Ontgiftigingskuur, geen luxe in de ‘moderne’ tijd


pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Darmen ontgiftigen + Veel gestelde vragen over ontgiftiging

Darmen
De meeste mensen hebben enkele ponden oude, opgehoopte ontlasting in hun darmen. Deze opgedroogde ontlastingsresten hechten zich als een plaklaag vast aan de darmwand en vergiftigen niet alleen ons hele systeem maar zorgen er ook voor dat voedingsstoffen niet goed kunnen worden opgenomen. Ze komen namelijk niet door de plaklaag heen en worden uitgescheiden zonder dat wij er iets aan hebben gehad. Hierdoor eten veel mensen meer dan hun lichaam eigenlijk nodig heeft. Ze hebben de hele dag honger en proberen door veel te eten toch de benodigde voedingstoffen binnen te krijgen. Ze overbelasten hierdoor echter hun spijsverteringsorganen. Na het grondig reinigen van de darmen kunnen de meeste mensen leven op 1/3 van de hoeveelheid voeding die ze nu eten, terwijl ze zich vitaler en sterker voelen dan daarvoor! Dit komt doordat een schoon lichaam veel beter in staat is voedingstoffen af te breken en op te nemen. Een effectieve manier om de darmen te reinigen en te ontdoen van oude resten aangekoekte ontlasting is de darmen ontgiftingskuur van Dr. Schulze. Hieronder kunt u lezen wat Dr. Schulze zelf zegt over zijn darmen ontgiftingskuur:

ONDERSCHAT NOOIT DE KRACHT VAN DARMREINIGEN

Toen ik mijn kliniek runde, raakte nieuwe patiënten vaak van streek wanneer ik hen vertelde dat zij moesten beginnen met een grondige darmreiniging. Ze wilden eigenlijk mijn geheime energiepil of eeuwige jeugdpil of iets dat hun slapeloosheid, rugpijn, hoofdpijn, suikerziekte, artritis of andere kwaal op wonderbaarlijke wijze zou laten verdwijnen. Natuurlijke geneeswijze heeft niets te maken met een tijdelijke, snelle oplossing of met pillen die symptomen maskeren. Het heeft niets te maken met het wegsnijden, vergiftigen of uitbranden van ziektes. Dat is wat artsen doen. Als je die benadering volgt, komt je ziekte vaak uit het niets terug om wraak te nemen, vaak erger dan de eerste keer. Natuurlijke geneeswijze bestaat uit het bij de wortel aanpakken van de oorzaak van de ziekte en kwaal, het daar te corrigeren en vervolgens een gezonde levensstijl opbouwen, zodat je lichaam het beste zichzelf kan helen. Dan kan je van een lang, gezond en energiek leven genieten.

Natuurlijke geneeswijze bestaat niet uit Dr. Schulze die mensen geneest, het bestaat uit mensen die zichzelf genezen.

Dus moest ik er flink tegenaan gaan om mijn patiënten te overtuigen en hen te laten begrijpen waarom een buik vol met oude, giftige, toxische ontlastingsresten en trage stoelgang waarschijnlijk de oorzaak van hun probleem waren. En als het niet de directe oorzaken waren, waren het zeker indirecte oorzaken.

Je had de verbaasde uitdrukking op al hun gezichten moeten zien, als na een paar weken van het doen van mijn darmenontgiftingskuur hun kwalen en pijnen verdwenen waren. Ongeveer 80% van hen was totaal van hun kwaal verlost, zonder deze direct te hebben aangepakt.

Mijn patiënten dachten dat ik Pastoor Schulze was, niet Dr. Schulze.De meeste van mijn patiënten kwamen mijn kliniek binnen met een zeer groot schuldgevoel over hun manier van leven. Ze wilden berouw tonen voor hun zonden van junkfood en hun verderfelijke levensstijl. Ze dachten dat ik slechts mijn handen over hen kon zwaaien en ik hen een paar heilige Tofu’s zou laten zeggen en dat alles dan oké zou zijn. Nou, zo simpel is het niet. De meeste van hen hadden zelf al één of andere ongiftigingskuur uitgeprobeerd, met of geen, of slechte resultaten. Iedereen verkoopt tegenwoordig een snelle ontgiftingskuur of een 24 uurs detox of één of andere instant detox in een glas. Hier zijn een aantal ‘maren’ aan.

Ten eerste: Houd jezelf niet voor de gek. Het kost de meesten van ons 20 of 30 jaar ruig en wild leven voordat we een ziekte ontwikkelen. Dus je gaat jezelf niet in 24 uur genezen.

