Het wereldnieuws gezien door een zwartgallige bril.

negatieve houding - negative mindedOf je nu positief of negatief naar de wereld kijkt … en schrijft, beiden hebben hun vaste schare lezers. En ja …. er gebeuren hele nare dingen in de wereld die het licht niet kunnen verdragen, maar als ik sommigen moet geloven is alle hoop verloren en zijn we uitgeleverd aan de duivel. Bij verschillende artikelen kan ik maar al te vaak geen enkele uitweg ontdekken tussen de hel en verdoemenis.


Zwartgallig, melancholisch, somber, pessimistisch , zwaarmoedig, het zijn allen woorden die een donkere kant van het leven belichten. Je zou alles ook perfect samen kunnen vatten in het woord “vreugdeloos”.


Als ik eerlijk ben dan heb ik in het verleden ook wel bewust rekening gehouden met zaken die keer op keer nooit gebeurd zijn. Het meest sprekende voorbeeld is het in elkaar storten van de totale economie, vele malen voorspeld zoals ook nu weer maar het heeft nooit plaatsgevonden.

Ja in 2008 zijn we langs de rand van de afgrond gegaan, maar evenzovele mensen hebben daar nog niet eens weet van gehad laat dus staan dat het hen bezwaard heeft. Het is namelijk voor de gemiddelde burger geen probleem geweest omdat ze simpelweg niet beschikken over een grote spaarrekening die mogelijk in gevaar kan komen.

Hoe je het ook bekijkt zijn er weinig of geen belanghebbenden bij zo’n totale instorting van de wereldeconomie. Bij een zogenaamde reset zijn er alleen maar verliezers. Aan mensen die geen geld meer hebben valt ook simpelweg niets meer te verdienen!

Dan zijn er zaken zoals giftige medicijnen en vaccinaties, giftige toevoegingen in de voeding en natuurlijk de giftige chemtrails. Kennis geeft je de mogelijkheid zaken te vermijden of in ieder geval dagelijkse / wekelijkse detox protocollen na te leven. Bepaald geen luxe in deze chemische wereld. Daar is kennis van doorslaggevend belang.

Ik probeer dan ook altijd te kijken hoe ik mijzelf en anderen kan beschermen tegen negatieve zaken en geef vervolgens deze inzichten dan ook door aan anderen.

Met zonder positief uitzicht negatief nieuws doorgeven boort immers alle hoop de grond in. En hoop is ten alle tijden de factor die mensen aanzet tot positieve actie te ondernemen.

negatief positief

Zomaar een kleine greep uit inspirerende positieve gedachte, …

”De gedachten die we kiezen vormen het gereedschap waarmee we het doek van ons leven schilderen.’’ — Louise Hay

”Vraag jezelf eens of je iets kleins kunt doen dat de wereld beter maakt. Het antwoord is altijd ja.”

— Dan Pink

”Wees de stem, niet de echo.’’ – Albert Einstein

“The object of life is not to be on the side of the majority, but to escape finding oneself in the ranks of the insane.” — Marcus Aurelius (121-180) Roman emperor (161-180)

”Een negatieve geest ziet in elke kans de moeilijkheden. Een positieve geest ziet in elke moeilijkheid de kansen.’’ — Luang Phi Ruben Visalo


De verloren generatie … gevangen in het systeem