De machtige suikerindustrie

De Donkere Historie Van 
De Machtige Suikerindustrie.
pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Het internet heeft een krachtige mogelijkheid nu video gemeengoed is geworden. We kunnen meer te weten komen als we dat willen en de waarheid ontdekken als we daar oog voor hebben? De media kunnen niet meer alles censureren en ons alleen voorschotelen waarvan ze ‘denken’ dat het goed voor ons is. Als je kennis neemt van deze informatie dan ontdek je steeds meer en meer dat wij geen belangrijke invloed kunnen uitoefenen op de politiek. Het blijkt uit de historie dat het niet de politici waren die de beslissingen namen maar de invloedrijke industriëlen die de loyaliteit kochten van de bestuurders. Als het verleden de toekomst voorspeld dan is er op dat gebied niets verandert. Is politiek niets meer  als een groot toneelspel waar de belangrijke beslissingen toch worden genomen door de mensen die op de achtergrond aan de touwtjes trekken?

Bekijk de documentaire over de invloed van de grote machtige suikerindustrie eens door dit licht en vertel mij eens hoe u daar over denkt. De donkere historie van deze machtige industrie is er een van slavernij van het ergste soort waar ook Nederland een oneerbare rol in speelde. Slavernij waarin zelfs de kerk in het verleden een rol speelde als slavenhouders! De slavernij gaat echter nog steeds door in ‘onze’ moderne ontwikkelde maatschappij onder de ogen van omgekochte politici. ‘Wereldleiders’ (?) – of – loopjongens van de machtige industriëlen.

De machtige suikerindustrie hebben ons verslaaft gemaakt aan een product wat veel mensen beroofd van hun gezondheid. Suiker was aanvankelijk een handig product om de houdbaarheid van voeding te verlengen, en natuurlijk lekker, nu wordt het in dermate grote hoeveelheden in de voeding verwerkt dat het werkelijk dodelijk is geworden. We zijn er aan verslaafd geworden waardoor we onverantwoord grote hoeveelheden voedsel naar binnen werken. Voeding die gebrekkig is aan belangrijke bouwstoffen waardoor we ons lichaam maar blijven ‘voeden’ en ‘voeden’ op zoek naar bruikbare brandstof. Deze  ‘vreetzucht’ leveren superwinsten op voor de makers van al die maagvullingproducten die aangeprijsd worden in TV commercials als lekker, gemakkelijk en natuurlijk gezond! Met open ogen worden mensen beroofd van hun gezondheid en het wordt hoogtijd dat we dat eens aan de kaak gaan stellen.

Het gaat nog steeds verder, dit circus van omkoperij. Recentelijk werd weer bekend dat de FDA in Amerika het gebruik van een prachtige vervanger van suiker Stevia niet heeft goedgekeurd voor toepassing in de voeding. Onder het mom van; er moet eerst meer onderzoek komen naar de veiligheid, zo wordt Stevia van de markt geweerd in Amerika en Europa terwijl het al 1500 jaar veilig gebruikt wordt. De hele westerse maagvullingindustrie draait immers op het goud van de voeding; SUIKER.

De farmaceuten op hun beurt staan ons op te wachten om ons ‘geneesmiddelen’ te verkopen die we helemaal niet nodig hebben als we ons gezond zouden voeden. Zij hebben op hun beurt weer een groot aantal wetenschappers in dienst (lees omgekocht) die ons moeten doen geloven dat al die ziektes te wijten zijn aan gewone ouderdom of genetisch bepaald zijn. Niets is echter minder waar. De voeding die wij elke dag naar binnen werken is de hoofdschuldige daar ben ik de laatste jaren meer en meer van overtuigt geraakt. Het gekke is dat dit eenvoudig door jezelf te testen is door echte voeding tot je te nemen en te ervaren hoe je je dan voelt. Maar hoeveel mensen hebben dit al eens geprobeerd? Al die junk voeding is immers zo gemakkelijk en zo lekker, en overal te verkrijgen, en het kost ons geen tijd en ….?

Het probleem is niet, zo nu en dan wat suiker, maar ALLES is vergeven van verborgen suikers. Gemiddeld eten we meer als ons lichaamsgewicht aan suiker per jaar. Suiker speelt een ‘ster’ rol in de wereld van overgewicht. Met al die suikerconsumptie leg je de verantwoording voor je eigen gezondheid in de handen van de dokter. Dokters die in steeds grotere mate hun zaligheid hebben verkocht aan de farmaceutische industrie en sinds 2001 weer 30% meer medicijnen hebben voorgeschreven. He wordt wakker!

Terug naar de suiker industrie waar nu nog elke dag 650.000 mensen in Haïti en de Dominicaanse Republiek blootgesteld worden aan slavernij. Waar honderden miljoenen wereldwijd verslaafd zijn aan goedkoop junkfood. En vergeet niet dat iedereen die een paar kilootjes te veel heeft niet veel hoeft te doen om toe te treden tot dit miljoenen leger van suiker verslaafden.

Nog nooit in de geschiedenis zijn er zoveel kwalitatief goede ingrediënten beschikbaar geweest van overal ter wereld voor de mensen om kwalitatieve hoogwaardige maaltijden mee te bereiden. Nog nooit in de geschiedenis zijn er echter zoveel mensen ziek geworden en vroegtijdig gestorven van zulke slechte producten de naam voeding onwaardig.

– Henk Mutsaers


Ik ben afslankbegeleidster, dus ik hoef eigenlijk niet te vertellen, welke ellende suiker voor gezondheid en overgewicht heeft.
– Nanny Jansen


Ik heb eens ooit gelezen dat de verslaving aan suiker net zo erg is als de verslaving aan heroine of cocaine. verder kan ik mij voorstellen dat wanneer je in een keer de aanvoer van suiker stopzet er een explosie van geweld kan komen. heeft iemand hier commentaar op. – dharmen


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]