Ten tweede: Ik zorgde ervoor dat mijn patiënten het recht verdienden om een ontgiftingskuur te doen. De reden hiervoor is simpel. Bij elke ontgiftingskuur die je begint, maak je gifstoffen en toxinen los die zich opgehoopt hebben in je vet- en spiercellen en in diverse organen. Tijdens een effectieve ontgiftingskuur worden deze afvalstoffen losgemaakt en afgegeven aan de darmen om snel uit je lichaam verwijderd te worden. Als je last hebt van verstopping of geen regelmatige stoelgang hebt, blijven deze gifstoffen in je darmen zitten en kunnen ze opnieuw worden opgenomen door je lichaam en je erg ziek maken. Dit is de reden dat veel mensen die een ontgiftingskuur doen zonder er eerst voor te zorgen dat hun darmen goed werken, zich zwak, rillerig of misselijk voelen, hoofdpijn krijgen of zich gewoon VERSCHRIKKELIJK voelen. Ik heb patiënten gehad die letterlijk bijna stierven toen zij intensieve ontgiftingskuren deden bestaande uit sauna’s, liters sap drinken, kruiden, of wat dan ook, maar wekenlang geen ontlasting hadden waardoor het ontgiften hen bijna fataal werd.

BEGIN BIJ HET BEGIN!
Dit is het waard om herhaald te worden. De eerste stap in elk gezondheidsprogramma, met name VOOR elke bloed- en lymfereiniging of andere ontgiftingskuur, is het reinigen en ontgiften van de darmen. Je moet ervoor zorgen dat de darmen regelmatig en effectief werken en dat alle oude, giftige ontlasting eruit verwijderd is. 

Daarna kan je genieten van een effectief ontgiftingsprogramma, je goed voelen terwijl je het doet en er het meeste uit halen.

Wat is normaal poepen eigenlijk? – door Dr. Schulze

Normale frequentie

Ik heb letterlijk de wereld rondgereisd, op zoek naar wat normale ontlasting eigenlijk is en zou moeten zijn. Hoeveel mensen kunnen dat nu zeggen? Ik heb van de afgelegen jungle van Midden-Amerika tot India en China gereisd, om erachter te komen wat normaal is, omdat ik wist dat ik dat in New York, Californië of Iowa niet zou kunnen ontdekken. Ik wilde primitieve mensen zien die in landelijke, niet geïndustrialiseerde gebieden een simpel, natuurlijk, landelijk leven leidden, zonder veel stress. Mensen die een gemiddelde hoeveelheid lichaamsbeweging kregen en een matig eenvoudig, natuurlijk dieet hadden, bestaande uit lokaal verzameld voedsel. Deze relaxte, primitieve mensen bleken allemaal 20-30 minuten na elke hoofdmaaltijd die zij genuttigd hadden, ontlasting te hebben. Ze hurken, het komt er meteen uit, 1 minuut en ze zijn klaar. Geen bibliotheek met tijdschriften, niet persen, geen inspanning, kreunen of gebed, het kwam er gewoon moeiteloos uit. Ze bleken gemiddeld 2 tot 4 maal per dag ontlasting te hebben of 14 tot 28 maal per week. In vergelijking met de gemiddelde Amerikaan met één maal ontlasting elke 3 tot 5 dagen of 2 tot 3 maal per week.

Ik heb berekend dat de gemiddelde Amerikaan ongeveer 70.000 keer te weinig ontlasting heeft over zijn hele leven! 

Normale consistentie
Ontlasting zou zacht en ongevormd moeten zijn, zoals pindakaas of softijs. Nu en dan kunnen er stukjes in zitten, afhankelijk van wat je gegeten hebt en hoe goed je gekauwd hebt, maar het zou in ieder geval NIET gevormd moeten zijn en het zou licht van kleur moeten zijn.

Ik herinner me dat toen ik klein was, mijn vader maar één keer per week naar de wc ging, op zondag. Hij nam de hele zondagskrant mee naar de badkamer en zat daar urenlang. Als hij klaar was, rook de badkamer alsof er iemand gestorven was. Ik nam na hem plaats op de troon en perste hard voor mijn wekelijkse ontlasting. Uiteindelijk kwamen er enkel zwarte balletjes uit, zo hard als graniet. Mijn vader kwam binnen om mijn billen af te vegen, maar mijn ontlasting was zo droog en hard, dat er niks af te vegen was. Ik herinner mij dat mijn vader opmerkte: “dat is nou goeie poep, er hoeft niets te worden afgeveegd, alsof het in cellofaan verpakt zit.” En ik verliet de wc en dacht de hele week dat ik een goede daad verricht had.

