Kwakzalverij of: Ben jij zelf een kwakzalver?

kwakzalverij awardEr wordt veel geschreven over kwakzalverij en dan meestal in relatie tot een arts. Gek genoeg zijn het dan vaak uitsluitend natuurlijke behandelingen die in de ogen van de dubbelblind ‘bewezen’ (?) behandelaars als kwakzalverij breed uit gemeten worden in de media.

Kwakzalverij
….. is strikt genomen het onbevoegd uitoefenen van de geneeskunde. Daarnaast wordt kwakzalverij veelal gezien als boerenbedrog en oplichterij Het gebruik van het woord kwakzalverij houdt altijd een oordeel of beschuldiging in. De mensen die kwakzalverij beoefenen worden kwakzalvers genoemd.

Kwakzalvers zijn niet per definitie oplichters, omdat sommigen oprecht overtuigd kunnen zijn van het nut van hun behandelingen. Door sommigen worden ook alternatieve geneeswijzen als kwakzalverij beschouwd. De vereniging Skepp, de stichting Skepsis en de Vereniging tegen de Kwakzalverij zijn het meest actief in bewustmaking over kwakzalverij en het bestrijden ervan. Bron: Wikipedia

Kan een ander iemand tot kwakzalver verklaren, of geef jij ZELF aan een geneeskundige de gelegenheid om als kwakzalver op te treden?

Iedereen is er al aan gewend geraakt dat kwakzalvers altijd in één adem genoemd worden met alternatieve geneeswijzen. Laten we eens naar de reguliere geneeswijzen kijken. In de top 10 van geneesmiddelen scoren hoge bloeddruk medicijnen, pijnstillers, maagzuurremmers en slaapmiddelen hoog. Laten we hier eens nader kijken naar bijvoorbeeld pijnstillers.

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Wat doet een pijnstiller eigenlijk?
Een pijnstiller werkt in op het zenuwstelsel zodat pijn niet wordt gevoeld door het brein.

Wat is het doel van pijn?
Pijn zorgt ervoor dat dingen die in het lichaam verkeerd gaan, niet onopgemerkt blijven. Dat pijn geen prettig gevoel is weet iedereen wel, maar dat zonder deze pijnprikkel een heleboel mis zou gaan, daar staat niet iedereen zo bij stil. Als je dus pijn onderdrukt neem je het risico om een lichamelijk probleem te laten escaleren zonder dat je daar iets van merkt zolang je pijnstillers neemt. Maar wat moet ik dan doen hoor ik vele mensen al zeggen?

Voeding?
Veel mensen verzuren hun lichaam door een verkeerde zuurbalans (pH waarde). Dit gaat op den duur 100% zeker tot pijn leiden. Een verkeerde balans tussen Omega 3 en Omega 6 vetzuren lijden ook tot pijn. Nog zo’n mooi voorbeeld: Batmanghelidj was arts en behandelde gedurende zijn gevangenschap in Iran van twee jaar en zeven maanden ruim drieduizend patiënten met niets anders dan water. De jonge arts stuitte op zijn opmerkelijke geneeswijze toen hij op een nacht een medegevangene moest behandelen die aan een acute en zeer pijnlijke maagzweer leed. Helaas… er waren geen medicijnen. Om toch íets te kunnen doen, gaf hij de patiënt twee glazen water. Binnen acht minuten was de pijn verdwenen. Batmanghelidj schreef de man vervolgens ieder uur twee glazen water voor. De klachten verdwenen voorgoed.

Als je dus als eerste wapen naar een pijnstiller grijpt ben jij dus in feite zelf de kwakzalver door niet de oorzaak op te sporen maar de symptomen te bestrijden.

Ik sprak laatst men iemand die alweer opgenomen werd in het ziekenhuis. De persoon in kwestie is zich zelf maar al te goed bewust wat de oorzaak is van zijn lichamelijke klachten. Zijn lifestyle! Voor  een alternatieve behandeling had hij totaal geen oren, immers ‘die’ beginnen daar gelijk over dat ik mijn lifestyle aan moet passen als ik beter wil worden. Hij geeft daarmee aan dat hij hoopt dat de kwakzalverij behandelingen in de moderne geneeskunde hem kunnen helpen de symptomen te onderdrukken zodat hij zijn destructieve lifestyle nog een tijdje voort kan zetten.

Moderne geneesheren geven blijkbaar maar al te gemakkelijk medicijnen zonder ‘moeilijke’ vragen te stellen. De torenhoge medicijnverkopen wijzen dit maar al te duidelijk uit. Zo gaat dat echter niet alleen met pijn medicatie maar met alle lifestyle medicijnen.

Ik heb daar door de jaren heen een duidelijke mening over gevormd. Op het gebied van lichamelijke gebreken opgelopen tijdens een ongeluk zijn artsen in staat om het lichaam weer zo goed mogelijk in elkaar te sleutelen.

Fantastisch!
Vakwerk!

Echter, …. met het toepassen van de farmaceutische geneeskunde is naar mijn mening de moderne geneeskunde uitgegroeid tot de hoge school voor kwakzalvers!

