Vergoeding medicijnen

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Kosten medicijn gebruik worden niet altijd meer vergoed. Met gezonder leven kunt u dus ook geld gaan besparen!

Hogere premie of eigen bijdrage?
Ook al komt het voor veel mensen waarschijnlijk als een verrassing dat de kosten voor het medicijn gebruik gedeeltelijk, en voor lifestyle medicijnen wellicht geheel voor uw eigen rekening gaan komen was te voorzien. Door een groeiende gebruikersgroep (vergrijzing) wordt ons gezondheidsysteem (een gekke naam voor de ziekte industrie) namelijk onbetaalbaar. Bent u het niet met mij eens dat het iedereen, u en ik, mee gaan betalen voor mensen die alle gezondheid adviezen in de wind slaan en zelf bewust die risico’s nemen. Bij een auto verzekering is het toch ook heel normaal dat diegene die meer risico nemen hogere premies betalen!

Chronische ziekten

Chronisch Ziekten
Wist u dat in 1900 de meeste mensen overleden aan infectie ziektes zoals de griep. Nu in 2000 zijn het voornamelijk degeneratie ziektes als kanker, hart en vaatziektes en diabetes. Met een stijgende groep mensen die lijden aan overgewicht komt de grote golf probleem gevallen er nog aan en dat terwijl nu al 50 procent van alle Nederlanders gezondheid problemen kent! Zijn deze cijfers niet onvoorstelbaar hoog!

Medicijnen <VS> Preventie
Voorop gesteld dat het ongelooflijk knap is wat de medische wetenschap voor de mensheid heeft betekend mogen we er ook best eens kritisch naar kijken. De ziekte industrie is tot een miljarden industrie uitgegroeid waarin wereldwijd alleen al 20 miljard uitgegeven wordt aan de samples van deze producten. De natuur is zo gemaakt dat het normalerwijze in ruime mate voorziet in vitaminen en mineralen om ons gezond te houden. Met name de voedingsindustrie heeft er met hun moderne massa productiemethode een dermate grote puinhoop van gemaakt dat wij nu die ontstellende ziekte cijfers zien. Bovendien zorgt ook het milieu nog eens voor extra problemen.

Waarom krijgt u geen eerlijke voorlichting?
Natuurlijke voeding is niet te patenteren (of uiterst zeldzaam). Het alleenrecht voor de verkoop van gepatenteerde medicijnen levert torenhoge winsten op. Medicijnen zijn dus kunstmatig nagebootste processen uit de natuur die veelal de symptomen onderdrukken en niet de oorzaak aanpakken. In de USA wordt in totaal 31% van het budget van farmaceutische bedrijven besteed aan ….. reclame! Onderzoek resultaten worden groots gepresenteerd in de media en op de voor artsen georganiseerde seminars. Waar vindt u in de media de voor u veel belangrijkere onderzoeken naar preventie? Nergens of ergens in het middenkader! Wist u dat door de Europese en Amerikaanse overheid de reclame voor natuurlijke producten aan banden is gelegd zodat wij vrijwel geen reclame uitingen mogen doen over de resultaten. Het meest ontstellende van dit alles is, zo stelde een nutritional deskundige die contacten onderhoud met duizenden artsen. Ik kreeg zo veel vragen uit deze groep dat eens te meer duidelijk werd dat artsen niet op de hoogte zijn via hun studie van gezondheid preventie. Is het niet schrikbarend dat u en ik juist moeten vertrouwen op de adviezen van deze ‘gezondheidsdeskundigen’?

voeding uw beste medicijn voor chronische ziekten en meer

Ontstellende cijfers
De cijfers in Amerika waar ‘ongezondheid’ 10 jaar voorloopt in verhouding met Europa voorspellen weinig goeds. De gemiddelde burger gebruikt daar dagelijks drie medicijnen. Als u het mag beleven om 75 jaar te worden zit u gemiddeld al aan zeven medicijnen.

Chronische Ziekten of gewoon Logisch nadenken
Als u weet dat zonder aanvulling de meeste mensen al tekorten hebben in hun voeding dan is suppletie beslist geen luxe. Heeft u bovendien erfelijke factoren of u weet dat u ongezonde gewoontes of verslaving heeft is het zaak dit zeker uit te balanceren met een evenredige dosis gezonde bouwstoffen. Juist hier gaat nog steeds veel verkeerd blijkt uit recente cijfers, bovendien u kent al die mensen ook persoonlijk waar het fout ging of gaat. Gezien de kosten van de gezondheidszorg en het daaruit voortvloeien van de eigen bijdrage voor medicijn gebruik zou het slim zijn om te voorkomen dat u ziek wordt. Dat is voor u op termijn stukken goedkoper en geeft als positieve ‘bijwerking’ veel meer levensvreugde, zowel lichamelijk als mentaal.


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]