Vegetarisch / Vegetariër

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

De sleutel tot gezondheid ligt in de darmen.

Waarom ik?

Toen ik met diëten begon kreeg ik al heel gauw de vraag: “Waarom heb ik dat wel en mijn buurman die veel slechter eet en ook nog rookt niet?” Goeie vraag, maar niet zo gauw beantwoord. En zo kwam ik in de astrologie terecht, alleen maar om te weten of er iets in zat. Hippocrates gaf 2500 jaar geleden al aan dat een arts zonder enige kennis van de astrologie nooit een goede arts zou kunnen zijn.

Organisch dood materiaal
We eten vlees, vis en eieren. Allemaal organisch, dood materiaal en dood materiaal wordt door de natuur opgeruimd. Zodra de dood intreed komen rottingsbacteriën hun werk doen. We zijn steeds meer vlees gaan eten, vaak meerdere keren per dag in plaats van een tot drie keer per week. Want we hebben eiwit nodig. Alleen een olifant wordt ook groot van enkel vegetarische kost. En we hebben niet het gebit van een roofdier, die moet om zijn mineralen binnen te krijgen op botten knauwen, in beenmerg zit de grootste voorraad mineralen. En dat doen wij niet. Platte kiezen en een zijwaartse beweging om te malen. Geen alles eters dus. We kunnen met vlees goed overleven, maar zodra er een ziekte of een chronische klacht in het spel is, is het niet bruikbaar.

Vitamine & Mineralen suppletie
Gelukkig zijn er steeds meer producten die wel mineralen en vitaminen suppleren. Die we gebruiken kunnen om zo gezonder te kunnen blijven. Maar een darm moet schoongemaakt worden. Spoelingen bijvoorbeeld. Maar een suppletie van goede darm bacteriën, een paar weken geen vlees of vis, suiker, koffie of thee en we gaan ons een stuk lichter voelen. Een aanvulling van mineralen en vitaminen blijft echter in deze tijd onontbeerlijk. – Anugama Tobias

Mediterraan dieet is gezond
Grieken die nog net als vroeger veel groente, fruit, noten, vis en olijfolie eten en dagelijks een glaasje wijn drinken, zijn gezonder dan hun minder traditioneel consumerende landgenoten. Onder de traditionele eters is de sterfte aan hart- en vaatziekte eenderde lager en die aan kanker een kwart, zo blijkt uit een groot Grieks bevolkingsonderzoek. De kans om te overlijden was bij iemand die veel fruit en noten gebruikte 18% lager, 12% lager bij veel groenten en 4% bij olijfolie, terwijl melkproducten juist een toename gaven met 11% en verzadigde vetten zelfs met 12%. (Bron: NRC Handelsblad)

Voedingsadvies: 
Groenten en fruit inname dient met 350 procent verhoogt te worden. Richtlijn US richting vegetarische lifestyle.

Groenten en fruit consumptie.
Groenten: Het behoort geen dressing te zijn maar hoofdbestanddeel van de maaltijd. De nieuwe dieet richtlijnen in de U.S. zijn uitgebreid, systeemloos en feitelijk een voedingsadvies om de richting vegetarisch leven in te slaan. Het wetenschappelijk bewijs richting voordelen ten aanzien van hart en vaatziekten, gewichtsbeheersing en zelfs kanker preventie zijn overstelpend. 

Voedingsadvies moet radicale verandering
Het is een radicale verandering ten opzichte van de manier waarop mensen nu eten. Het is echter geen radicale verandering ten opzichte van wat u al te een lange tijd te horen krijgt! Dit zeggen voedingsdeskundigen die er op blijven wijzen dat mensen anders moeten gaan eten. 

350% verhoging
De meeste Amerikanen (85%), en in navolging daarvan ook de Europeanen, gebruiken een maaltijd die wordt samengesteld rondom vlees en andere proteïnen. De gemiddelde consument zou zijn consumptie van groente en fruit met 350% moeten verhogen om afdoende voedingsstoffen binnen te krijgen. 

Voedingsdeskundigen
Aardappelen tellen niet voor de groente inname. In feite stellen sommige voedingsdeskundigen die aardappelen gelijk aan de groep witte rijst, witte brood en de suiker familie welke allen het risico op diabetes verhogen. Bovendien bieden aardappelen geen beschermende stoffen tegen kanker wat sommige groenten wel doen zoals broccoli, wortelen, citrusvruchten en kiwi. Hoe kleurijker uw groenteaanbod is hoe beter. Het is al veelvuldig gezegd maar de westerse eetstijl is over consumeren en ondervoeding op het gebied van vitamine en mineralen.

Te veel proteïne: CHINA STUDIE!
Bewijst geeft aan dat wij vooral de dierlijke bron van proteïne dienen te verminderen. Laten we aannemen dat u elke dag twee colleges de lunch ziet nemen, een collega neemt elke dag een cheeseburger met een wittebroodje, tomaatje en een klein beetje andere groenten met sausje. De andere collega neemt alleen bruin brood met een groentemix. Stel dat deze twee colleges dit zelfde zouden eten, jaar na jaar tijdens de lunch en men vraagt u wie heft dan de meeste kans op een gebrek aan vitamine en mineralen? Veel mensen zouden zeggen, de man die uitsluitend vegetarisch eet omdat hij niet genoeg proteïne krijgt. Het blijkt nu uit de China Study dat wij veel te veel proteïne binnen krijgen en veelal uit de verkeerde bron. De vegetariër heeft de dus de beste papieren in handen voor zijn gezondheid. 

Dit betoog is slechts het topje van de ijsberg, in het boek the China Study leert u nog meer over het tot staan brengen van ziektes of deze in bepaalde gevallen zelfs geheel om te keren zonder het gebruik van medicijnen. Waarom de media totaal zwijgen over de meest uitgebreide voedingsstudie aller tijden? Simpel: de uitkomst verteld ons dat we zo min mogelijk naar de slager en melkboer dienen te gaan. het verteld ons ook dat het grootste deel van de supermarkt verboden gebied wordt om te gaan winkelen als je niet ziek wilt worden. Als men dat in de krant zou zetten, hoeveel adverteerders zijn dan blij met dat artikel? Het voedingscentrum zwijgt ook in alle talen. Logisch toch, want nu blijkt ineens dat de schijf van vijf al die jaren is gebaseerd op de verkeerde feiten.
h

Collectieve zorgpolissen vegetariërs.
Sinds kort zijn er ook collectieve zorgpolissen voor mensen met een gezonde leefstijl. Preventiepolis biedt tegen lagere premies polissen aan voor vegetariërs, geheelonthouders en niet-rokers. Dit fenomeen is over komen waaien uit Engeland. Daar krijgen vegetariërs 25% korting op de premie voor hun zorgverzekering, omdat blijkt dat verzekeraars bij vegetariërs minder kosten hebben wat betreft chronische aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten. In Nederland zal het voordeel van de polissen van Preventiepolis ongeveer uitkomen op 10%. Verzekeraars wijzen er al langer op dat de kosten van ongezond leven meer direct zouden moeten worden toegerekend aan wie welbewust dat risico neemt. Als u gezond leeft, waarom zou u dan een hogere premie betalen voor al die andere mensen die er bewust voor kiezen om niet zo gezond te leven?


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]