Lever en galblaas zuivering

Als iemand je vertelde dat je jouw gezondheid en het zelfreinigende vermogen van je lichaam een enorme boost kunt geven met gewone “huis tuin en keuken middelen”, zou je dat dan geloven? Je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en het mooie is, je kunt je lichaam ontdoen van opgestapelde schadelijke stoffen. Dat is iets wat ik zelf heb ervaren.

In mijn werk als therapeut help ik mensen graag met het opruimen van geestelijke rommel. En ik kwam er ook achter dat je op een relatief simpele manier rommel uit je lijf kan opruimen. Jaren geleden sprak ik een sjamaan uit Mexico, hij vertelde me dat we onze ingewanden moesten reinigen met het drinken van zuur fruitsap en olie, dit werd in de tijd van de Azteken al gedaan. Het echte kwartje hierover viel pas later, toen ik het boek “De Ongelooflijke Lever- & Galblaaszuivering” las van Andreas Moritz (ISBN 0-9767944-1-1; www.ener-chi.com ). 

Andreas is man die veel onderzoek heeft gedaan naar gezondheid en een hele andere kijk heeft op ziekte en het ontstaan daarvan dan in de westerse wereld gebruikelijk is. In het boek onderbouwt hij een scala aan medische argumenten die de noodzaak van leverreiniging onderstrepen. Hij gaat zelfs zo ver dat hartklachten en kanker kunnen worden veroorzaakt door een niet goed werkende lever. Ik heb geen ziekte, maar ik wilde graag mijn algehele gezondheid verbeteren, daarom besloot ik te starten met een serie leverreinigingen.

Veel mensen hebben stenen in hun galblaas en een nog groter aantal mensen heeft galstenen in de lever. En juist deze worden vaak niet opgemerkt. De oorzaak van deze verontreiniging ligt in onze westerse voeding. Ons lijf heeft door de jaren heen heel wat te verduren gehad, het begon al met de medicijnen die we vroeger als al kind kregen bij een simpele keelontsteking. Toevoegingen en bepaalde schadelijke e-nummers, geraffineerde suikers, teveel productievlees, pesticiden op en in ons eten en stress hebben er toe geleid dat onze lever het niet meer aankan. 

Er zijn teveel schadelijke stoffen uit ons systeem om af te voeren.

De lever is een zeer complex orgaan van ongeveer 1,5 kilo. Het is teveel om alle functies van de lever op te noemen, maar de lever is o.a. verantwoordelijk voor de distributie, verwerking en het onderhoud van onze brandstof voorraad (o.a. de opslag van glycogeen). Daarnaast produceert de lever hormonen en belangrijke eiwitten die beïnvloeden hoe het lichaam functioneert, groeit en geneest. De lever breekt afgedankte cellen af en gebruikt enzymen om giftige en schadelijke substanties uit het bloed te filteren en af te voeren via de galstroom. De lever reguleert dus onze stofwisseling en is in feite één grote schoonmaakfabriek. Als zo’n fabriek de vuilverwerking niet meer aan kan dan raakt deze verstopt met vuilnis, er wordt dan niet meer effectief schoongemaakt. De galstroom stagneert, er ontstaan galstenen die de galkanalen van de lever afsluiten met als gevolg dat je bloed niet meer voldoende wordt gereinigd. Een tweede gevolg is dat er niet meer genoeg gal in je spijsverteringsstelsel stroomt, waardoor je voedsel onvolledig wordt afgebroken. Je lichaam is dan niet meer in staat om voldoende gezonde voedingsstoffen en vitaminen op te nemen, ondanks je gewicht, raak je dan eigenlijk ondervoed. Vaak is dit proces de oorzaak voor vermoeidheid en snaaien.

Wanneer je lever zo verstopt raakt dat het niet meer 100% functioneert, kun je ook niet 100% gezond zijn. Niet helemaal gezond hoeft natuurlijk niet meteen erg ziek te betekenen. Het kan ook gaan om vroegtijdige veroudering, spierpijn, regelmatige vermoeidheid, pijntjes, vaak verkouden, opgezette klieren, doffe huid, last van je darmen, etc. Je lijf kan de afvalstoffen niet meer goed via de lever afvoeren, deze afvalstoffen kunnen niets anders doen dan zich ophopen tussen je lichaamscellen met alle schadelijke gevolgen van dien. Klinkt dit dramatisch? Volgens mij is het dat ook. Kijk maar eens om je heen, veel mensen hebben in meerdere of mindere mate gezondheidsklachten, onze gezondheidszorg is zwaar overbelast. In de reguliere geneeskunde is men wel bekend met galstenen in de galblaas, de galblaas wordt er dan operatief uitgehaald. Maar wat zover ik weet niet erkend wordt, is dat deze galstenen voornamelijk de leverkanalen verstoppen. Deze galstenen bestaan uit samengeklonterde gal, cholesterol, bacteriën, chemische stoffen uit voedsel en soms ook parasieten.