Teveel mensen hebben geen enkele kennis over wat voeding en lifestyle nu eigenlijk doen in, en voor het lichaam. Dat de dokter dit ook niet weet, omdat hij dat in de farmaceutische opleiding ook niet geleerd heeft is een kwalijke zaak. Medische opleidingen, de naam zegt het al, hebben namelijk totaal niets te maken met gezondheidsleer. Gezondheidsleer is immers PREVENTIE, en de moderne dokter komt vrijwel uitsluitend in beeld als je al ziek bent.

Veel mensen zijn zich er echter vaak van bewust wat de oorzaak van hun gebrek, pijn, hoge bloeddruk, slaapgebrek etc is. Ze geven artsen gewoon de gelegenheid om kwakzalverij te beoefenen. Ze willen graag voor de gek gehouden worden zodat ze in ieder geval niet hun lifestyle hoeven te veranderen.

Nog meer groenten en rauwkost?
Ik ben geen konijn toch?

Roken.
Ik mag toch wel wat hebben in mijn leven?

Bewegen?
Helaas, daar heb ik geen tijd voor.

De rekening voor deze manier van gezondheidszorg betalen we inmiddels met z’n allen. Iedereen heeft gemerkt dat deze kosten de laatste jaren tot astronomische bedragen zijn gestegen. Nog zeer weinig wordt gehoor gegeven aan mensen die wel gezond leven in harmonie met de natuurwetten door verzekeringsmaatschappijen. Mensen die met preventieve gezondheid testen kunnen aantonen dat ze gezond leven en hun kans op lichamelijk ongemakken en daarmee kosten voor de ziektekosten verzekering drastisch verminderen.

Wanneer worden de verzekeringsmaatschappijen wakker en gaan ze een gezonde leefstijl belonen en daarmee mensen financieel motiveren om gezond(er) te gaan leven? Als men uit de zelfde ruif eet als de farmaceutische industrie nooit. Eigen verantwoording dus om je kosten laag te houden.

Dokters, zij zijn ook maar een onderdeel van het systeem. Maar wel een onderdeel met grote verantwoordelijkheid. Zorgvuldig hebben de farmaceuten er voor gezorgd alleen informatie te verstrekken die voordelig is voor de verkoop van medicijnen, te beginnend al tijdens de opleiding en vervolgens door artsenbezoekers. Daarbij wordt niet geschroomd zo blijkt, dat wetenschappers schaamteloos omgekocht worden om de gewenste resultaten te creëren. Dit kopen van loyaliteit wordt ook op kleinere schaal gedaan bij de huisarts. Geniepig en haast ongemerkt worden deze mensen bewerkt om tot de gewenste resultaten te komen. Het wordt echter hoogtijd dat de bakens verzet worden. Deze feiten beginnen bij steeds meer mensen aan het licht te komen nu zelfs leken toegang hebben tot informatie die er op wijst dat er iets goed fout zit.

Voordat de patiënt / consument ALLE VERTROUWEN in de arts is verloren dienen zij zich te realiseren dat we terug moeten naar de basis. Mensen preventief gezond houden, leefstijl adviezen, gezonde onbewerkte voeding, zuiver water, bewegen, stress beheersen, positieve levenshouding bevorderen. Nogmaals het zijn niet alleen de dokters, regulier of alternatief, die zich als kwakzalvers manifesteren maar de patiënten die tegen beter weten in de dief de gelegenheid geven door medicijnen te nemen in plaats van het aanpassen van de destructieve leefstijl. Deze dief kan je dan bestelen van je gezondheid en, ….. je geld.

Als je weigert in balans te leven met natuurwetten dan kom je bij de dokter als het ware vragen om bedondert te worden. Vragen wij niet om een medicijn om onze slechte leefstijl te compenseren. Gezonde levende mensen hebben namelijk vrijwel nooit een medicijn nodig. Geen slaapmiddel, geen cholesterol medicijn, geen bloedverdunner, geen pijnstiller geen, …?


Maar, wat moet ik dan doen?
Goede vraag! Onze voedingsketen is vrijwel totaal geïndustrialiseerd. Met kunstmest geproduceerde voeding die door deze onvolwaardige voeding kunstmatig beschermt dient te worden met pesticiden. De volgende stap naar totale controle over de voedingsketen zijn gepatenteerde GMO zaden. In grote delen van de wereld is dit NU al een realiteit.

Maar, …… het kan toch niet allemaal zo slecht zijn zoals jij het zwart wit stelt? We hebben toch een overheid, instanties,….! Vergeet het, geld is belangrijker als gezondheid. Jouw en mijn gezondheid. We zullen ZELF initiatieven moeten gaan ontplooien, locaal.

Wij, … jij en ik zijn de samenleving!
Zorg dat je locaal initiatieven onderneemt zodat je toegang krijgt tot onbewerkte biologische voeding bij mensen die je vertrouwt. Het is immers essentieel om gezond te blijven. Voordat je iets op de rit hebt staan kun je zelf beginnen met het kweken van tarwezaad met zeemineralen om zo je eigen voedingssupplement te maken. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Ga jij door met kwakzalverij of ga jij je kostbaarste bezit nu eindelijk de aandacht geven die het verdient?

Geld uitgeven aan gezondheidszorg, elke euro die ik moet geven aan onze gezondheidszorg vindt ik er één te veel. Ik investeer liever in mijn voeding. Mocht er ergens dan toch iets mis gaan dat klop ik wel aan – waarschijnlijk op eigen kosten – bij een natuurarts.