Midterm Elections U.S.: Een verhaal over twee verkiezingen

We volgen de Midterm Verkiezingen in de V.S op de voet om dat we denken dat dit ook een mega effect gaat hebben op de situatie in de gehele wereld.


Sommige politieke waarnemers in de Verenigde Staten zeggen dat de stemming halverwege de maand voor zetels in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden en een aantal gouverneurs de belangrijkste nationale verkiezingen zijn sinds die in 1968 en 1980. De stem uit 1968 zag een wet en bestel “Richard Nixon wint het presidentschap in een berisping van Lyndon Johnson’s” zachte “afhandeling van de burgerrechten en anti-Vietnam-oorlogsbewegingen terwijl Ronald Reagan in 1980 won in een tijd van economische onrust, deels op een vergelijkbaar platform om de schijnbaar ongelukkige en besluiteloze Jimmy Carter te vervangen.


Bron artikel Strategic Culture: A Tale Of Two Elections
PHILIP M. GIRALDI | 01.11.2018 | FEATURED STORY 


Q post 2444 midterm elections

midterms

Zowel in 1968 als in 1980 veroorzaakten de verkiezingen een beslissende wending in de richting van de regering, die uiteindelijk leidde tot het einde van de Vietnamoorlog door Nixon en een assertiever buitenlands beleid van Reagan. Hoewel de aanstaande verkiezingen eerder op de helft van de dag plaats hebben dan een president verkiezing, hopen degenen die het als belangrijk beschouwen dat de controle over de twee huizen van het congres president Donald Trump controleert en dwingt hem op een aantal gebieden van koers te veranderen. De verkiezing is, in feite, een verantwoordingsmoment voor het beleid van Trump zoals gezien door het Amerikaanse publiek. Als er een blauwe golf is in het congres en in de gouverneurs, zal Trump onvermijdelijk kennis moeten nemen en zijn afzetting wordt een reële mogelijkheid.


Maar zal dat gebeuren? De aanloop naar de tussentijdse verkiezing in 2018 lijkt erg op de presidentsverkiezingen van 2016. In beide gevallen hebben de experts en de media een gemakkelijke overwinning beloofd voor de Democraten, maar winnen vereist iets verkopen aan de kiezers dat meer is dan alleen haat tegen Trump.


Jammer genoeg voor hen, zijn de Democraten grotendeels clueless over kwesties die van belang zijn voor de kiezers en blijven een partij die reactief “de Russen de schuld geeft” terwijl ze “diversiteit” prediken alsof het een oplossing was voor wat het land scheelt. Ze negeren serieus het feit dat opiniepeiling suggereert dat er twee kwesties zijn die echt Amerikanen betreffen. De top van de lijst is gezondheidszorg. Wie daadwerkelijk een ziektekostenverzekering betaalt uit zijn of haar eigen zak, zal ongetwijfeld zien hoe de zorgkosten in het kader van Obamacare zijn gestegen tot het punt waar de verzekering beschikbaar maar onbetaalbaar is, met premies die in de afgelopen vier jaar in veel gevallen per maand zijn verdrievoudigd . De echte schade aan betaalbare gezondheidszorg in Amerika is gedaan door de Democraten en degenen die persoonlijk voor de verzekering betalen, weten dat.

Omdat de Republikeinen geen plan voor de gezondheidszorg hebben, maar besloten hebben om Obamacare in te trekken, winnen ze de kwestie met kiezers. De tweede belangrijkste kwestie is immigratie, zowel legale exploitatie van bestaande achterpoortjes in het systeem als illegalen. Het probleem van legale immigratie omvat het geboorterecht, wanneer buitenlanders naar de Verenigde Staten komen om baby’s te leveren die automatisch Amerikaanse burgers worden. Trump heeft aangegeven dat hij de oefening zal verbieden via een uitvoeringsbevel.

Legale immigratieproblemen omvatten ook degenen die legaal groene kaarten mogen krijgen en vervolgens overgaan tot het brengen van hun hele gezin, inclusief neven en verwanten door een huwelijk. Dat was niet de bedoeling van de wetgeving van 1965. In feite werd kettingimmigratie afgedaan als een mogelijk gevolg van de wet, met president Lyndon Johnson en democratische congresleden, waaronder Senator Ted Kennedy, die het publiek verzekerde dat het niet zou gebeuren. Natuurlijk hadden ze het mis. Of ze logen. Ze waren ook Democraten.

De democratische oplossing voor het probleem van illegale immigratie is blijkbaar de afschaffing van immigratie en douanehandhaving (ICE), waardoor de Verenigde Staten open grenzen krijgen. Zelfs gezien het feit dat de vreselijke puinhoop in Midden-Amerika het resultaat is van de inmenging van Washington in deze landen gedurende de afgelopen 100 jaar, betekent dit niet noodzakelijk dat de oplossing een open deuren beleid is dat Amerika drastisch zal veranderen. Het binnenhalen van duizenden of zelfs miljoenen ongeschoolde en ongeschoolde migranten die geen Engels spreken en vervolgens plaatselijke overheden nodig hebben om hen op te voeden, te huisvesten en te voeden, is een recept voor rampen. Inderdaad, het heeft al bewezen dat het juist dat voor veel gemeenschappen is, met normen die afnemen en buurten in verval.


Er bestaat een aanzienlijk vermoeden dat de huidige massale migratie vanuit Midden-Amerika wordt georganiseerd en gefinancierd door Democraat George Soros om samen te vallen met de verkiezingen, en het maakt de kiezers alleen maar boos dat ze zich een tijd herinneren waarin lokale gemeenschappen veilige plaatsen waren waar iedereen hun buren kende en werkte moeilijk in de omgang. Tegenwoordig hebben strijders voor sociale rechtvaardigheid, zoals Soros en andere vooraanstaande democraten, gemeenschapszin als een misdaad aangemerkt omdat het niet genoeg diversiteit uitnodigt.


Als men vergelijkt hoe de twee partijen staan ​​tegenover immigratie, winnen de Republikeinen gemakkelijk, omdat ze beloven de illegalen te stoppen en het aantal huidige legale immigranten te verminderen. Het is een groot probleem voor kiezers en de Democraten zitten voorspelbaar aan de verkeerde kant, net als bij de gezondheidszorg.

En de Democraten zijn ook tactisch onbekwaam. Het hebben van de wijd verachte Clintons en Obama die campagne voeren voor Democratische kandidaten zal zeker nerveuze Republikeinen aanmoedigen om uit te gaan stemmen. Dus per saldo zou de GOP volgende week heel goed kunnen presteren met op kwesties gerichte kiezers en zou het zijn voordeel kunnen behouden in beide huizen van het congres. Als dat zo is, zal het klagen van de Democraten onmiddellijk van start gaan. Zal hun falen deze keer opnieuw aan de Russen worden toegeschreven?