Binnen de gezondheidszorg zijn de manieren om oorzaken van ziektes bij de wortel aan te pakken over het algemeen beperkt. Eveneens de aanpak om ziektes te voorkómen. Het gezondheidssysteem zit vast in de cirkel van meer medicijnen, meer geld verdienen, meer zieke mensen en weer meer medicijnen produceren. Op deze manier raakt het systeem vergiftigd en zo hoeft het natuurlijk met ons lichaam niet te gaan!

Zoals Andreas Moritz in zijn boek omschrijft moet een lever en galblaas reiniging meerdere keren herhaald worden. Een reiniging duurt niet langer dan 24 uur. De ingrediënten die je nodig hebt zijn onder andere een magnesiumsulfaat oplossing en een mix van olijfolie en vers grapefruitsap. In de week voor de reiniging drink je veel appelsap tussendoor, zodat de galstenen zachter kunnen worden. Deze informatie verstrek ik, om aan te geven dat je relatief simpel je lijf en lever kan ontdoen van verstoppingen. Je hoeft geen dagen te vasten en het resultaat is heel concreet. Voor het zelf uitvoeren van de reinigingen raad ik je met klem aan om Andreas zijn boek te lezen. Ga dus niet experimenteren met recepten van internet, breng eerst je kennis op peil door het boek te lezen. Ook is het belangrijk dat als je één reiniging hebt gedaan je moet doorgaan totdat alle stenen verdwenen zijn. Dit kan 6 tot 8 keer of soms meer zijn.

Het woord “Ongelooflijk” in de titel van het boek, kan ik persoonlijk onderstrepen. Ik koos ervoor om dit proces van reinigen en gezond worden in gang te zetten. Tot mijn grote verbazing kwamen er bij de leverreiniging galstenen van 1,5 cm vrij. Dit ging een aantal reinigingen zo door, het is verbazingwekkend wat voor verontreiniging er uit mijn lever kwam. Het idee dat mijn lijf daarvan verlost is, werkt enorm bevrijdend! Na de 3e leverreiniging merkte ik dat mijn hoofd wat helderder aanvoelde. Na nog een paar reinigingen merkte ik dat mijn bloedsomloop verbeterde en dat ik het ‘s winters minder koud had. Daarnaast ervaar ik nog een aantal verbeteringen. 

Ik ben me bewuster geworden van voedsel, wat stoppen we allemaal in ons lijf en wat willen we er niet in hebben? Voor mij in ieder geval geen (of zo min mogelijk) schadelijke E nummers en veel minder vlees, zoveel mogelijk eerlijk voedsel. 

Ik zeg niet dat we gelijk helemaal zonder farmaceutische middelen moeten leven, als ik mijn been breek ben ik waarschijnlijk wel blij met een pijnstiller. Maar de farmaceutische industrie is er niet op uit om ons volledig gezond en onafhankelijk van medicijnen te maken.

Ga zelf op zoek naar wat je zou kunnen helpen en blijf voelen of de methodes die worden aangereikt goed voor je zijn of niet. Het proces van gezond en heel worden heeft namelijk alles met bewustzijn te maken.

Geest en lichaam beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een gezonde geest en andersom. Misschien zul je intuïtief ervaren dat je iets heel belangrijks voor jezelf aan het doen bent. Maar het kan ook zijn dat het je op dit moment nog niet aanspreekt. Het is belangrijk om vooral kritisch te blijven als het om je gezondheid gaat. Wij mogen zelf het heft in handen nemen als het over onze gezondheid gaat, we kunnen zelf onze keuzes gaan bepalen.

– Petra Koelewijn – Website: Zoals Jij Wilt

Dit artikel is geschreven omdat de schrijfsterhaar ervaring wil delen. Zij geeft geen professionele adviezen over gezondheid en het doen van de reiniging.