Bewerkte Voeding – Processed Foods

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Bewerkte Voeding / Processed Foods

Het zal eind 1999 begin 2000 zijn geweest toen ik een documentaire zag over de acht grootste bedrijven in de wereld waaronder Unilever. Men ging in de documentaire in hoe men de voeding bewerkte tot een basis product wat men voor veel producten kan gebruiken en hoe men de boeren daardoor qua prijs onder druk kon zetten als de oogst eens wat minder was. Een voormalig filmregisseur wees mij op de mogelijkheid de documentaire op te vragen bij Twee Vandaag, ….. die bleek echter spoorloos verdwenen (?). Op de website van Dr. Mercola ontdekte ik echter een interessante documentaire die door ABC netwerk is uitgezonden.

Aan het licht komt hier de wijze waarop de voedingsindustrie hun voeding overladen met goedkope en ongezonde ingrediënten en doodleuk zeggen dat het de verantwoording is van de consument om gevarieerd te eten. Terwijl de marketing afdeling ons bombardeert met uitsluitend ongezonde producten vindt men toch dat de verantwoording bij de consument ligt om gezond te eten. De campagnes gaan er steeds maar van uit dat we meer moeten bewegen maar voor slechts één junkfood maaltijd moet je echt vier uurtjes of meer intensief gaan sporten dus die strijd gaan we altijd verliezen. De fabrikanten van al deze ongezonde plastic voedsel producten die niet meer zijn als ‘maagvulling’ en bovendien bol staan van de ongezonde chemicaliën wassen hun handen in onschuld. Oordeel zelf bij het aanschouwen van de documentaire! Voedingsfabrikanten zijn in feite DIEVEN die u en mij (proberen te) beroven van onze gezondheid!

Welke rol speelt de overheid & EU?

In Amerika komt duidelijk naar voren dat de subsidies terecht komen bij de leveranciers van de ongezonde producten uit de voedingspiramide die we juist met mate zouden moeten gebruiken waardoor junkfood goedkoper is dan echte voeding; groenten en fruit. Daarmee zijn ze ‘onbedoeld’ de volksgezondheid aan het ondermijnen en lopen de ziektekosten buitenproportioneel uit de hand. Gezien de prijs overeenkomsten denk ik dat de situatie in de EU niet veel anders zal zijn. Ook hier kost gezond duurder als ongezond. Is regeren niet: Hoe komen we de komende vier jaar zonder kleerscheuren de periode door? Hoe denkt u daarover?

Wat KIEZEN wij in de supermarkt?
* Zijn het de goedkope producten?
* Zijn het die snel klaar maaltijden omdat we Nu even geen tijd hebben?
* Hoeveel invloed heeft de junkfood reclame op U?
* Hoeveel invloed heeft die reclame op uw kinderen?

Pluim
Een pluim voor de maker van de documentaire, Peter Jennings die duidelijk naar voren brengt middels zeer confronterende vragen dat de voedingsindustrie de volksgezondheid saboteert! Junkfoods ontvangen 20 maal meer subsidie gelden dan groenten en fruit! Wie zijn er dan verantwoordelijk voor de overgewicht epidemie? En de rol van de marketeers die alleen al in Amerika $34 miljard dollar inverteren in de reclame van deze plastic voeding.

Toch blijven de verantwoordelijke mensen in de voedingsindustrie KEIHARD beweren dat ze verantwoord bezig zijn en de keuze simpel bij de consument ligt! Zij stellen dat ze simpelweg maken waar wij om vragen (?) Ze beweren nog steeds dat de oorzaak te vinden is in onwil om voldoende te bewegen (!).

Nog geen twintig jaar geleden schrijft DR Mercola op zijn website, probeerde men ons nog steeds te doen geloven dat roken niet ongezond was. En velen geloofden maar graag deze propaganda! Sindsdien heeft onze samenleving de prijs betaald voor deze leugen. Wat we nu zien is een herhaling van deze ‘trend’: misinformatie, leugens en bedrog waar het uitsluitend gaat om de winst van de multinationals.

Daarmee mag één ding heel duidelijk zijn: De voedingsindustrie beroofd u van uw gezondheid en de farmaceutische industrie staan voor u klaar om met hun chemische middelen de ‘oplossing’ te bieden voor pijn, gebreken en ziektes die terug te voeren zijn op simpel vitamine en mineralen gebrek!

De bewerkte voeding smaakt goed, is relatief het goedkoopst en vooral in onze tijdgeest van druk druk druk de ideale keuze om zo nu-en-dan te zondigen. Ik zeg hier bewust RELATIEF goedkoop want u gaat de prijs dubbel en dik betalen aan de ziektekosten en uw kostbaarste bezit …. uw gezondheid.

Een documentaire die u gezien moet hebben! (Engelstalig)
– Henk Mutsaers

P.S. Wellicht heeft iemand in TV land de moed om hem uit te zenden met ondertiteling?

Leeftijd – Ziekte & Gebreken – Voeding

Als je gegevens in een tabel gaat verwerken dan worden bepaalde zaken inzichtelijk. Als je tabellen gaat combineren dan worden zaken duidelijk. We combineerden de gegevens verkregen uit de intracellulaire vitamine opname analyse van 89.747 mensen met de bereikte leeftijden in Nederland van 2004 (CBS).

De gemiddelde leeftijd in Nederland ligt momenteel op zo’n 75 jaar. Om een voldoende te scoren in de SpectraCell vitamine test moet er een score gehaald worden van minimaal 75%. Deze gegevens hebben we in onderstaande tabel op elkaar gelegd.

Honger naar Gezondheid of Winst?
Als de voeding ingenieurs onwetend waren van wat ze aan het doen waren, niet wetend van de vitamine vernietigende effecten door verhitting en overdruk op de voeding of de lichamelijke schade van megadosissen suiker en chemicaliën dan zou men hen kunnen vergeven. Maar het merendeel blijkt zelf wel volgens goede voedingswaarden te leven. Als men hun echter vraagt wat ze denken van de rommel die ze zelf produceren dan blijkt de ‘goede baan’ hun werk met de mantel der liefde te bedekken. De mensen die dus beter zouden moeten weten spelen het spel gewoon mee.