Tekenen van verstopping:
Als je een bibliotheek nodig hebt in je wc, je weet wel, een stapel tijdschriften in de hoek, dan heb je verstopping.

Als je stopt met koffie drinken en je stoelgang stopt er ook mee, ook dan heb je verstopping.Veelgestelde Vragen Reinigingskuren 

In deze rubriek vindt u antwoorden op vragen die klanten ons vaak stellen over de reinigingskuren

Welke kuur kan ik het beste eerst doen?

Deze vraag is eigenlijk niet 1,2,3 te beantwoorden aangezien ieder mens anders is, maar over het algemeen gelden de onderstaande aanbevelingen:

De meest logische volgorde is om met de darmenontgiftingskuur te beginnen. Dit omdat u op deze manier voorkomt dat afvalstoffen die vrijkomen tijdens één van de andere kuren direct kunnen worden afgevoerd door de darmen en dus voor klachten kunnen zorgen. Als u echter klachten heeft waarvan u weet dat zij een specifieke oorzaak hebben, kunt u ook direct met de desbetreffende kuur beginnen. Het is wel aan te raden tijdens die kuren te zorgen voor een goede stoelgang. Neem desnoods kruiden om de stoelgang te helpen zoals cascara sagrada, vuilbastboom etc. (Of gebruik naast de kuur die u gaat doen Barberry capsules of Intestinal formula #1 om de stoelgang regelmatig te houden).

N.b.: -voordat men aan de Tweedaagse Leverkuur gaat beginnen is het aan te raden eerst parasieten te doden (wanneer men op het onderhoudsprogramma van de parasietenkruidenkuur zit, is men altijd klaar om een tweedaagse leverkuur te doen).

-voordat men aan de Vijfdaagse Lever- en/of Nierenreiniging begint, is het aan te raden om eerst de Vijfdaagse Darmenontgiftingskuur eenmaal te hebben gedaan.

-de drieweekse nierenkuur behoeft geen speciale voorbereiding en kan elk gewenst moment worden gestart.

-als u zowel de parasietenkuur als de darmenontgiftingskuur wilt doen, is het aan te raden om met de darmenontgiftingskuur te beginnen.

Ik gebruik medicijnen, kan ik de reinigingskuren doen?
In principe wel, maar wij adviseren altijd om eerst even contact met uw arts op te nemen. Verder is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat Intestinal formula #2 minimaal 45 minuten voor of na het innemen van medicijnen dient te gebeuren (dit geldt ook voor de anticonceptie-pil). Tijdens de tweedaagse leverkuur mag men na 14.00 niet meer eten of drinken, dus als u medicijnen gebruikt die u bij de maaltijd moet innemen, dient u hier rekening mee te houden.Verder kan het zijn dat u na het volgen van één of meerdere reinigingskuren uw medicatie moet aanpassen. Dit omdat door het volgen van reinigingskuren de opname verbetert en het lichaam efficiënter kan gaan werken. Het kan dus zijn dat u minder medicijnen nodig heeft. Houdt dit in de gaten en overleg ten alle tijde met uw arts.

Kan ik de reinigingskuren doen terwijl ik zwanger ben? De beste volgorde zou zijn om eerst het lichaam te reiningen en dan zwanger te worden. Als u al zwanger bent, adviseren wij om te wachten tot u met borstvoeding gestopt bent voordat u aan de reinigingskuren begint. Superfood, Echinacea en de Barberry Capsules kunnen wel tijdens de zwangerschap en borstvoeding gebruikt worden.

Hieronder vindt u antwoorden op vragen die onze klanten ons vaak stellen over de darmenontgiftingskuur van Dr. Schulze

Moet ik mijn eten aanpassen tijdens de darmenkuur of zijn er andere dingen waar ik rekening mee moet houden?
Tijdens de darmenkuur is het aan te raden om voor voldoende lichaamsbeweging te zorgen (dit stimuleert de darmen en de circulatie), veel water te drinken (minimaal 2 liter per dag) en geen voedingsmiddelen te eten die de darmwerking vertragen of slijmvormend zijn (bijvoorbeeld vlees, melkproducten, witbrood en andere witmeelproducten, etc.). Tevens is het raadzaam zo min mogelijke toxische en stimulerende stoffen te nuttigen tijdens de kuur (zoals bijvoorbeeld alcohol, koffie, zwarte thee en witte suiker) om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelij afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en er zo min mogelijk energie verspild hoeft te worden aan het onschadelijk maken van dergelijke belastende stoffen. (Overigens zijn deze maatregels slechts adviezen en werken de kruidenformules van Dr. Schulze ook wanneer u zich niet aan deze richtlijnen houdt, alleen duurt het dan wellicht langer voordat u het beoogde resultaat bereikt heeft.)

