de Media: “Onderbreek nooit een vijand die bezig is zichzelf te vernietigen”.

Letterlijk kwamen we deze uitspraak van Napoleon Bonaparte regelmatig tegen in de Q berichten van recente datum; “Never Interfere With an Enemy While He’s in the Process of Destroying Himself”. — “N’interrompez jamais un ennemi qui est en train de faire une erreur”.—“Onderbreek nooit een vijand die een fout maakt”.


Mijns inziens is dat ook van toepassing op de Media die zich in allerlei mogelijke bochten aan het wringen zijn om nog wat te bakken van het aangeboden nieuws om daar kleur aan te geven. Kleur aan te geven met name door er hun overtuiging / beeldmerk / opdracht in te vullen.

De toespraken van Donald Trump hebben de verhoudingen op scherp gezet door de openlijke beschuldigingen van Fake Nieuws. Maar veel nieuws is er hier niet onder de zon. Al jaren staat mijn website vol met aantijgingen van Nep Nieuws, halve waarheden en achtergehouden belangrijke informatie.

Het worstelen van de media om hun verkoopoplagen en kijkcijfers op peil te houden verteld nu al boekdelen maar zal spoedig in een onomkeerbaar verval komen.

2010: “Omega 3 margarine ‘studie’:  Denken journalisten dat iedereen dom is? Alweer een reden om de krant maar op te zeggen! Een studie in Nederland over met Omega 3 verrijkte margarine is in de media overgenomen door journalisten die de kopiëren en plakken methode gebruikten en vergaten hun hersenen te gebruiken. Dit is steeds vaker een methode die schering en inslag is en mij steeds meer doet twijfelen aan de nog aanwezige hersencapaciteit van de mensen die zich journalist durven te noemen.
http://www.uitdaging.net/gezond/abonnement_krant_opzeggen.html

2008: Als zwijgen erger is als liegen, …..
Waarom de media er gebruikelijk naast zitten met gezondheidsinformatie. Op internet kun je bij onafhankelijke partijen beter het nieuws zoeken dan bij de media die ‘in hetzelfde bed slapen’ met de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie als zijnde hun grote adverteerders.
http://www.uitdaging.net/gezond/zwijgen_erger_als_liegen.html

2011: Murdoch’s media wanpraktijken en de genetische verandering van de mens door DNA-vaccins.
Rupert Murdoch’s media-imperium News Corp. dat, na de Walt Disney Company het op een na grootste mediaconglomeraat ter wereld is, krijgt gevoelige klappen omdat Murdoch zich moet verantwoorden voor verschillende beschuldigingen in de criminele sfeer, waaronder die, dat zijn sensatiekrant ‘News of the World’ illegaal privételefoonlijnen hackte en diverse andere misdaden pleegde (News of the World scandal).

Maar Murdoch’s wanpraktijken met de media gaan zelfs nog dieper omdat zijn sterke banden met de farmaceutische industrie ook zijn mediamachine voeden bij de fabricage van leugens tegen Dr. Andrew Wakefield, evenals het voor het publiek verzwijgen van de werkelijke gevaren van DNA-vaccins die de menselijke genen permanent corrumperen en de oorzaak zijn van autisme.
http://www.uitdaging.net/gezond/Murdoch_media_invloed.html

Ergens voor 2012: De toekomst van het nieuws!
De hoofdreden dat kranten straks gedoemd zijn marktaandeel te verliezen is hun commerciële binding. De journalisten zijn niet altijd in staat om journalistiek te bedrijven om geen adverteerders tegen de schenen aan te schoppen. (lees je eigen salaris om zeep helpen) Er is zoveel aan de hand in de wereld op dit moment wat nooit de media haalt, waarom zou je dan nog de krant blijven lezen als je toch al op zoek bent (moet) naar het ander nieuws.
http://www.uitdaging.net/artikel/kranten_het_nieuws.html

Het is nu reeds 10 jaar dat ik krantenloos door het leven ga en ook het dagelijkse journaal nieuws meer en meer oversla. Nog nooit van mijn leven heb ik meer geleerd dan in die afgelopen 10 jaar. Zelfstandig opgezocht of aangeboden via de RSS feeds waar op ik geabonneerd ben.

Ja er zijn nog echte journalisten, die je echter maar al te vaak tegenkomt binnen een groepswebsite aangevuld met een leger burger journalisten die net als ik belangeloos dit werk op zich genomen hebben om de simpele reden dat ze niet tegen onrecht kunnen en ook in een eerlijkere en betere wereld willen leven.

Totdat de echte journalisten weer opstaan blijven wij de luis in de pels. Qûoalng het internet niet dichtgespijkerd wordt voor “ons” en er nog geen sociaal paspoort wordt ingevoerd in het “vrije” weten gaan jullie die strijd nooit winnen met jullie fake en leugen berichtgeving.

Doe je best heren en dames journalisten en nogmaals; “Onderbreek nooit een vijand die bezig is zichzelf te vernietigen”.


Zwartboek NOS journaal: De vraag is: houdt die NOS zich aan de eigen journalistieke code? Ik ben gestuit op, wat ik noem, een zweem van christenhaat, antisemitisme en discriminatie jegens blanken. Nederlandse politieke partijen en presidenten die niet de goedkeuring kunnen wegdragen van de NOS-redactie worden onfair behandeld. 10 voorbeelden van gekleurde verslaggeving


President Donald Trump heeft de accreditatie van CNN-verslaggever Jim Acosta laten intrekken na een aantal kritische vragen hinderlijk, onbeschoft, agressief, rancuneus, eenzijdig en egocentrisch gedrag van Acosta om zo, zoals gebruikelijk, vooral een podium voor Jim Acosta te kunnen creëren tijdens een persconferentie na de ‘midterm’- verkiezingen. Bron: TPO


Een lichtend voorbeeld voor alle journalisten in het NU en de nabije toekomst,…