Onderzoek veiligheid GMO voeding onmogelijk gemaakt

Maken de voorstanders van genetisch gemodificeerde voeding hun besluiten op een gebrek aan kennis? Hoe kan het dat babyratten binnen drie weken overlijden van gezond bevonden GMO producten?

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Bioloog Arpad Pusztai schreef meer als 300 artikelen en 12 boeken en was een expert op zijn gebied. Toen hij echter bij toeval ontdekte dat GMO voeding gevaarlijk was werd er een lastercampagne tegen hem gestart die andere wetenschappers ten voorbeeld moest zijn om geen verder onderzoek in te stellen naar GMO voeding. In het begin van de negentiger jaren kreeg Dr. Pusztai de opdracht om een systeem te ontwikkelen voor het testen van de veiligheid van GMO voedsel. (Opdracht $3 miljoen) Zijn team werd gevormd door 20 wetenschappers verdeeld over verschillende faculteiten in Schotland. De achtergrond was dat dit de standaard test methode zou worden voor de rest van Europa.

Het pakte echter geheel anders uit toen hij GM aardappelen aan baby-ratten voerde en binnen tien dagen verschijnselen te zien gaven als kankercel groei, kleinere hersenen, kleinere lever, kleinere testikels en een aangetast immuunsysteem. Met andere woorden, de voeding die in de supermarkt te koop is kan mogelijk gelijkwaardige effecten vertonen bij menselijk gebruik!

Met toestemming van zijn directeur / leidinggevende werd een interview gegeven voor TV en hij werd de held van zijn instituut ….. voor twee dagen!  Daarna kwam het telefoontje van het pro GMO ministers kantoor en Pusztai werd op staande voet ontslagen waarna de zaak nog eens bekrachtigt werd met een lastercampagne. Uit eindelijk werd zijn studie wel gepubliceerd in de Lancet maar dat is sindsdien dan ook de enige studie die uitgevoerd is in de diepte naar de voeding die in Amerika nu elke dag gegeten wordt!

Irina Ermakova een wetenschapper uit Rusland was geschokt van haar ontdekking dat meer als de helf van de baby ratten die GMO voeding kregen al na ruim twee weken overleden. Ze had ze gevoed met de GMO soja producten die ze gewoon gekocht had bij de supermarkt. Dr. Ermakova kwam na haar uiteenzetting hierover op een conferentie in 2005 onder druk te staan. Alle lab samples werden gestolen en papieren op haar bureau verbrand. Een collega probeerde haar te troosten met: “Misschien kan GMO soja het probleem van de ‘overbevolking’ oplossen!” De experimenten zijn echter nog een keer herhaald en toonden dat het geen vergissing was.

Andrés Carrasco uit Brazilië deed onderzoek naar beschadiging van de hersenen bij pesticiden gebruik en het chemische middel Roundup dat bij GMO landbouw wordt toegepast bevatten 1500 maal grotere hoeveelheden dan bij zijn experiment het geval was.  Ook zijn naam en reputatie werd te grabbel gegooid door de pro GMO lobby maar GMO soja is daarna wel verboden in Brazilië.

Judy Carman in Australië ontdekte dat van de 60 veiligheidsstudies van GMO voeding bij dieren er slechts 9 bruikbaar waren ten aanzien van de verdere gezondheid van de mens (die deze dieren weer eet). Van die negen studies toonden er zes ongewenste effecten, tweederde dus! De veiligheid van GMO was ook hier gedaan op verkeerde aannames. (fraude) 

Viroloog Terje Traavik toonde op de Filippijnen dat mensen die naast een GMO korenveld leefden sereieuze gezondheid problemen kregen als de koren werd bestoven. Genetisch GMO  materiaal veranderde organen van een rat na het eten van slechts een enkele maaltijd. Ook deze wetenschapper werd weer in diskrediet gebracht

De lijst van wetenschappers die de wind tegen kregen van bedrijven, instanties en … de overheid is eindeloos. De wetenschap en het openbare debat worden zo het zwijgen opgelegd.Wetenschappers vrezen voor hun baan en broodwinning!

Bron: verwijderd

GMO vrije voeding in de US tips

Boek Seeds of Deception


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]