer te voelen ben ik vanaf dag 1 bezig geweest met leven en voor mezelf uit te zoeken wat ik hier zelf ik kan doen. Ik hoor hun oordeel aan, en leg het naast mij neer, en denk in stilte dat deze mensen zeer beperkt denken.Ik ben zeker ook onder de indruk van Bruce Lipton, die in tegenstelling tot het genetisch instituut, (die liever zien dat ik als preventie mijn borsten laat amputeren), ons laat zien dat je heel, heel veel invloed kunt uitoefenen op je genen, en dat het heel wat minder fatalistisch hoeft te zijn dan dat genetica je wil doen geloven. Ik heb een missie om mijn dochters te bewijzen dat genetica maar een heel klein stukje is in het krijgen van kanker. Dus zelfs voor die pechvogels, de 3% van de China Study is er hoop!De familieleden en vrienden die mijn website lezen ( ik registreerde dit domein voordat ik überhaupt wist dat ik iets mankeerde) http://www.lievergezond.nl begrijpen weinig of niets van wat jij schrijft Henk. Zij vinden mij, als ik hierover spreek, teveel denken in complottheorieën.Het merendeel van mijn lezers gelooft nog in de goedheid van Unilever, de farmaceutische industrie en zeker in de dokters! Zij hebben ook niet door dat ieder reclameblok meestal drie Unileverreclames bevat….. Wiens brood men eet diens woord men spreekt!Dat ADHD in drie weken op te lossen is door voeding vergeten ze binnen een dag. Als het daarvoor werkt , dan zal het voor al die andere ziekten toch ook invloed hebben. Mijn oncoloog zei dat hij er niet in gelooft dat voeding zoveel kan doen, maar drie zinnen later zei hij wel dat mensen die het overleefd hadden, er iets als het Moermandieet bij deden. Dat ik zonder chemotherapie binnen twee maanden binnen de normaalwaarden van de tumormarkers zat was voor hem onbegrijpelijk! Helaas was ik vorig jaar zomer door een combinatie van pech en fouten, drie weken van mijn dood af en ontkwam ik niet aan de chemo, maar meer dan een jaar heb ik iedereen verbaasd door volop te leven, te reizen, seminars te volgen met zo gezond mogelijke voeding, meditaties, aanpak van psyche,GNM, MetaMedicine, en een speciaal drankje.Waar het in Nederland naar mijn idee zeker ook omgaat is dat alle verantwoordelijkheid over “beter worden” weggehaald wordt bij de patiënt! Het blijven hangen in de slachtofferrol levert de medische industrie verreweg het meeste geld op. Voeding is niet het enige om gezond te blijven, of te worden. Vlak stress en de psyche ook niet. Natuurlijk heeft voeding ook invloed op de psyche, maar ook omgekeerd is dat het geval. Susan Moss schrijft ook in haar boek dat alle mensen die zij geïnterviewd heeft een paar jaar daarvoor iets ernstigs hebben meegemaakt. Als je veel stress hebt, neem je voedingsstoffen, vitaminen, mineralen ook niet goed op, waardoor je nog meer tekorten krijgt, dan die we al hebben door deze voeding, en makkelijker ziek wordt.Bruce Lipton zegt ook dat je als je heel gezond denkt en je onderbewuste die gedachten niet saboteert, dat je dan ook op gebied van voeding wel tegen een stootje kunt voordat je ziek wordt.
Vasthouden aan boosheid en niet kunnen vergeven is zeker zo ziekmakend. Ziekte is en blijft een complex geheel. Het moet ook duidelijk zijn dat niemand bewust kiest om ziek te worden! Het gaat mij te ver als dat gesteld wordt! Maar als het zover is dan is het wel tijd om het heft in eigen hand te nemen. Daarin word je niet gestimuleerd, zeker niet. Als je kanker hebt is het voedingsadvies dat je vooral alles mag eten wat je lekker vindt. Als je mijn map ziet die ik heb gekregen, toen ik aan de chemo ging, dan schrik je van zoveel domheid. Alleen maar opgeleide Nutricia diëtisten lopen er in de ziekenhuizen! Hoe kun je zoveel mogelijk van die pakjes slijten, ze zijn al thuisbezorgd voordat je zelf weer thuis bent. Booming business!Wat mij betreft is het een complete schande dat er zo weinig echt goed onderzoek naar gedaan wordt naar de invloed van voeding en de psyche. Ik snap het, het levert geen geld op. En omdat vechten nu niet goed voor mij is om zo gezond mogelijk te blijven laat ik dat liever aan jou over Henk. Maar ik weet dat wat je schrijft klopt. Ik zal jouw post op mijn site plaatsen met mijn reactie eronder. Vorig jaar zaten we op een natuurgeneeskundig congres. Naast mij zat een arts die van de ene op de andere dag haar baan bij een farmaceutisch bedrijf had opgezegd ( ze verdiende $350.000) omdat ze een vervalst onderzoek moest ondertekenen om een nieuw medicijn voor chemotherapie op de markt te brengen, waarvan ze wist dat het extreem veel gevaarlijke bijwerkingen had! Petje af voor deze dame, ze behandelt nu mensen met het gedachtengoed van Dr.Hamer.Succes!
Inge Kruijshaar

Note Dag Inge. Van al de mensen en therapeuten die ik heb gesproken kun je steeds weer een top vijf maken: 1. Is de wil aanwezig om te blijven leven Mensen kiezen soms wel bewust om ziek te worden. Ze hoeven dan niet te werken, krijgen aandacht en kunnen zich aan hun verantwoordelijkheid onttrekken. 2. Stress (GNM) 3. Ontgiftigen van het lichaam. 4. Goede onbewerkte voeding. 5. Bewegen. Ga in ieder geval maar door op de ingeslagen weg en trek je absoluut niets aan van dat foute Gen. Wie zegt dat jij in de 3 procent groep zit? Dat is slechts wat die dokters beweren om meer ziek mensen een stempel te geven en het daarbij ontwikkelde behandelingsprotocol. Bewijs jij ze maar Inge dat ze ongelijk hebben.- HM


Beste Henk,
Ook ik (en ons gezin) ben al zo’n 30 jaar met gezonde voeding bezig en probeer zoveel mogelijk bij de natuurwinkel en biologische boerderij te kopen. Nu staat er in bovenstaand artikel dat diabetes type 2 in 25 dagen volledig te genezen is! Ik heb diabetes type 2 al 9 jaar! Hoe genees ik dat dan? Dat staat er niet bij en ik heb dus niet veel aan zo’n uitspraak. Voor elke diabeet zou dat toch geweldig zijn als dat kon? Zou enorm nieuws zijn!!!!! Ondanks dat ik gezond eet en zelfs de super gezonde fruitsmoothie gebruik, moet ik toch echt flink insuline spuiten (waar dan weer apartaam in zit helaas). Met het Atkins dieet (geen koolhydraten) hoef ik bijna en vaak helemaal niet te spuiten, dat heb ik al geprobeerd, maar dat dieet is bijna niet vol te houden! Heb je misschien wat tips voor mij hieromtrent? Zou ik erg blij mee zijn. Ik heb al heel veel geleerd door jouw nieuwsbrief en de radiouitzendingen van jou, Ron Fonteine en Mike Donkers. jullie zijn geweldig goed bez
ig, ben blij jullie gevonden te hebben. Groeten, Frieda.

Note: eBoek How to halt Diabetes in 25 day’s by Mike Adams