Ex CNN host Larry King: “CNN stopte met nieuws een lange tijd geleden”

Ex-oud CNN talk show host Larry King liet een bom vallen op zijn vorige netwerk waar hij 25 jaar werkte en vertelde de Russische RT America dat “CNN al lang geleden geen nieuws meer deed”.


Bron: ZeroHedge: Larry King: “CNN Stopped Doing News A Long Time Ago


Larry King sluit zich aan bij Rick Sanchez om de toon te zetten van de tussentijdse verkiezingen van 2018. Hij heeft nog nooit een tussentijdse verkiezingstijd gezien die wordt gedomineerd door zulke intense politieke bitterheid. Hij wijst erop dat vestigingsnetwerken “geen nieuws meer doen” en dus bijdragen aan verbittering en polarisatie met hun constante partijdige berichtgeving over Trump.


De opmerkingen van King kwamen slechts één dag voordat CNN White House-correspondent Jim Acosta een verbale woordenwisseling met president Trump aanging over een Centraal-Amerikaanse migrerende caravan in het Midden-Oosten – hij sloeg de arm van een jonge blanke huishulp weg toen hij weigerde de microfoon af te staan.

conflict cnn host
“Weet je, CNN zou zich moeten schamen dat je voor ze werkt, je bent een grof, vreselijk persoon,” zei president Trump. “Je zou niet voor CNN moeten werken,” en “De manier waarop je Sarah Huckabee behandelt, is vreselijk.”

Acosta’s White House-referenties werden later die avond getrokken. Woordvoerster Sarah Huckabee Sanders van het Witte Huis zei:


“President Trump gelooft in een vrije pers en verwacht en verwelkomt moeilijke vragen van hem en zijn administratie, maar we zullen een verslaggever nooit toestaan een jonge vrouw in de arm te nemen die haar baan als stagiaire van het Witte Huis probeert te volbrengen …


Deel verslag bovenstaande video:

HOST RICK SANCHEZ: Je weet dat het interessant is. Terwijl ik naar je luister, denk ik dat zowel jij als ik oud genoeg zijn om te onthouden dat er in de jaren zestig veel vijandigheid was. Er was veel vijandschap tijdens Watergate. Er was zeker antagonisme tijdens de Clinton-jaren. Maar er is iets, misschien is het een onderstroom, dat is nu anders. Kun je er je vinger op leggen? Wat is het?

KING: Twee dingen, Rick – het internet- en kabelnieuws. Kun je je kabelnieuws voorstellen in Watergate? En ze doen geen nieuws meer. In feite is RT een van de weinige kanalen die nieuws doet. RT doet nieuws. CNN stopte lang geleden met het doen van nieuws. Ze doen Trump. Fox is Trump TV en MSNBC is de hele tijd anti-Trump. Je ziet geen verhaal – er waren gemene winden en stormen in het Noordoosten van de laatste dag – die niet werden gedekt door een van de drie kabelnetwerken, niet gedekt. Niet bedekt! Dus toen CNN begon met het coveren van Trump – zij waren de eersten – namen ze elke toespraak die hij maakte en maakten ze Trump het verhaal. Dus, Trump is het verhaal in Amerika. Ik durf te wedden dat achtennegentig procent van alle Amerikanen zijn naam tenminste één keer per dag noemt. En als het zover is, als je je richt op één man, ken ik Donald 40 jaar – ik ken de goede kant van Donald en ik ken de slechte kant van Donald – ik denk dat hij graag een dictator wil zijn. Ik denk dat hij graag dingen zou willen doen. Dus hij veroorzaakt hier veel van. Dan zijn gevecht met de media en nep nieuws. Ik ben lang in de media geweest, zoals jij – langer dan jij, Rick. En al mijn jaren bij CNN, in mijn jaren bij Mutual Radio, heb ik nog nooit een gesprek gezien waarbij een producent tegen een gastheer zei: “Pitch het verhaal op deze manier. Draai het zo. Vertel de waarheid niet. “Ik heb het nooit gezien. Ik heb het nooit gezien.

SANCHEZ: Je weet dat het grappig is, gewoon snel omdat je weet dat deze producers me vertellen dat jullie dit moeten gaan afronden … je zei iets interessants over hoe CNN samen met Trump speelde. Ik denk dat ze alleen maar mee speelden of hem op zijn minst zoveel zendtijd gaven omdat ze niet dachten dat hij zou winnen, toch?

KING: Ik denk dat het tot hun spijt is. Maar ze bedekten hem als een personage. Ze namen elke toespraak die hij maakte. Ze droegen hem in het begin meer dan Fox News. En dus bouwden ze het hele ding op en de Republikeinen hadden veel kandidaten en ze hadden allemaal zwakke punten. Toen ik onlangs een knuffel van senator Cruz Donald Trump zag, zei ik: “Dit is wat Amerika is geworden.” Hij zei dat Cruz’s vader hielp om Kennedy te vermoorden!