Mag ik ook sapvasten tijdens de kuur?
Ja, sapvasten is een hele goede methode om afvalstoffen loste maken en af te voeren en het kan prima gecombineerd worden het volgen van een reinigingskuur.

Ik heb al eens eerder een ontslakkingskuur gedaan en ik voelde mij toen erg slap en niet lekker, kan dat bij deze kuur ook gebeuren?
Dit soort verschijnselen worden ontgiftingsverschijnselen genoemd en kunnen optreden tijdens een ontgiftingskuur wanneer de darmen niet goed werken (verstopt zitten) en losgekomen afvalstoffen niet op tijd het lichaam via de darmen kunnen verlaten. Ze komen vervolgens weer in het bloed terecht en kunnen ervoor zorgen dat u zich slecht gaat voelen en bijvoorbeeld duizelig en moe wordt of hoofdpijn krijgt.

Aangezien de darmenkuur van Dr. Schulze verstopping juist opheft, hoeft u hier tijdens deze kuur niet bang voor te zijn. Veel water drinken bevordert de afvoer nog meer.Ook kan het bij sommige kuren voorkomen dat u zich slap gaat voelen doordat u te weinig calorieën binnen krijgt (bijvoorbeeld tijdens een vastenkuur of een afslankdieet). Aangezien u bij deze kuur een normale hoeveelheid voedsel kunt blijven eten, zullen ook dit soort verschijnselen niet voorkomen. U kunt dan ook gewoon blijven werken en sporten tijdens deze kuur (u zal hooguit wat vaker naar de WC moeten).

Val je af van deze kuur?
De meeste mensen vallen tijdens deze kuur wel één tot enkele kilo’s af, afhankelijk van hun eetpatroon en de hoeveelheid oude ontlasting die ze uitscheiden. Als u last heeft van overgewicht, kunt u tijdens deze kuur uw eetschema eventueel zodanig aanpassen dat u extra kilo’s verliest. U kunt dit bijvoorbeeld doen door minder calorieën tot u te nemen dan u verbruikt en voornamelijk fruit, rauwkostsalades en vers geperst sap te eten en drinken in plaats van gekookt en geraffineerd voedsel.

Er zijn ook mensen die het prettig vinden om de kuur te combineren met sapvasten om zo extra af te vallen. Alhoewel dit niet noodzakelijk is (vaak zijn de dieetrichtlijnen in de handleiding al voldoende om een paar extra kilo’s kwijt te raken). Verder kunnen wij de leverreinigingskuur adviseren als u last heeft van overgewicht. En uiteraard spelen lichaamsbeweging en eetgewoontes een belangrijke rol.

Voor mensen met ondergewicht geldt: vooral goed blijven eten tijdens de kuur. Bijvoorbeeld salades met veel olijfolie, avocado’s, bananen, gedroogde zuidvruchten, noten, zaden, kiemen, olijven, volle granen en vers geperst vruchtensap (eventueel 1 eetlepel olie toevoegen per halve liter, voor extra calorieën en vertraagde opname van de in de vruchten aanwezige suikers). Als de darmen grondig gereinigd zijn, zullen uiteindelijk voedingsstoffen beter worden opgenomen en zo gewichtstoename vergemakkelijken. Tevens is het bij ondergewicht raadzaam een parasietenkuur te volgen. Ook het drinken van fenegriek thee (twee koppen) per dag, kan helpen tegen ondergewicht.

Hoe vaak moet je de kuur doen?
Hoe vaak je de kuur het beste kan doen hangt af van een aantal zaken: hoe gezond bent u? Heeft u een verleden van darmkwalen? andere kwalen? Heeft u altijd gezond gegeten, of heeft u een verleden van veel vlees eten, medicijngebruik, alcohol, etc, etc.

