Gezond Eten: Een gezond dieet plan in 10 stappen!

Door Paul Stitt uit “Versla de voedingsgiganten!”

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

U kunt uw leefstijl totaal veranderen door 10 gemakkelijke stappen een voor een te maken. Volg elke stap drie weken voordat u de volgende stap toevoegt. Het zal een goede gewoonte zijn voor de rest van uw leven.

Stap 1: Begin met het drinken van 10 grote glazen water per dag, twee bij het opstaan in de morgen, twee een uur na het ontbijt, twee een uur na de lunch, twee, twee uurtjes na de lunch en twee een uurtje voor de avond maaltijd. Dr. F. Batmanghelidj, of Princeton heeft bewezen dat deze methode elimineert zweren in drie weken, een lager cholesterol niveau, verlicht constipatie, chronische vermoeidheid en helpt artritis te verlichten. Elke soort water geeft hetzelfde resultaat, maar hoe natuurlijker het water is des te beter het resultaat.

Stap 2: Start met het gebruik van goede voedingssupplementen. Na vele jaren van een onvolledig dieet heeft uw lichaam werkelijk alle hulp nodig die het kan krijgen en wel zo vlug mogelijk. Wees voorzichtig met supplementen hoog in proteïnen, lactose of sucrose. Start met het gebruik van lijnzaad in een drinkbare vorm, brood of een bar. Koop voedingssupplementen bij een persoon of winkel die je kunnen helpen met een persoonlijk advies. In een artikel van de Lancet in November 1992 stelde men dat het nemen van voedingssupplementen al het aantal ziekte gevallen in het eerste jaar met 50 procent vermindert.

Stap 3: Ga gebruikmaken van lijnzaad (olie).(in combinatie met pompoenolie) Lijnzaad komt van de vlasplant wat als geneeskrachtig kruid een lange geschiedenis heeft, vooral bij de bestrijding van ontstekingen en verstopping. Steeds meer onderzoek wijst in de richting van dit lang vergeten voedingsmiddel als een uitstekende bron om tekorten in een Westers voedingspatroon aan te vullen waaronder Omerga 3 en veel vezels. Lijnzaad is verkrijgbaar in natuurwinkels. Dit werd vroeger in brood verwerkt en Natural Ovens is daarmee opnieuw gestart in de U.S. en levert inmiddels aan meer als 10.000 winkels dit gezonde brood. het recept om dit brood weer te gaan bakken is verkrijgbaar bij dit bedrijf in de U.S. (Er is meer als een jaar onderzoek verricht om dit samen te stellen en ze helpen je graag om te leren lijnzaad toe te passen in brood)

Stap 4: Consumeer tenminste 5 stuks / porties fruit per dag. Fruit bevat natuurlijke suikers die uw zoete tand tevreden stelt. Verder vele vitaminen en componenten waar we nog steeds niets of te weinig van af weten.

Stap 4 b: Consumeer tenminste 5 grote porties groenten per dag. Neem sommigen gekookt en sommigen rauw. Neem zeker vele donkergroene en gele groenten. Dit zijn de beste bronnen van beta-carotene, de beste antioxidant en kanker vechter die tot op heden ontdekt is.

Stap 5: Vermeerder het gebruik van op granen gebaseerde voeding, brood, pasta, aardappelen en bonen tot 10 porties per dag. Je kunt niet dik worden van granen omdat je een verzadigt gevoel krijgt voor je teveel eet. Het lichaam heeft moeite met het omzetten van complexe koolhydraten naar vet dus ga je gang met het eten van deze complexe koolhydraten.

Stap 6: Ga minder proteïne rijke voeding gebruiken. Een dieet hoog in proteïne berooft het lichaam van calcium. U heeft slechts 50 gram proteïne per dag nodig wat al in 3 ons vlees zit. Gebruik dus vlees als een kleine aanvulling, een smaakmaker en niet als het middelpunt van de maaltijd. Je zult blij zijn als je dit gedaan hebt.

Stap 7: Gebruik minder slechte vetten. Ten eerste, stop totaal met gehydrogeneerde vetten zoals in margarine! Onthoudt dat een onderzoek in het Britisch Medical Journal al toonde dat 2 1/2 klontje margarine de kans op hart en vaatziekten al kan verdubbelen. Eet daarom geen voedsel dat gehydrogeneerde plantaardige olie bevat. Extra vierge olijfolie is de beste bron omdat het zijn veiligheid in het mediterraan dieet de laatste 2000 + jaren al heeft bewezen. (denk ook aan kokosvet) Dus verminder of stop totaal met de meervoudig onverzadigde oliën. Er is een definitieve connectie vastgesteld tussen het gebruik van meervoudig onverzadigde vetten en de toegenomen hoeveelheid doden door kanker in Amerika Toen de Amerikanen massaal overschakelden van dierlijke vetten naar meervoudig onverzadigde vetten is het aantal sterfgevallen van kanker net zo snel gestegen als het aantal hart en vaatziekten is gedaald. (Onthoudt dat de Amerikanen graag supergrote porties vlees eten. zie stap 6) Alleen als u vegetariër bent, stop dan niet geheel met vlees omdat ze veel smaak toevoegen aan soepen, pasta, etc. Als je de hoeveelheid van drie ons vlees per dag niet overschrijd zal dit uw gezondheid niet schaden.

Wanneer u vet nodig heeft bij het koken gebruik dan olijfolie. (Bakken en braden dan kokos) Hier zitten geen gezondheidsrisico’s aan verbonden. 

Stap 8: Verminder of stop totaal met kunstmatig stimulerende middelen in uw leven als cafeïne, nicotine en ander drugs. Als u inmiddels de eerste 7 stappen heeft geïmplementeerd in uw leven zult u inmiddels toch al minder gebruik hoeven te maken van deze simulanten om u goed te voelen. U verliest uw zelfrespect als u afhankelijk bent van al deze middelen om u goed te voelen.

Stap 9: Bewegen. Lichamelijke oefeningen, sporten, wandelen, fietsen het kan vele vormen hebben. Wees er zeker van dat u dit minimaal drie keer per week doet. Wat je ook doet hiermee, geniet ervan en doe het regelmatig.

Stap 10: Leef in vrede met diegene die u gecreëerd heeft. Het leven is meer compleet en waardevol als je anderen helpt en niet alleen leeft voor jezelf.

Meer uit het boek van Paul Stitt zoek op Paul Stitt

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]