Dr. Schulze raadt aan in het begin, als je nog nooit je darmen gereinigd hebt, een grondige darmreiniging te doen. Dat kan voor de één 1 week zijn, voor de ander kan het nodig zijn de kuur aanvankelijk meerdere keren achter elkaar te doen, totdat hun darmen helemaal schoon zijn. Daarna kan men overschakelen op bijvoorbeeld 2x per jaar om de darmen gezond te houden. Maar er zijn niet echt strakke regels, het is meer een kwestie van beginnen met de kuur en zelf bepalen wat voor u op dat moment het beste is.

Veelgestelde vragen over de Parasietenkruidenkuur
Hoeveel kruidnagelcaspules moet ik nou per dag precies innemen?
U begint op dag 1 met 3 capsules verdeeld over de dag: 1 capsule voor het ontbijt, 1 voor de lunch en 1 voor het avondeten. Op dag 2 neemt u 3 maal daags 2 capsules voor het eten, etc.
Vanaf dag hoeft u de kruidnagelcapsuler nog maar 1 maal daags in te nemen. Als u de kuur preventief doet, neemt u 1 maal daags vor de maaltijd 3 capsules. Als u ziek bent of klachten heeft, neemt u 1 maal daags 7 capsules voor de maaltijd.

Hoe werkt de parasietenkuur voor kinderen precies?De kuur duurt voor kinderen maximaal 6 dagen. U houdt het volwassenen programma aan, maar stopt op de dag die gelijk is aan hun leeftijd. Voor een kind van 4 jaar stopt u na dag 4 met de wormwood en de kruidnagelcapsules. Op dag 6 krijgt hij/zij een halve theelepel walnoottinctuur en dan stopt u. Voor een kind van 5 jaar stopt u na dag 5 met de wormwood en kruidnagelcapsules en op dag 6 krijgt ook hij/zij een halve theelepel zwarte walnoottinctuur.
Voor kinderen van 6 tot 10 jaar houdt u het schema voor volwassen aan tot respectievelijk dag 6 tot 10. Zij krijgen 1 theelepel zwarte walnoottinctuur op dag 6. Voor kinderen van 11 tot 16 jaar houdt u het schema voor volwassenen aan tot respectievelijk dag 11 tot 16. Zij krijgen 1,5 theelepel zwarte walnoottinctuur in plaats van de 2 theelepels die op het schema voor volwassenen staat aangegeven.

N.b.: De zwarte walnoottinctuur bevat alcohol, u kunt voor kinderen deze alcohol het beste even laten verdampen door een beetje kokend water over de tinctuur te gieten, even af laten koelen en dan opdrinken (eventueel aanlengen met vruchtensap om de smaak lekkerder te maken).

Een vitaliteismassage is een massage waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd. Er wordt aan de hand van de problemen bepaald wat er gemasseerd moet worden. De handen, schouders en nek, armen, rug, onderrug, benen en voeten worden voor het verkrijgen van het juiste effect meegenomen.

Er kunnen bij deze massage ook emoties los komen. Laat dit maar gebeuren en loskomen, het voelt na afloop goed dit kwijt te raken. De duur van een vitaliteitsmassage is een uur tot maximaal anderhalf uur.

Na afloop voelt u zich heerlijk ontspannen en kunt de wereld weer aan.

Deze massage is een weldaad voor zowel lichaam als geest.
Geurende kaarsen en warme massage olie zorgen ervoor dat u in een ontspannen stemming komt. Passende rustige achtergrondmuziek en een ontspannen sfeer geven u rust in een warme omgeving waar u zichzelf op uw gemak voelt. Deze massage wordt in de praktijkruimte gegeven.
De massage wordt gegeven door een ervaren masseur.

U kunt terecht op werkdagen van ma t/m za.
overdag van 9.00 uur – 17.00 uur
’s avonds 19.00 uur – 21.00 uur.

Voor informatie, prijzen en afspraken kunt u contact opnemen met:
Richard Groeneveld.
Slagveld 70
3332 BN Zwijndrecht
Tel praktijk: 06-3048 1297


N.a.v van een Herballife dieet (waarna ik na ruim 2 liter water e.a drinken per dag, ongelooflijke harde ontlasting had) kwam ik op uw site terecht. Ik begrijp dat het dus mogelijk is dat de afvalstoffen in je darmen ook al drink je heel veel, zorgen voor de harde ontlasting ? Ik heb met veel aandacht uw artikel gelezen en ga mij er zeker meer in verdiepen. Hartlelijk dank.
vriendelijke groeten Yvonne